REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Grigore Comănescu îl acuză pe avocatul Ionel Haşotti că a inventat moştenitori pentru cariera Sibioara

Grigore Comănescu îl acuză pe avocatul Ionel Haşotti că a inventat moştenitori pentru cariera Sibioara

Replica API 13 noiembrie 2015 | 00:00 971

Angjaţii Somaco Construct SRL, scoşi în stradă să protesteze

Angjaţii Somaco Construct SRL, scoşi în stradă să protesteze

Circa 200 de angajaţi ai SC Somaco Construct SRL au protestat în faţa Prefecturii din Constanţa. Aceştia, în frunte cu Grigore Comănescu, patronul grupului de firme SC Comprest Util SRL din care face parte şi Somaco Construct, au organizat o acţiune de protest faţă de „mafia retrocedărilor de la malul mării”. Protestatarii au avut asupra lor bannere, dar au adus şi un coşciug pe care putea fi citit: „La Constanţa, dreptatea a murit!".

Grigore Comănescu, patronul grupului de firme Comprest Util SRL, a acuzat că avocatrul Ionel Haşotti şi fratelui acestuia, senatorul Puiu Haşotti, încearcă să-i falimenteze afacerea. O parte din terenul pe care funcţionează cariera de piatră de la Sibioara a fost retrocedată proprietarilor de drept, potrivit unei hotărâri a instanţei din anul 2008. Comănescu spune că aceşti moştenitori ar fi fost inventaţi de avocatul Ionel Haşotti, pe care i-a şi reprezentat în instanţă. De menţionat că Grigore Comânescu a cumpărat în anul 2005 părţile sociale ale companiei Somaco Construct, implicit şi o carieră de piatră din Sibioara.

Comprest Util a investit în afacere, la acel moment, patru milioane de euro. Însă, în anul 2008, afaceristul a aflat că Tribunalul Constanţa a pronunţat o hotărâre irevocabilă privind retrocedarea unui teren din mijlocul carierei, recunoscând ca proprietari de drept două persoane. Evident, au urmat alte acţiuni în instanţă formulate de Comănescu sperând, astfel, că-şi va păstra afacerea pe linia de plutire, însă, de-a lungul a 8 ani de judecată, aproximativ 30 de magistraţi s-au pronunţat în defavoarea patronului firmei Comprest Util SRL.

În final, acesta este somat de executorii judecătoreşti să se conformeze hotărârilor şi să fie deschis la negocieri, în vederea încheierii unui contract de rentă minieră. Comănescu refuză vehement, fapt pentru care a decis să-şi scoată angajaţii în stradă, pe platoul Prefecturii Constanţa, pentru a reclama „abuzurile autorităţilor“, în special, spune el, ale avocatului Ionel Haşotti şi ale fratelui acestuia. Deşi nu are legătură cu subiectul care-l revoltă pe el cel mai mult, respectiv terenul de la Sibioara,Grigore Comănescu aduce acuzaţii şi primarului din Năvodari, Matei Nicolae.

Cel dintâi susţine că i-a stabilit o taxă fiscală pentru un teren din Mamaia Nord în valoare de... 2 milioane de euro. „Într-un mod complet abuziv şi fără nici o noimă, pentru o bucată de teren s-a stabilit o taxă fiscală de 8.473.304 lei. Cu această sumă de aproape 2 milioane de euro, pe care vor să o reţină cu forţa de la Somaco Construct, Nicolae Matei speră să falimenteze această companie românească, lăsând fără un venit lunar aproximativ 500 de familii constănţene“, a precizat Comănescu, precizând că a încercat să scape de această exorbitantă sumă în instanţă, dar n-a reuşit, pentru că Matei ar fi fost apărat de Ionel Haşoti.

Avocatul constănţean dezminte acuzaţiile lui Comănescu şi spune că acesta din urmă nu a făcut altceva decât să-şi dezinformeze angajaţii, în loc să încerce să intre cu afacerea în legalitate. „Adevărul nu constă în dezinformarea pe care o face, în dispreţul unui număr impresionat de hotărâri judecătoreşti. Avem 13 hotărâri irevocabile, pronunţate de un număr impresionant de judecători, cred că vreo 30. În aceste condiţii, n-ar trebui să mai adaug nimic, în raport cu necesitatea de a respecta hotărârile irevocabile.

Printr-o hătărâre irevocabilă a Curţii de Apel Galaţi s-a stabilit că acel contract încheiat între Primăria Lumina şi firma acestuia este inopozabil faţă de noi, faţă de clienţii noştri. N-am dat-o eu, a dat Curtea de Apel Galaţi, într-un proces intentat de Comănescu, nu de noi. Adevărul este că e foarte supărat de faptul că acel contract cu Lumina trebuie să înceteze. De ce este supărat. Pentru că plăteşte fantastica sumă de 320 euro pe lună chirie, pentru terenul pe care se află cariera de piatră”, a spus Haşotti.

„Așa cum plătește chirie comunei Lumina, este simplu, va trebui să ne plăteacă și nouă. Evident, nu chiar această derizorie. Alminteri, trebuie să plece de acolo, dacă nu intră în legalitate. În ultimele zile i-am to trimis notificări să vină se semneze singurul document care-l pune în legalitate, și anume contractul de rentă minieră“, a declarat Ionel Hașotti.

„Dacă cineva îi pune în pericol afacerea, este chiar dumnealui, prin atitudinea care o are. Prin instigări, până la urmă, la violență. Pentru că mă simt amenințat când 100 de betoniere defilează prin oraș. Dar sunt obișnuit cu astfel de abordări. Pe mine nu poate speria o asemenea atitudine“, a precizat avocatul. Cât despre așa-zisa prietenie cu primarul din Năvodari, Hașotti a lămurit: „Dumnealui amestecă lucrurile. Procesele în care sunt implicat, le leagă de o altă afacere pe care domnia sa o are cu primăria Năvodari.

Noi n-avem nici un fel de conexiune cu primarul Nicolae Matei , nu l-am văzut decât o dată în viața mea, firma mea nu-i acordă asistență juridică în nici un fel de problemă. În ceea ce privește legătura pe care o face, public, între mine și fratele meu, n-am ce să comentez. Atât de aberantă este susținerea respectivă! Nici măcar nu fac politică“, a adăugat Ionel Haşotti.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunt un putregai!
0
0
acest ionel hasotti si-a umilit stramosii in instanta pt amanta lui din tinerete, administratoarea sanatoriului de avocati din techirghiol... cica se ducea la frasu sa-i duca de mancare, da defapt mergea la sexparty cu aia care il tine pe varsu...
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367