REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Grigorescu: 20% din posturile de conducere de la CE Oltenia vor dispărea din 30 iunie

Grigorescu: 20% din posturile de conducere de la CE Oltenia vor dispărea din 30 iunie

Replica API 23 aprilie 2016 | 00:00 245

Noua organigramă a Complexului Energetic Oltenia, care va intra în vigoare la 30 iunie, va conține cu 20% mai puține posturi de conducere, respectiv mai puțin cu aproximativ 100 de oameni, a declarat, vineri, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, într-o conferință de presă.

"La CE Oltenia există o nouă organigramă, care va intra în vigoare la 30 iunie și care prevede că 20% din posturile de conducere vor dispărea, adică aproximativ 100 de oameni. Această organigramă trebuie discutată cu partenerii sociali", a spus ministrul.

Grigorescu a adăugat că așteaptă de la CE Oltenia un plan de redresare complex, agreat cu partenerii sociali.

"Repet că nu există posibilitatea sau spectrul insolvenței la CE Oltenia. Complexul are trei lucruri de făcut. În primul rând este nevoie de un plan de eficientizare, agreat cu partenerii sociali. În al doilea rând, există de mai mulți ani discuții pentru proiecte mari de investiții care vor crea o piață pentru cărbunele din Oltenia. Aceste discuții trebuie clarificate și chiar merită să tragem o concluzie, pentru că vorbim de o piață nouă pentru 95% din producția actuală de cărbune din Oltenia", a subliniat ministrul.

Potrivit acestuia, în al treilea rând, CE Oltenia trebuie să stabilească ce vrea să modernizeze.

La rândul său, Corina Popescu, secretar de stat în minister, a arătat că există un potențial mare în cadrul CE Oltenia, care trebuie fructificat.

"Știm că există la CE Oltenia un potențial care trebuie valorificat. CEO nu trebuie să stea cu mâna întinsă. Compania trebuie să se restructureze, atât din punctul de vedere al personalului, cât și al instalațiilor, să se modernizeze și apoi va putea să stea în piață fără ajutor", a precizat ea, prezentă la aceeași conferință de presă.

Activitatea de extracție a lignitului în Bazinul Minier al Olteniei se desfășoară pe teritoriul a trei județe, Gorj, Mehedinți și Vâlcea, în 17 perimetre miniere, dintre care 16 exploatate prin lucrări miniere la zi și un perimetru exploatat prin lucrări miniere subterane.

Capacitatea de producție proiectată este de 35 de milioane tone pe an de lignit energetic din care 98,6% în exploatări la zi și 1,4% în exploatări subterane, fiind determinată de dotarea tehnică, baza materială și condițiile tehnologice.

Nivelul producției de lignit înregistrat de Complexul Energetic Oltenia în anul 2015 a fost de 22,405 milioane de tone de cărbune.

Complexul Energetic Oltenia a avut anul trecut pierderi de 895 de milioane de lei, cu 30% mai mari față de rezultatul negativ înregistrat în 2014, când compania a avut pierderi nete de 693 milioane de lei.

CEO a decis, la mijlocul lunii martie, reducerea sau întreruperea activității în fiecare dintre sucursalele/subunitățile sale, atât în sectorul energetic, cât și în sectorul minier până în luna iunie, inclusiv, motiv pentru care 670 de angajați de la cele două sucursale din Craiova — SE Craiova II și SE Ișalnița — vor intra în șomaj, notează agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102