REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

GRIJĂ MARE la colindători! O femeie din Constanţa a fost jefuită în scara blocului

GRIJĂ MARE la colindători! O femeie din Constanţa a fost jefuită în scara blocului

Replica API 23 decembrie 2014 | 22:45 130

Mare atenţie, constănţeni! Luna cadourilor ne aduce o stare de spirit scăldată în euforie însă trebuie să conştientizăm că pericolul ne pândeşte la tot pasul. În special, poliţiştii vă recomandă să aveţi grijă la colindători, infracţiunile deja înreginstrându-se în Constanţa. Spre exemplu, o femeie a fost acostată în scara de bloc, loc în care presupuşii colindători i-au furat o poşetă în care avea bani şi un telefon mobil.

Poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi, la data de 21.12.2014, ora 16.50, de către o femeie în vârstă de 57 ani, că în timp ce se afla în scara unui bloc de pe aleea Daliei, doi tineri „colindători” i-au smuls din mână o poşetă, ce conţinea suma de 200 lei şi un telefon mobil, după care au fugit în Parcul de la Casa de Cultură, prejudiciul fiind de 600 lei. Oamenii legii efectuează cercetări în vederea identificării acestora şi tragerii lor la răspundere penală. Poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în momentul în care primiţi colindători, printre aceştia putând fi şi infractori care vor profita de orice clipă de neatenţie pentru a sustrage diferite bunuri. De asemenea, având în vedere faptul că, în perioada sărbătorilor de iarnă creşte numărul cumpărăturilor, iar mulţi aleg să îşi petreacă sărbătorile departe de casă, aceasta fiind o perioadă prielnică pentru infractori, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa atrage pe această cale atenţia cetăţenilor să fie mult mai vigilenţi şi să ia un minim de măsuri de autoprotecţie. Prin urmare, atunci când vă aflaţi la cumpărături, manifestaţi prudenţă în magazinele aglomerate, supravegheaţi-vă geanta şi nu o plasaţi în coşul de cumpărături, de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă, nu luaţi asupra voastră sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi. Când este posibil, folosiţi cardul pentru cumpărături. Păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil şi nu în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor. Când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ. Când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi tot teancul de bani, ci doar suma necesară plăţii contravalorii acestora.

Cum ne protejăm locuinţa dacă plecăm de sărbători?

Poliţiştii constănţeni vă sfătuiesc, în cazul în care plecaţi de la domiciliu, să rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa. Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile, închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie. Pregătirile de deplasare să fie făcute cât mai discret. Atunci când părăsiţi locuinţa, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi. Specific sărbătorilor de Crăciun este obiceiul colindatului. Nu toţi cei care vin la uşa dumneavoastră cu zicala “ne daţi ori nu ne daţi” au gânduri bune. Feriţi-vă de persoanele care nu prezintă încredere şi învăţaţi şi copiii sau persoanele în vârstă pe care le aveţi în grijă să nu deschidă necunoscuţilor. De asemenea, atunci când copiii dumneavoastră mai mici merg la colindat, faceţi în aşa fel încât să fie însoţiţi de un adult, pentru a preveni ca ei să fie atacaţi de alte persoane care ar dori să le ia banii sau bunurile primite în dar. Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112! Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul autoturismului folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele Poliţiei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108