REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Grindeanu a fost desemnat premier printr-un SMS! Dragnea: Cabinetul Grindeanu, învestit pe 4 ianuarie

Grindeanu a fost desemnat premier printr-un SMS! Dragnea: Cabinetul Grindeanu, învestit pe 4 ianuarie

Replica API 31 decembrie 2016 | 19:46 352

Președintele Partidului Social Democrat a făcut declarații vineri, 30 decembrie, după ce Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Sorin Grindeanu pentru funcția de prim-ministru.

„Am pus deasupra interesul României de a avea o stabilitate politică, ce ne dă posibilitatea să punem în aplicare programul de guvernare. PSD nu a mers cu propunere la Cotroceni, așa cum era legitim, președintele PSD-ului. Am venit cu o altă propunere, după un număr de zile foarte mare a fost refuzată fără motive. Presiunea publică, mesajele de la susținătorii noștri erau intense. Am venit cu a doua propunere. Nu am înțeles de ce nu a fost desemnat ieri (29 decembrie – n.r.).

A urmat o întâlnire secretă cu presa. Am așteptat până în ultima clipă”, a spus Dragnea. A adăugat că dacă până astăzi nu era dat un răspuns, Dragnea ar fi convocat o ședință extraordinară pentru a lua măsurile necesare pentru a găsi o soluție constituțională. „Salariul minim va fi mărit la 1.450 de lei, dar de la 1 februarie 2016. Bursele studenților vor avea măriri de la 1 februarie. Salariile în adminsitrația publică locală cu 20%, măsura va intra în vigoare de la 1 februarie. Actorii vor avea salariile mărite cu 50%, din februarie”, a adăugat Dragnea.

„Astăzi, cu Călin Popescu Tăriceanu, am stabilit care este calendarul de acțiuni pentru zilele următoarele. Marți, se va întruni Biroul Permanent. La ora 16, se vor reuni grupurile unite ALDE-PSD. La 16:30, depunerea grupului pentru Guvern de către premier. La ora 17:00, depunerea pentru Ordinea de Zi - audieri și învestitură. Miercuri, 4 ianuarie, între 15:00 - 18:00 - prezentarea programului de guvernare. Propunem ca miercuri, 4 ianuarie, la ora 19 sa aibă loc ceremonia de depunere a jurământului. 5 ianuarie, ora 09:00, Biroul Permanent Senat dezbate în comisie, la 16 adoptarea deciziilor, la ora 16:00 Biroul Permanent al Camerei Deputaților, 16:00-15:00 dezbatere”, a prezentat Dragnea.

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că trebuie pus în aplicare cât mai repede programul de guvernare, în ciuda întârzierii, care devansează cu o lună măsurile. Grindeanu a relatat cum a aflat că a fost desemnat, el spunând că dimineaţă a primit un SMS de la un număr pe care nu îl cunoştea, cu următorul text: ”Succes. Klaus Iohannis”. El a spus că l-a sunat pe Liviu Dragnea pentru a-i confirma că este numărul de telefon al preşedintelui. „E de guiness anunţarea desemnării prim-ministrului prin SMS”, a intervenit şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Premierul desemnat Sorin Grindeanu a spus că intenţionează ca, miercuri, la ora 21.00, să convoace prima şedinţă de Guvern, în care să dea ordonanţa de organizare a Cabinetului şi proiectul de lege de abilitare a Guvernului să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind desemnarea drept premier a lui Sorin Grindeanu, propunerea PSD-ALDE. Anunțul desemnării a fost făcut, în premieră, printr-un comunicat de presă. De obicei, persoana desemnată pentru funcția de premier era anunțată de șeful statului printr-o conferință sau declarație de presă la Palatul Cotroceni, în prezența prim-ministrului desemnat. Decretul privind desemnarea lui Grindeanu a fost deja publicat în Monitorul Oficial. Semnarea decretului a survenit după întâlnirea pe care președintele Klaus Iohannis a avut-o, joi, la Palatul Cotroceni, cu Sorin Grindeanu.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dracnea:propunerea mea este dn Sevil si o fac o singura data... Si uite ca ,obligat fortat,ti-ai lins iarasi scuipatul si ai facut alta propunere.Si cata umilinta sa primesti acceptul printr-un SMS!Cam geva in genul:hai,la kakat,fie,sunt de acord cu maimutoiul vostru.
2
0
vroia sa ajunga la distractie de bucurie ori atat .... la prima nominalizare a fost ceva asemanator : lasa ca o-sa ..... , acum doar sms, se intelege este cu poporul !
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218