REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.5° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
25.5° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Grindeanu: Bugetul pe 2017 - axat pe proiecte; s-a ieșit din filozofia bugetului de stat de tip contabil

Grindeanu: Bugetul pe 2017 - axat pe proiecte; s-a ieșit din filozofia bugetului de stat de tip contabil

Replica API 8 februarie 2017 | 02:05 371

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marți că, pentru prima dată, bugetul adoptat de plenul Parlamentului este unul axat pe proiecte, depășindu-se astfel un tip de "filozofie contabilă", respectiv "bugetul de stat de tip contabil".

"Sunt extrem de bucuros că astăzi a fost aprobat bugetul de stat și că ăsta este un lucru pozitiv. (...) Nu a fost o muncă simplă, astfel încât în această perioadă, într-un calendar destul de strâns, să poți să ai un buget care să țină cont de programul de guvernare. Și ăsta este un lucru important, să schimbe filozofia prin care a fost construit acest buget, o filozofie care nu e doar contabilă sau cum a fost până acum privită — bugetul de stat de tip contabil. Și am să mă explic: de fiecare dată când exista creștere sau descreștere economică, fiecare instituție în parte, în general, i se creștea sau i se diminua bugetul cu acel procent. Noi, pentru prima dată, am finanțat prin acest proiect de buget programele cu care am venit în fața cetățenilor în programul de guvernare și ăsta a fost un lucru extrem de important pentru noi. Și, sigur, măsurile care sunt în continuare, care au fost aprobate și sunt măsuri de anul trecut și care continuă să fie finanțate și pe bugetul de anul acesta", a afirmat Grindeanu la Parlament.

Prim-ministrul a adăugat că un alt mesaj important al adoptării bugetului este că s-a făcut "un pas către stabilitate".

Sorin Grindeanu a spus, în context, că deși bugetul a fost adoptat un pic târziu se speră recuperarea pe parcurs a eventualelor întârzieri în implementare.

"Faptul că e un pic târziu, eu sper să recuperăm pe parcurs, totuși suntem la început de februarie. Au și fost programate alegerile destul de târziu, la început de decembrie, calendarul poate putea fi mai rapid, astfel încât să intrăm în pâine direct și anume să avem un nou buget mai repede", a mai spus premierul, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat ati alocat pentru constructia de noi penitenciare sau marirea celor existente?Ca parca asta era unul din motivele emiterii ordonantelor.Nu de alta,dar sa nu mai pierdem procese pe la CEDO si implicit bani si sa nu ne trezim ca in loc sa ne carpim mai tare ne rupem!
2
1
ia-l pe iohannis de mana ia-l si pe dragnea si pe ciolos dar sa nu il uiti pe isarescu si tariceanu si valea , incepe sa imi fie dor de antonescu basescu si ponta
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369