REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Grindeanu: Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investiţii să treacă prin OUG. Sunt convins că nici Tudose nu va accepta

Grindeanu: Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investiţii să treacă prin OUG. Sunt convins că nici Tudose nu va accepta

Replica API 26 iulie 2017 | 00:33 334

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, luni seara, la TVR 1, că i s-a ”sugerat” ca Fondul Suveran de Investiţii să treacă prin ordonanţă de urgenţă, el exprimându-şi convingerea că nici premierul Mihai Tudose nu va accepta acest lucru. Grindeanu a spus că este necesar ca acest fond, care urmează să includă companii precum Hidroelectrica, Tarom, Transgaz, Romgaz, să fie înfiinţat prin lege adoptată de Parlament.

”Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investiţii să fie adoptat prin OUG, ceea ce nu am acceptat”, a spus Grindeanu.

El a precizat că este convins că nici premierul Mihai Tudose nu va accepta ca Fondul Suveran de Investiţii să fie înfiinţat prin ordonanţă de urgenţă.

Grindeanu a subliniat că el consideră că înfiinţarea acestui fond trebuie dezbătută în Parlament, pentru că este vorba despre ”10-12 miliarde de euro”.

”Vorbim de un patrimoniu al tuturor. Este vorba despre Hidroelectrica, Tarom, Transgaz, Romgaz”, a explicat fostul premier.

Sorin Grindeanu a mai explicat că proiectul pentru Fondul Suveran de Investiţii trebuia să plece de la Ministerul Economiei pe circuitul de avizare la celelalte ministere, ceea ce nu s-a întâmplat, astfel că nu a avut cum să intre în şedinţa de Guvern pentru a fi discutat.

Membrii Guvernului au discutat, în 30 iunie, în primă lectură, proiectul Fondului Suveran de Investiţii, urmând ca el să fie analizat în dezbatere publică şi să fie concretizat până în septembrie în proiect de lege şi trimis la Parlament.

”Acest fond este o măsură de stimulare economică prin care, în urma atragerii de capital din piaţa financiară internă şi internaţională, vor putea fi constituite surse de finanţare pentru proiecte de investiţii profitabile şi sustenabile ce vor antrena un efect de multiplicare în economie conducând la dezvoltare în paralel cu creşterea veniturilor bugetare”, a declarat ministrul Economiei.

Mihai Fifor a precizat că ideea creării Fondului Suveran de Investiţii a fost agreată şi de instituţiile europene şi internaţionale.

Într-un interviu acordat News.ro şi publicat la începutul lunii mai, Mihai Tudose, pe atunci ministru al Economiei, spunea că Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi pus în dezbatere publică până pe 15 mai şi va avea şi o capitalizare iniţială în jur de 1,8-1,9 miliarde lei, precizează news.ro.

Fondul va cuprinde 25-30 de companii de stat aflate pe profit, aflate în subordinea ministerelor Energiei, Transporturilor, Economie şi Sănătăţii, listate sau nelistate, însă în final toate firmele din portofoliul fondului vor fi scoase pe bursă.

Guvernul a decis, pe 9 februarie, adoptarea unui memorandum privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca - i dai o limba lui gabi firea sa-ti mai aduci aminte de tinerete , ce zici ? sau preferi sa-i sugi pula lui dragnea , ca esti mai obisnuit cu asta
1
1
mare javra esti grindeanule numai cand strambi gura iti arati tot veninul ce partid sa faceti cand toti vreti sa fiti sefi ponta ivan constant in grindeanu sar parea ca si teodorovici totusi si-a dat seama ca sunteti fripturisti.
2
1
Mare ticalos, mare smenar ... Bagabeu ...
2
1
Grindene s-au prins coledzii ca te legi cu lanturi de fotolii si inghiti cheia nu mai pupi tu functii veci, idem Ponta,Ivan,Jianu!
1
1
pesionarule, du-te dreqului !
2
1
nu fiti atat de convins, daca il roaga familia de primari si de fotbalisti firea, cred ca va fi de partea lor. De ce oare trece d-nei firea , care dupa mine nu este in firea ei, ECEN, de ce oare?, nu vedeti cum se supune orbeste?
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367