REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Grindeanu: Programul de guvernare PNL - niciun răspuns la criza sanitară şi economică

Grindeanu: Programul de guvernare PNL - niciun răspuns la criza sanitară şi economică

Replica API 20 noiembrie 2020 | 00:00 1201

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a susţinut, joi, că programul de guvernare propus de PNL nu oferă "niciun răspuns" la criza sanitară şi economică, educaţia rămâne "în beznă", majorarea punctului de pensie este, "de fapt, o tăiere" şi nu precizează nicăieri că nu vor creşte taxele.

Sorin Grindeanu

"Programul de guvernare prezentat astăzi de PNL arată clar românilor de ce Guvernul Orban nu vrea să facă public bugetul pe anul viitor. Nu au niciun răspuns la criza sanitară şi nici la dezastrul economic. Nu au prevăzut nicio măsură pentru combaterea pandemiei. PNL vrea doar să continue haosul de până acum. Reforma sistemului sanitar, cu care se lăudau zilele trecute, lipseşte cu desăvârşire. Nu există niciun plan nici pentru testarea extinsă şi gratuită pentru toţi românii. Nu există niciun plan pentru creşterea capacităţii ATI", a afirmat Grindeanu, într-o declaraţie de presă.

El a adăugat că liberalii nu propun nicio soluţie pentru cei peste un milion de copii care, nici în prezent, nu au acces la educaţia online.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PSD, PNL promite să dubleze alocaţiile pentru copii peste 4 ani, dar şi "să taie" pensiile.

"Majorarea punctului de pensie, în viziunea PNL, este, de fapt, o tăiere. Conform legii, anul viitor punctul de pensie trebuie să fie de 1.875 lei. PNL spune că abia în 2024, deci peste 4 ani, punctul de pensie va fi de 1.841 lei, mai mic cu 34 lei faţă mărirea prevăzută pentru anul viitor, nu peste 4 ani. Guvernul PNL fură banii românilor din pensiile private, neacordând procentul de 6% prevăzut de lege, asigură doar 4,75%, dar peste 4 ani", a completat Sorin Grindeanu.

În opinia sa, pentru PNL "nu există" criza economică, nefiind prevăzută în programul liberalilor nicio măsură concretă.

"Pentru Guvernul PNL, HoReCa nu contează nici în următorii 4 ani, nici agricultura, nici producătorii români. Le-au rezolvat acum de tot: au închis pieţele şi au tăiat finanţarea programelor de succes", a spus Grindeanu.

El a mai afirmat că în programul liberal nu se propun ţinte de creştere a colectării veniturilor bugetare şi nu este asumat nicăieri "clar" că nu vor creşte taxele.

"Prin urmare, dacă nu îşi consolidează bugetul prin creşterea colectării, atunci de unde taie? Câţi bugetari vor fi concediaţi? Din ce domenii? Din sănătate? Din educaţie? Cu cât vor creşte TVA? În programul prezentat astăzi nu este asumat nicăieri, clar, că nu vor creşte taxele. Cât va fi salariul minim? Dar pensia minimă? Rămâne îngheţată? Ce se întâmplă cu tinerii din această ţară? Pentru ei, PNL nu prevede nicio măsură", a transmis Grindeanu.

Liderul PSD a declarat că, la rectificarea bugetară, Guvernul Orban a tăiat 2,5 miliarde lei de la fondurile europene, pentru că "nu a fost în stare" să le absoarbă.

"Prin urmare, concluzia este una singură: să lase poveştile şi să prezinte românilor bugetul. Să le arate clar că anul viitor nu va fi anul austerităţii, al sărăciei şi al şomajului", a solicitat Sorin Grindeanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
i al acasa s o futa pe nevasta ta daca tot il lauzi
1
0
Asta e mai capabil decat tot guvernul Pnl la un loc
1
4
Mai Grindene ai uitat cum il criticai pe L.Dragnea dupa ce te-a demis?,pana ti-a dat Livache un post unde aveai leafa mai mare decat daca ai fi ramas prenier,cum ti-a dat Livache ciolanul cum ai inceput sa-l pupi in cwr pe Liviu asa ca ciocul mic Sorine pentru ca tu gandesti dupa directia din care vine mirosul de friptura.
4
1
voi ce program aveti?Sa vin si eu la furat cu voi!
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614