REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

GRIPA face ravagii: doi constănţeni au murit la Spitalul Judeţean

GRIPA face ravagii: doi constănţeni au murit la Spitalul Judeţean

Replica API 4 martie 2016 | 23:51 208

Alarmant!

Alarmant!

Două persoane au decedat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, ele fiind infectate şi cu virusul gripal AH1. Potrivit cadrelor medicale, este vorba despre pacienţi cu afecţiuni asociate, unii transferaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase, care au fost depistaţi ulterior şi cu gripă. Totodată, menţionăm că persoanele nu erau vaccinate.

Pe lângă persoanele care şi-au pierdut viaţa, altele sunt, în continuare, în stare gravă, fiind transferate pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Medicii au precizat că la mijloc este vorba despre mai multe afecţiuni! „Sunt două cazuri de deces, fiind vorba despre pacienţi cu mai multe afecţiuni, internaţi iniţial pe Secţia de Cardiologie şi Medicală. Trebuie menţionat faptul că au fost depistaţi ulterior şi cu virus gripal, dar cel AH1. Bărbatul, care era internat pe Cardiologie, avea insuficienţă cardiacă clasa a 3-a.

Al doilea pacient, o femeie de 42 de ani, era internată pe Medicală, obeză, cu mai multe afecţiuni asociate. În urma analizelor, a fost depistată şi gripa - virus AH1. Deci, erau pacienţi spitalizaţi, cu mai multe afecţiuni, între care şi respiratorii, motiv pentru care am fost obligaţi să efectuăm analizele de rigoare. Şi astfel a fost găsit prezent acest virus. Doamna era internată din data de 11 februarie şi cu o sângerare la nivel cerebral. Din păcate, ambii au decedat.

Precizăm că, în perioada aceasta, pentru orice pacient care are o disfuncţie respiratorie, trebuie să efectuăm teste pentru depistarea virusului gripal”, au declarat, pentru „Replica” de Constanţa, cadrele medicale din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Din păcate, spitalizate mai sunt şi alte persoane în aceeaşi situaţie, între care şi un bărbat transferat de la Spitalul de Pneumoftiziologie. De asemenea, medicii au precizat că pacienţii nu erau vaccinaţi. Miercuri, 2 martie, a decedat unul dintre pacienţi, iar celălalt - marţi, 1 martie, însă nici unul nu a fost internat cu diagnosticul „gripă”, virusul fiind depistat în urma analizelor ulterioare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614