REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Gropi în asfalt şi trotuare sparte: „Când trec autobuzele, se scutură casa ca la cutremur!”

Gropi în asfalt şi trotuare sparte: „Când trec autobuzele, se scutură casa ca la cutremur!”

Replica API 16 martie 2017 | 09:10 503

Asfaltare de mântuială a străzilor și trotuarelor din municipiul Constanța! Tot mai multe cratere în asfalt apar ca ciupercile după ploaie, amintim de ploaie că numai apa le mai poate astupa. Cei care circulă cu autoturismele pe Șoseaua din Vii ce traversează un cartier constănțean spun că în asfalt au apărut mai multe cratere. În acest sens, unii dintre locatarii caselor situate pe această stradă s-au decis să facă sesizări către autoritățile locale, în speranța că aceste cratere vor fi astupate.

Asfaltată de câțiva ani, Șoseaua din Vii din Constanța a început să se surpe, atât din cauza ploilor cât și din cauza fluxului mare de autoturisme care circulă pe stradă. Constănțenii care locuiesc în casele situate de-a lungul șoselei au sesizat prezența craterelor și s-au decis să facă mai multe sesizări către Primăria Constanța. În acest sens, aceștia au început prin a face sesizări în scris pe pagina destinată constănțenilor care doresc să semnaleze diverse nereguli observate în orașul de la malul mării.

Ulterior, aceștia au transmis reporterilor Replica despre problema asfaltului care se surpă și au precizat că cei care au executat lucrările nu au pus prea mult preț nici pe calitatea asfaltului, dar nici pe modalitatea aplicării acestuia, o constănțeancă precizând faptul că asfaltarea întregii porțiuni s-a efectuat pe o perioadă de numai jumătate de zi și că de curând a apărut un crater de toată frumusețea pe Șoseaua din Vii la nr. 85.

“Când s-a turnat asfalt pe stradă pot sa va spun că intr-o jumătate de zi s-a turnat de la cimitirul din Viile Noi - Șoseaua din Vii până la Vârful cu Dor și muncitorii mai erau și obosiți de alcool. Se vede cum s-a lăsat și trotuarul. Când plouă avem o baltă chiar la poartă și stropesc mașinile până peste gard, în curte. Groapa nu este foarte adâncă, dar pe acolo se scurge apa după ploi. Să zic că are vreo 5 cm, dar se tot adâncește și în curând se va surpa și mai tare. Se erodează mai ales că trec și autobuzele și când intră în ea scutură casa ca la cutremur. Oricum se crapă și pereții.”, a declarat pentru Replica de Constanța, Anca G.

Reamintim că Primăria Municipiului Constanţa a demarat în august 2016 procedurile pentru atribuirea unui contract care vizează servicii de dirigenţie de şantier pentru supravegherea lucrărilor de asfaltare pe 22 de străzi din cartierele Palazu Mare, Compozitorilor, Veterani şi Baba Novac. În cartierul Compozitorilor sunt vizate străzile Eduard Caudella cu Prelungirea, Titus Cergau, Iosif Ianovici, Dinu Lipatti, Rapsodiei, Heracleea Darclee, iar în cartierul Palazu Mare vor fi asfaltate străzile Liviu Rebreanu, George Topârceanu, Lucian Blaga, Măcinului, Gopodăriei şi Alexandru Sahia. Străzile Voievozilor, Scheia, A.D. Xenopol, Al. Alexandridi, Govora, Horia Grigorescu, Topolveni, Vrâncioaiei, iar în cartierul Veterani, proiectul de asfaltare cuprinde străzile Prelungirea Meşterul Manole şi Mareşal Al. Averescu, din cartierul Baba Nova îşi vor schimba şi ele înfăţişarea.

Contractul include “achiziţia Serviciului de dirigenţie de şantier pentru urmărirea lucrărilor de execuţie a 22 străzi din Municipiul Constanţa aferente obiectivului de investiţii „Elaborare SF/DALI, Expertiza Tehnică, PT, DDE, DTAC, inclusiv execuţie pentru străzi din Municipiul Constanţa.“Prestatorul va trebui să verifice autorizaţie de construcţie şi celelalte avize necesare şi să urmărească respectarea proiectului tehnic (…) să întocmească rapoarte lunare cu stadiul lucrărilor, să anunţe autoritatea contractantă (Primăria Constanţa) în caz de neconcordanţe şi să interzică utilizarea de materiale necorespunzătoare calitativ”, se arată în caietul de sarcini întocmit de reprezentanţii municipalităţii. Potrivit documentelor, suma estimată să fie cheltuită din bugetul local este de 53.184 de lei fără TVA.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca mai conteaza si daca citesti mesaju...doamna sau domnisoara Solomon...a trecut un an si nu s-a schimbat nimic pe strada. Sa nu mai zic ca e vb de str democratiei...linia autobuzului 5...nici vb se soseaua din vii
0
0
daca si autobuzele le sa tremure ,casele sunt facute din surcele, sa le mai intareasca proprietarii,macar sa le puna pe-o temelie
0
1
nu este rau ca se construieste pt tigani,tiganii fiind si ei cetateni romani.Foarte rau este ca pt toata lumea se construieste de mantuiala.
0
2
asta nu este nimic sa vezi cum se zguduie blocul cand trec basculantele de la A B C sa construiasca casele pentru tigani deja sa surpat de 3 ori si au pus pamant
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218