REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Groupama Asigurări va ataca în justiţie amenda primită de la Consiliul Concurenţei

Groupama Asigurări va ataca în justiţie amenda primită de la Consiliul Concurenţei

Replica API 6 decembrie 2018 | 00:00 226

Groupama Asigurări anunţă că va ataca în justiţie amenda de 35 de milioane de lei primită de la Consiliul Concurenţei şi susţine că nu a încălcat legea nicio clipă, potrivit unui comunicat, scrie AGERPRES.

"Cu privire la investigaţia Consiliului Concurenţei vizând posibile încălcări ale normelor naţionale şi europene în materie de concurenţă, Groupama Asigurări respinge decizia instituţiei care se referă la compania noastră şi o va ataca în justiţie", spun reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, întreaga activitate a Groupama Asigurări se desfăşoară cu respectarea legislaţiei României şi a Uniunii Europene, precum şi în conformitate cu cele mai înalte standarde etice, având mereu în centrul preocupărilor clientul.

"Aceste valori ne-au ghidat şi pe parcursul desfăşurării investigaţiei Consiliului Concurenţei, instituţie cu care am colaborat efectiv şi fără rezerve, lucru care, de altfel, este menţionat şi în raportul Consiliului. De asemenea, dorim să subliniem faptul că Groupama Asigurări îşi stabilieşte întotdeauna tarifele RCA pe baza datelor proprii, respectând toate principiile actuariale, precum şi legislaţia în vigoare', se mai arată în punctul de vedere al companiei.

Marţi, Consiliul Concurenţei a anunţat că a sancţionat nouă companii de asigurare şi Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) cu amenzi totale în valoare de 246,74 milioane de lei (aproximativ 53 milioane euro) pentru coordonarea comportamentelor pe piaţă în vederea majorării tarifelor la asigurările obligatorii de răspundere civilă (RCA).

Cea mai mare sancţiune a fost aplicată companiilor Allianz - Ţiriac Asigurări (43,44 milioane de lei), Omniasig Vienna Insurance Group (40,53 milioane de lei) şi Asigurarea Românească - Asirom Vienna Insurance Group (36,97 milioane de lei). Celelalte sancţiuni sunt: Groupama Asigurări (35,38 milioane de lei), Societatea Asigurare-Reasigurare Astra Asigurări (22,04 milioane de lei), Carpatica Asig (26,86 milioane de lei), Generali România Asigurare Reasigurare (21,45 milioane de lei), Uniqa Asigurări (13,57 milioane de lei), Euroins România Asigurare-Reasigurare (6,35 milioane de lei) şi UNSAR (160.436 lei).

"Asociaţiile au un rol important şi este legitim ca membrii acestora să se întâlnească şi să discute pe diverse teme, însă nu trebuie să ajungă la schimburi de informaţii sensibile din punct de vedere comercial, cum sunt cele referitoare la preţuri actuale sau viitoare. Aceste schimburi de informaţii sensibile reduc incertitudinea cu privire la strategiile concurenţilor şi favorizează coordonarea comportamentului pe piaţă, eliminând concurenţa. Pe o piaţă concurenţială, companiile trebuie să se întreacă pentru a furniza servicii de calitate în condiţii avantajoase, fiecare stabilindu-şi în mod independent politica de tarife în funcţie de propria strategie şi de structura costurilor implicate de desfăşurarea activităţii", a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614