REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Grozăvie: un minor de 14 ani a violat un băieţel de numai 1 an

Grozăvie: un minor de 14 ani a violat un băieţel de numai 1 an

Replica API 7 iunie 2014 | 00:00 171

Familie cu antecedente penale

Familie cu antecedente penale

Caz strigător la cer, la Lumina! Un minor de 14 ani, cunoscut cu multe antecedente penale, respectiv Menzat Pomac Iaşar, a făcut un gest ieşit din comun. A intrat într-o locuinţă din localitate şi, văzând că un băieţel de numai un an şi patru luni este lipsit de supraveghere, l-a violat. Dacă până acum le râdea poliţiştilor în nas că el nu răspunde penal, acum s-au schimbat lucrurile, având deja 14 ani, motiv pentru care a fost arestat pentru 30 de zile. Însă, minorul provine dintr-o familie problematică, tatăl lui, Iaşar Menzat, fiind implicat într-un scandal în urmă cu ceva ani, după care a încercat să-l mituiască pe şeful de post de la Lumina.

"La data de 05.06.2014, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus sesizarea Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul minor M.P.I. cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol. Din probele administrate până în acest moment în cauză, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că în data de 8.03.2014, a pătruns în locuinţa persoanei vătămate A.A. în vârstă de 1 an şi 4 luni din comuna Lumina, judeţul Constanţa, unde, profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa, în prezenţa fraţilor minori ai persoanei vătămate, pe care i-a ameninţat cu un cuţit pentru a nu interveni, a întreţinut raport sexual oral cu persoana vătămată şi a încercat să întreţină un raport sexual anal cu aceasta", au specificat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Cu alte cuvinte, Menzat Pomac Iaşar a făcut-o lată. A profitat de faptul că micuţii erau singuri acasă, i-a ameninţat cu un cuţit şi a tăbărât pe bietul copil, care are numai un an şi patru luni. Menzat este o mai veche "cunoştinţă" a oamenilor legii, spărgând 18 case până acum. Însă, el ştia că nu răspunde penal şi le râdea oamenilor legii în nas. Numai că, de data aceasta, lucrurile s-au schimbat, el având împliniţi 14 ani. Totodată, reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Constanţa au spus că au luat legătura cu Primăria din Lumina, pentru monitorizarea familiei a cărei copil a fost victima teribilului eveniment.

Infracţiuni din tată-n fiu: a agresat un poliţist şi apoi a vrut să dea mită

Minorul de faţă, cu minte diabolică, provine dintr-o familie problematică. Spre exemplu, tatăl lui, Iaşar Menzat, a ajuns în atenţia oamenilor legii după ce a fost implicat într-un scandal, în 2011. Mai exact, acesta, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a aruncat cu pietre după una dintre maşinile Poliţiei Locale din localitate. Omul legii a coborât, dar a fost lovit cu pumnul în faţă. Astfel, scandalagiul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. După trei zile, pe 11 iulie 2011, Iaşar a mers, însoţit de un prieten, la Poliţia din Lumina pentru a încerca să scape de acuzaţii. El a vrut să-i dea şefului de post 500 de lei pentru a-i da o soluţie favorabilă în dosar.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102