REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Grupare de tâlhari, destructurată de către polițiștii constănțeni. Este formată din minori specializați în furturi

Grupare de tâlhari, destructurată de către polițiștii constănțeni. Este formată din minori specializați în furturi

Replica API 13 octombrie 2017 | 00:28 690

Imagine ilustrativă

Grupările de minori care sunt specializați pe furturi și alte infracțiuni au speriat municipiul Constanța în ultima perioadă. Aceștia sunt prinși asupra faptului, sunt prinși de oamenii legii, băgați în centrele de zi-noapte, de unde fug și se întorc la vechile obiceiuri. Din nefericire, până la vârsta de 14 ani nu pot fi reținuți preventiv. Unul dintre acești tineri, care s-a făcut remarcat în lumea infracțională este Amet Șaban, de 14 ani, care a fost depistat de polițiști că în perioada 25 august - 5 octombrie a săvârșit nu mai puțin de 9 fapte de tâlhărie. El va fi prezentat în cursul zilei de 13 octombrie în fața instanței. Alături de el au acționat și alți minori, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani.

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unor infracțiuni contra patrimoniului, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța l-au depistat pe Șaban Amet de 14 ani, din Constanța, bănuit de săvârșirea faptelor.

Astfel, în perioada 25 august – 5 octombrie a.c., minorul în cauză, alături de alți trei minori, Mamut Șimon de 16 ani (cercetat în stare de arest preventiv), Maxum Ibram de 13 ani și Mocai Memet de 12 ani (ambii cercetați în stare de libertate), ar fi săvârșit patru fapte de tâlhărie calificată, o faptă de tâlhărie, trei fapte de complicitate la tâlhărie calificată și una de complicitate la tâlhărie, pe raza municipiului Constanța, asupra a 5 femei și 4 bărbați.

Prejudiciul de aproximativ 2.200 lei a fost recuperat în proporție de 10% și predat persoanelor vătămate.

Polițiștii constănțeni l-au reținut pe Amet Șaban, pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, iar la data de 13 octombrie a.c., va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE

Minorul în cauză a fost prezentat, în această după-amiază, Judecătoriei Constanța, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind introdus in arestul I.P.J. Constanța

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lucrurile furate trebuie valorificate. Acolo sunt marii ticalosi care-i invata pe pustani cu furaciunile. Si acei ticalosi sunt protejati de politie si politicieni, votati chiar de voi, prostilor! Rupeti-va mana cu care ati stampilat!
0
0
...face acturata mana dreapta atunci cand sunt prinsi la furat astfel incat sa necesite amputarea!
2
0
Cum sunt prinsi, sa li se dea pedeapsa maxima.
5
1
Sunt imuni la bataie stai linistit.. si cu mana rupta tot se duc la "treaba"
4
2
astia ar merita disciplinati putin , adica batuti pana uita cum ii cheama , suntem prea blanzi cu aceste scursuri ale societatii
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218