REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

„Gruparea vameşilor” a intrat în afaceri cu falimentara Murfatlar

„Gruparea vameşilor” a intrat în afaceri cu falimentara Murfatlar

Replica API 22 februarie 2017 | 00:02 633

Cel mai important producător român de vinuri şi-a încetat activitatea

Cel mai important producător român de vinuri şi-a încetat activitatea

Activitatea Murfatlar, mândria vinului românesc, a încetat complet. În ianuarie 2017, administratorul judiciar anunţa că producţia şi îmbutelierea cantităţilor de vin aflate pe stoc au încetat, pentru că nu s-a identificat niciun client care să achiziţioneze cu plata pe loc. Anterior, acelaşi administrator arăta că, începând cu data de 20 octombrie 2016, Murfatlar nu a mai efectuat livrări pe piaţa din România. În mod surprinzător, în peisaj a apărut şi celebra “grupare a vameşilor”.

Singura activitate comercială pe care a mai prestat-o Murfatlar România SA în ultimele luni a fost exportul a 12.564 de sticle de 0,75 litri, din gama Sec de Murfatlar, către VietLaos, din Vietnam şi 750 de sticle, a câte 0,75 litri, din sortimentul „Lacrima lui Ovidiu”, către RomWine Australia. Acea „Lacrima lui Ovidiu”, vinul Casei Regale a României şi vârful de lance al Murfatlar, despre care s-a aflat anul trecut că este un vin de calitate inferioară adus din Spania. Reluarea activităţii de producţie depinde acum de soluţia ce va fi dată de instanţă cu referire la confirmarea planului de reorganizare a debitoarei, se arată în dosarul de insolvenţă al companiei. Interesante sunt şi legăturile de afaceri ivite în ultima perioadă. Astfel, administratorul judiciar anunţa la un moment dat că Ovidius Mercado SRL, firma care depozita cantităţi însemnate de vin, sticle, etichete şi dopuri înscripţionate Murfatlar, a cerut ridicarea de urgenţă a stocurilor întrucât expirase contractul de închiriere a spaţiului. Ovidius Mercado SRL se ocupă de fabricarea vinurilor din struguri, deţine două fabrici în Babadag şi este controlată de celebra “grupare a vameşilor”. Firma îi are ca asociaţi pe Marius Făinărea, Octavian Raica, Dumitru Ion şi Florin Dan Prisăcaru, iar ca administratori pe Aurelia Stere şi Dumitru Ion.

Datorii colosale: 1,3 miliarde de euro

DNA a pus recent sechestru pe mai multe bunuri, terenuri şi trei fabrici în dosarul Murfatlar, până la concurenţa sumei de 500.000.000 lei. În noiembrie 2016, DNA a pus sub acuzaţie 41 de persoane şi nouă firme în cazul de evaziune fiscală privind grupul Murfatlar, cu un prejudiciu de 600 de milioane de lei, produs în perioada 2010-2014. Alături de administratori ai firmelor, au fost reţinuţi şi funcţionari ANAF care au favorizat activitatea infracţională a afaceriştilor. Cele mai mari firme din grupul Murfatlar au intrat în insolvenţă în acelaşi timp, în 2012, cu datorii totale de peste 1,3 miliarde de euro.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa te fut in gura de muist jegos ca altfel stii sa nu platesti oamenii la timp. Si lu muista aia de Raluca nevasta-ta alta proasta cu acte. Nu va mai saturati. Sa va ia dracu cu banii vostri ca va bateti joc de oameni. Dati afara oamenii dupa bunul plac. Sictir,gunoaielor,sa va vad batandu-va la coada la ajutoare.
2
0
Daca se reorganizeaza si se fac angajari..multi o sa alerge dupa un loc de munca...asa ca va fi bine...bafta!
1
0
Avem legi de cacat. In loc de sechestru in acceptiunea actuala,ar trebui blocarea celor implicati in a folosi bunuri sau alte resurse financiare,activele societatii.Acestea pot fi preluate de interimari desemnati de stat,ca sa se asigure functionarea firmei si deci pastrarea locurilor de munca,si evaluarea pentru vanzarea activelor unor solicitanti de calitate,verificati complet,nu doar ca si capacitate financiara de a cumpara,de a specula. Volkwagen continua productia,cu toate belelele de care stie toata lumea. Pedepsesti vinovatii,de ce e nevoie de victime colaterale?
9
1
SI PE SEDIU RAJA DE LA BASARABI DAT SPACA LUI STROE
7
1
citeste bre bine articolul.....cica ovidiu a plans prin catalunia....din vietnam bem...poate....doar lacrimile lui oliver stone
9
0
Dragi mei confrati, ne meritam soarta. Cand s-au privatizat pe doi lei am stat si ne-am uitat. Si acum bem Lacrima lui Ovidiu importat din Vietnam . Doamne fereste-ma. Pe mandatul cui s-a privatizat ? Ce partid era la guvernamant ? Si acum ne vand povesti. Din pacate, tot ce era de valoare in tarisoara asta s-a vandut pe nimic doar cu parandarat doar pentru unii care se vor acum sfintii. Asa ca , sa salvam ce se mai poate salva. Daca mai avem ce !
12
2
la toti hotiii cite un spalier bagat in cur , asta trebuie
26
0
Saghiu e si el?
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102