REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Grupul de lucru de la Palatul Victoria: Numărul deceselor în urma incendiului de la Colectiv va crește semnificativ

Grupul de lucru de la Palatul Victoria: Numărul deceselor în urma incendiului de la Colectiv va crește semnificativ

Replica API 2 noiembrie 2015 | 00:31 193

Numărul deceselor în urma incendiului de la clubul Colectiv va crește semnificativ în următoarea perioadă, existând posibilitatea ca acesta să se dubleze - aceasta este concluzia grupului de lucru convocat de premierul Victor Ponta duminică la Palatul Victoria.

Din acest grup fac parte premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, Ministrul Apărării, Mircea Dușa, comandantul Spitalului Militar, Florentina Ioniță Radu, prof. dr. Ioan Lascăr, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

"Din păcate, tragedia nu s-a încheiat vineri seară" — au spus la întâlnire majoritatea celor prezenți.

S-a stabilit ca luni dimineață să se facă o comisie de medici, din care vor face parte atât ministrul Bănicioiu, cât și dr. Ioan Lascăr, care vor merge la toate spitalele pentru a evalua starea pacienților, urmând să prezinte concluziile grupului de lucru ce se va reuni din nou la Palatul Victoria.

Acestei comisii i se vor alătura doi medici francezi, considerați a fi cei mai buni specialiști în arsuri.

De asemenea, Guvernul va decide până la finalul acestui an înființarea sau funcționarea unui program special destinat recuperării de care au nevoie persoanele rănite.

În ceea ce privește cetățenii străini răniți în incendiu, autoritățile și-au exprimat disponibilitatea de a le pune la dispoziție celor care doresc să fie tratați în afara țării toate mijloacele necesare pentru a se deplasa, dar numai după acordul medicilor români care îi tratează.

Duminică vor fi date aparținătorilor corpurile tuturor celor 29 de victime.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369