REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Grupul părinţilor isterici de la Călinescu a luat cu asalt şi Inspectoratul Şcolar

Grupul părinţilor isterici de la Călinescu a luat cu asalt şi Inspectoratul Şcolar

Replica API 16 martie 2012 | 00:00 248

Preşedinta Rodica Bălănescu, magistrat ratat şi soţie de vameş

Preşedinta Rodica Bălănescu, magistrat ratat şi soţie de vameş

Aripa talibană a comitetului de părinţi al clasei a VIII-a, din cadrul Liceului Teoretic George Călinescu Constanţa, care a descălecat acum două zile şi peste reporterii cotidianului "Replica", să-şi pună poalele-n cap, sufocaţi de revoltă că am îndrăznit să publicăm şi părerea celorlalţi părinţi, mai puţin dotaţi din punct de vedere material, îşi continuă jihadul personal la adresa bunului simţ. Totul pentru a apăra imaginea dirigintei şi, mai ales, pentru a-şi îndeplini visul suprem, acela de a-şi vedea plozii nevinovaţi plantaţi la mese într-o crâşmă de fiţe.

Părinţii evadaţi parcă din şleahta de haiduci ai lui Mavrodin şi-au continuat cursa nebună de miercuri, de la sediul redacţiei noastre, către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Aici, "răsculaţii" au luat cu asalt clădirea instituţiei în vederea unei discuţii cu inspectorul şcolar general Aliss Andreescu. "Au venit şi la Inspectorat, erau vreo şase părinţi, printre care şi şefa comitetului de părinţi, Rodica Bălănescu. Le-am explicat că nu se procedează aşa, dacă ar fi să primim în fiecare zi astfel de vizite nu am mai avea timp să ne facem treaba. Au venit urmare a unui articol apărut în presă, susţinând că diriginta clasei a VIII a de la liceul Teoretic George Călinescu nu este implicată. Am ascultat ce aveau de spus după care am demarat o anchetă la nivelul instituţiei de învăţământ. Acum aşteptăm raportul. Banchetele se fac de multă vreme, dar, sinceră să fiu, suma de 400 de lei mi se pare cam exagerată având în vedere că nu toată lumea îşi permite, ajungându-se la o discriminare. Nu mă implic, dar o consiliere în acest sens nu strică", a declarat, pentru "Replica", Aliss Andreescu, inspector şcolar general din cadrul ISJ Constanţa. Potrivit acesteia, situaţia de la Liceul Teoretic George Călinescu este una chiar şi mai delicată de atât, întrucât diriginta clasei a VIII a, Alina Codreanu, este şi mama unui elev din clasă, în acest mod încurcându-se iţele. "Cadrele didactice nu au dreptul să se amestece în astfel de situaţii, chiar dacă diriginta este şi în calitate de părinte, nu avea dreptul de a se implica", a mai spus Aliss Andreescu.

Şefa comitetului de părinţi, soţie de vameş din "secta" lui Eugen Bogatu

Lejeritatea Rodicăi Bălănescu, şefa tribului de părinţi revoltaţi, de a vorbi despre milioane aruncate pe un moft personal, deghizat chipurile în fericirea copilului, pare de înţeles dacă luăm în calcul faptul că soţul său practică una din cele mai bănoase meserii posibile, după cum atestă cutuma, dar şi practica penală, respectiv aceea de vameş. În aceste condiţii, cotizaţia de 400 de lei pentru o distracţie de sfârşit de gimnaziu (în realitate, suma este cel puţin dublă, pentru că nu poţi duce plodul în crâşmă de fiţe fără a-l îmbrăca cât mai elegant, din cap până-n picioare), e chiar derizorie, noi propunând măcar unul, dacă nu două sau chiar trei zerouri în plus la sumă, după prestanţă. Concret, Marian Bălănescu este inspector vamal, în Portul Constanţa Sud, şi nu e chiar un no name în domeniu. Soţul talibanei este unul dintre apropiaţii celebrului Eugen Bogatu, directorul din Portul Constanţa arestat în mega-scandalul corupţiei din port. Nu a intrat în năvodul oamenilor legii, aşa cum au păţit zeci de colegi de-ai săi, dar tot a fost mutat, de către Dorel Fronea, un şef vremelnic al vămii Constanţa, care a găsit mai multe lucruri nu tocmai în regulă în "secta" din Vama Agigea.

Rodica Bălănescu: de la grefier, la magistrat... poate altă dată

La rândul său, apriga Rodica Bălănescu pare a-şi canaliza întreaga energie către o celebrare cât mai fastuoasă a absolvirii de 8 clase a fiicei sale poate şi din frustrare personală, cauzată de propriile eşecuri profesionale. Aşa se face că Rodica V. Daniela Bălănescu, grefier la Secţia Civilă a Tribunalului Constanţa, simte probabil nevoia, perfect umană, ca măcar fiica ei să se bucure de o absolvire, din moment ce ea nu e în stare s-o savureze pe-a sa. Spunem asta pentru că revoltata Bălănescu şi-a făcut un obicei de a pica examenele de admitere la Institutul Naţional de Magistratură, fiind respinsă de fiecare dată. Magistrat ratat, Rodica Bălănescu se poate lăuda cu o situaţie materială mai mult modestă, dacă e să ne luăm după declaraţia de avere a soţului său vameş, fapt pentru care este şi normal să-şi dorească pentru copilul lor o chindie de fiţe, uitând, totodată, că societatea nu este formată doar din oameni cu bani, lucrul cel mai elocvent constituindu-l cei câţiva copii fără părinţi din cadrul clasei a VIII a de la Liceul Teoretic George Călinescu.

Cum se aruncă în alţii cu bârna din propriul ochi

Întrucât grupul revoltat al comitetului de părinţi al clasei a VIII a, din cadrul Liceului Teoretic George Călinescu, insistă să înveţe ziariştii cum să-şi facă treaba (au repetat asta papagaliceşte în sediul redacţiei, luat cu asalt, apoi la comentariile articolelor), îi atenţionăm, politicos, că însăşi lidera lor ori nu ştie, ori nu vrea să-şi facă treaba, chiar dacă adoră să dea altora lecţii. Facem aici referire tot la preşedinta comitetului de părinţi, bugetara Rodica Bălănescu, care a cam uitat să-şi facă publică declaraţia de avere încă de prin anul 2007, iar dacă ne uităm pe calendar, e cam 2012, iar legea o obligă să şi-o reactualizeze an de an. În documentul public din 2007, ca şi în declaraţia soţului, de la vamă, vedem un apartament, peste 11.000 metri pătraţi de teren în Poarta Albă, un autoturism- situaţie decentă, am putea spune. Nu condamnăm, nu aruncăm cu pietre, doar întoarcem puţin traiectoria.

Liliana CHIRU, Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614