REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

GSP a semnat un contract de foraj pe platforma continentală a Tunisiei

GSP a semnat un contract de foraj pe platforma continentală a Tunisiei

Replica API 6 iulie 2016 | 00:00 579

După campania din 2011 şi 2012

După campania din 2011 şi 2012

Grup Servicii Petroliere (GSP), membră a GSP Holding, anunţă încheierea unui contract pentru furnizarea de servicii de foraj marin pe platforma continentală a Tunisiei Operaţiunile de forajvor fi efectuate de GSP Jupiter, o platformă mobilă de foraj cu patru picioare, de tip cantilever.

La bordul platformei GSP Jupiter se pun la punct ultimele detalii în vederea bunei desfăşurări a operaţiunilor de foraj, aceasta aflându-se în prezent în Limassol, Cipru. Platforma de foraj va fi transportată în cel mai scurt timp la locaţia de lucru, urmând să sape cel puţin o sondă, conform contractului, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

„Noul contract îi permite companiei GSP să îşi menţină prezenţa în sudul Mediteranei, aceasta fiind una dintre pieţele de mare interes pentru operaţiunile pe care compania noastră le desfăşoară. În contextul actual, de uşoară revenire a pieţei, suntem interesaţi în primul rând de restabilirea relaţiilor contractuale cu foştii parteneri. Cu atât mai mult ne bucură faptul că am câştigat acest nou contract cu Numhyd după campania de foraj derulată pe platforma continentală a Tunisiei în 2011 şi 2012”, a declarat Gabriel Comănescu, preşedinte şi CEO al GSP.

Înfiinţată în 2003, NUMHYD SRL derulează activităţi de explorare şi producţie de petrol şi gaze naturale în Tunisia şi Algeria. Este deţinută şi gestionată în comun de către Societatea Tunisiană de Activităţi Petroliere (ETAP) şi Compania Naţională Petrolieră din Algeria (Sonatrach), ambele companii de stat. Fiecare dintre cele două companii de stat amintite deţin 50% din acţiunile NUMHYD. Grup Servicii Petroliere (GSP) operează o flotă extinsă şi diversificată, care cuprinde instalaţii mobile de foraj marin (platforme de foraj), nave de asistenţă, nave de construcţii, macarale plutitoare de mare tonaj, o flotă ROV şi un sistem de scufundare în saturaţie.

GSP estemembru al GSP Holding, un furnizor de servicii integrate pentru industria de petrol şi gaze care oferă servicii în domenii precum: foraj, construcţii marine, shipping, aviaţie, şantiere navale, proiectare, logistică, catering, instruire, desfăşurând operaţiuni în întreaga lume. GSP are sucursale la Rotterdam, Singapore, Dubai, Moscova, Mexico, Tunisia, Valetta, Limassol, Istanbul şi Milano. Sistemul de Management al Calităţii a fost auditat şi certificat ca fiind în conformitate cu standardele ISO 9001, ISO 14001, BS OHSAS 18001, ISO/TS 29001 şi cu cerinţele Codului ISM de către Bureau Veritas, se mai arată în comunicatul remis redacţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218