REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Gul Hussain Ahmadi, ambasadorul Afganistanului: 'România va continua să contribuie la eforturile de stabilizare a Afganistanului'

Gul Hussain Ahmadi, ambasadorul Afganistanului: 'România va continua să contribuie la eforturile de stabilizare a Afganistanului'

Replica API 18 iulie 2018 | 00:00 317

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, l-a primit astăzi, 18 iulie 2018, pe ambasadorul agreat al Republicii Islamice Afganistan în România, Gul Hussain Ahmadi, cu reședința la Varșovia, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Oficialul român a subliniat simbolistica aparte a anului 2018 pentru cele două state, reprezentată de aniversarea a 60 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Afganistan, precum și marcarea Centenarului Marii Uniri. A exprimat interes pentru impulsionarea dialogului politic bilateral, îndeosebi pe linia ministerelor afacerilor externe, inclusiv prin organizarea unei noi runde de consultări politico-diplomatice.

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale a evidențiat necesitatea identificării unor modalități concrete de creștere a volumului schimburilor comerciale bilaterale. În context, a apreciat importanța stimulării contactelor la nivelul comunității de afaceri din cele două state, inclusiv cu sprijinul camerelor de comerț și industrie. Totodată, a punctat oportunitățile de colaborare pe linie de educație, îndeosebi prin încheierea de parteneriate între universități, precum și programele de burse oferite de Guvernul României cetățenilor afgani.

Ambasadorul agreat al Republicii Islamice Afganistan în România a mulțumit pentru angajamentul constant și de lungă durată al României la eforturile internaționale privind securitatea și stabilitatea Afganistanului, inclusiv în cadrul Misiunii Resolute Support, unde România este al patrulea stat contributor în cadrul NATO, precum și pentru programele de asistență pentru dezvoltare pe care România le-a derulat în relația cu Afganistan în ultimii zece ani.

În context, secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale a subliniat că România va continua să contribuie la eforturile de stabilizare a Afganistanului, inclusiv printr-un aport sporit la Misiunea Resolute Support, potrivit recentei decizii anunțate în cadrul Summit-ului NATO (Bruxelles, 11-12 iulie 2018). Totodată, a dat asigurări că România va susține eforturile Afganistanului pe linia reformelor și a construcției instituționale, în Deceniul de Transformare 2015-2024, prin furnizare de expertiză și pregătire profesională a specialiştilor afgani, în arii de competență ale unor instituții cheie ale statului român, la solicitarea părții afgane.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367