REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Guşă: Declaraţia lui Antonescu marchează o CRIZĂ FĂRĂ PRECEDENT în interiorul USL

Guşă: Declaraţia lui Antonescu marchează o CRIZĂ FĂRĂ PRECEDENT în interiorul USL

Replica API 10 septembrie 2013 | 00:00 163

Analistul politic Cozmin Guşă a comentat declaraţia lui Crin Antonescu privind necesitatea respingerii sau retragerii proiectului minier de la Roşia Montană, apreciind că aceasta marchează o criză fără precedent a USL ce ar putea duce chiar la ruperea guvernării. Guşă a subliniat că miniştrii liberali ar trebui să-şi exprime public poziţia privind proiectul minier, conform Realitatea.net.

"Această declaraţie a lui Crin Antonescu marchează cea mai mare criză a USL în interiorul său de până acum (...) Astăzi, candidatul la preşedinţie face un pas mare în lateral din coloana USL într-un proiect atât de drag lui Ponta, pe care premierul l-a susţinut până în prăsele. Distorisunile îl discreditează pe Ponta ca om politic: el respingea proiectul in urmă cu un an, ca apoi să devină partizan in urma unor jocuri de culise (...) Crin Antonescu n-a vorbit doar despre stradă, ci a spus cu subiect şi predicat că se dezice de o poziţie gen Ponta care, ca premier emite o ordonanţă, dar ca deputat respinge proiectul şi de o poziţie gen Rovana plumb care spune că avizul de ministru il va da in funcţie de cum se votează în Parlament", a spus Guşă la Realitatea Tv. Cozmin Guşă a prezentat mai multe scenarii plecând de la declaraţiile lui Crin Antonescu, acestea mergând până la ruperea guvernării. Acest scenariu ar fi posibil dacă miniştrii PNL nu vor fi susţinuţi în poziţia lor privind Roşia Montană de partid şi vor fi nevoiţi să plece din guvern.

Potrivit acestuia, poziţionarea liberalului împotriva proiecteului va avea valoare doar pe termen scurt.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614