REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Guşă: "Politicienii se tem de protestatari pentru că n-au argumente în faţa lor"

Guşă: "Politicienii se tem de protestatari pentru că n-au argumente în faţa lor"

Replica API 24 septembrie 2013 | 00:00 153

Consultantul politic Cozmin Guşă a vorbit la REALITATEA TV despre implicaţiile protestelor împotriva proiectului de la Roşia Montană.

"Oamenii din piaţă sunt un fel de dezamăgiţi activi. Au îngroşat armata de 70% a USL-ului, pentru că au fost dezamăgiţi de Băsescu. Folosind pretextul Roşia Montană, critică generaţia politică mai tânără cu care ei se identifică. O anumită generaţie care şi-a păstrat normalitatea încearcă să reinventeze civismul, un civism pe care l-am pierdut în anii 90 când au început manipulările. La începutul anilor 90, a existat un civism autentic. Civismul românesc este singura speranţă, pentru că de la partidele politice nu mai există speranţe", a spus Cozmin Guşă la REALITATEA TV, în cadrul emisiunii "Jocuri de putere".

"Protestele anti-Roşia Montană trezesc frică politicienilor pentru că n-au argumente împotriva manifestanţilor. Ne arată cât de multă minciună este în mediul politic, cât de greu se rezistă în faţa unor manifestaţii de câteva zeci de mii de oameni. Victor Ponta şi-a schimbat brusc părerea pentru câteva zeci de ore în urma primelor proteste. Când am acceptat propunerea lui Adrian Năstase să devin secretar general al PSD, n-am vrut să mă căpătuiesc. Eram un băiat de 30 de ani care reuşise în viaţă plecând de la zero, conduceam un trust de presă. An fiind mai în vârstă cu 20 decât mine, mi s-a părut că are viziune, nu neapărat că este foarte cult. Din păcate, acea viziune a eşuat brusc într-un proiect cu 400 de săli de sport. Năstase, în loc să-şi reformeze partidul, a preferat să joace cu cei mai rău famaţi, a preferat să lase lumea la furat, în ghilimele şi la propriu, şi a sfârşit de cei pe care i-a lăsat să fure şi poate alături de care a furat. Lui Traian Băsescu i-am condus campania. Avea multă forţă şi inteligenţă. Era exact, exprimat într-un mod neaoş, bâta care putea să spargă un cal de oale. Am sperat că va reuşi să dezarticuleze reţeaua furturilor şi baronilor. N-a fost aşa. Partidele nu au capacitatea să se reformeze, sunt dominate de oameni de joasă factură. Acestor suprastructuri politice cad victime şi liderii, şi militanţii de partid. Victor Ponta este astăzi într-un cleşte care se numeşte Hrebenciuc-Ghiţă. Îl ţin într-un joc financiar în care nimeni nu mai poate să intervină.", a criticat Cozmin Guşă partidele din România, adăugând că nu mai este interesat să-şi reia cariera politică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102