REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Gustări care nu ridică brusc nivelul de zahăr din sânge

Gustări care nu ridică brusc nivelul de zahăr din sânge

Replica API 24 august 2020 | 00:00 788

Între principalele mese ale zilei, e posibil să se instaleze senzația de foame și organismul să simtă nevoie de o gustare. Însă o gustare aleasă în mod eronat îți va ridică foarte mult nivelul de zahăr din sânge, ceea ce nu te avantajează chiar dacă nu ești diabetic.

Totodată, nu ne recomandat nici să ignore nevoia organismului de a mânca ceva întrucât cu greu vei mai putea să te concentrezi iar randamentul tău va scădea considerabil. Așadar, cel mai înțelept lucru pe care îl poți face este să îți asculți stomacul, însă să îi oferi o gustare aleasă în mod înțelept, nu un baton de ciocolată care va ridică brusc nivelul de zahăr din sânge, pentru a apoi acest nivel să înregistreze o scădere considerabilă, scrie doc.ro.

O gustare sănătoasă ar trebui să aibă între 100 și 300 de calorii, însă de cele mai multe ori oamenii au tendința de a se limita la 250 de calorii. Gustarea ideală ar trebui să conțină 10-20 g de proteine, grăsimi sănătoase precum și vitamine și minerale. Este foarte important că gustarea consumată să îți ofere energie fără însă că la câteva ore după ce o consumi să simți că ești epuizat.

Iată câteva idei de gustări sănătoase, decente din punct de vedere al aportului caloric, și care mențîn nivelul de zahăr din sânge în echilibru:

Semințe de dovleac - ¼ cană de semințe de dovleac consumată între două mese principale ale zilei vine cu un aport proteic de 23 g, dar și cu zinc, grăsimi sănătoase și fibre din belșug.

Nuci de Macadamia – 10-20 de nuci de Macadamia asigura aportul necesar de grăsimi sănătoase și favorizează, totodată, reducerea nivelului de colesterol din sânge.

Budincă de ciocolată pe baza de avocado – gustoasă și foarte hrănitoare, această budincă se prepară din un avocado păsat și 2 linguri de cacao raw. Poți completă rețeta cu câteva picături de îndulcitor pe baza de ștevie sau poate chiar cu puțînă pudra proteică.

Sardine – sardinele în ulei de măsline sau chiar în suc propriu pot fi consumate pe post de gustare între prânz și cină. Acestea conțin cantități impresionante de acizi grași Omega-3, iar consumate cu zeamă de lămâie au un gust foarte bun.

Smoothie – un smoothie poate fi o gustare perfectă, atâta timp cât are la baza următoarele ingrediente: plante legumicole cu frunze verzi (spanac, varză Kale), o lingură de pudra proteică, grăsimi sănătoase (avocado, uei de cocoș) și ceva dulce precum ½ banană, câteva fructe de pădure sau îndulcitor pe baza de ștevie.

Parfait pe bază de iaurt – un parfait făcut din iaurt cu 2% grăsime, semințe de dovleac, cacao raw și îndulcitor natural poate fi o gustare potrivită în momentele în care foamea atacă.

Fructele consumate că atare pot ridică brusc nivelul de zahăr din sânge, ceea ce nu este tocmai recomandat. Poți însă să consumi fructele în smoothieuri sau alături de unt de arahide sau migdale.

Scopul unei gustări este de a menține echilibrat nivelul de zahăr din sânge, nu de a-l ridică foarte mult.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218