REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Guvern: Persoanele care au vârsta de pensionare şi stagiu incomplet de cotizare pot cumpăra vechime

Guvern: Persoanele care au vârsta de pensionare şi stagiu incomplet de cotizare pot cumpăra vechime

Replica API 26 septembrie 2020 | 00:00 1344

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede că persoanele care au vârsta de pensionare şi un stagiu incomplet de cotizare pot cumpăra vechime, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Ionel Dancă

Această ordonanţă vizează modificarea Legii 263/2010 privind sistemul public de pensii.

''Prin acest proiect de ordonanţă de urgenţă, în termeni populari, persoanele care au vârsta de pensionare şi au un stagiu incomplet de cotizare pot cumpăra vechime pentru completarea stagiului de cotizare, fie stagiul minim de cotizare, fie stagiul complet de cotizare de 35 de ani", a spus Ionel Dancă, vineri, la Palatul Victoria, scrie Agerpres.

El a adăugat că proiectul este unul foarte important în domeniul pensiilor, care vine "să repare o nedreptate pentru pensionarii care, din diverse motive, au stagiul de cotizare incomplet sau nu pot face dovada stagiului complet de cotizare".

"Şi, prin acest proiect de ordonanţă de urgenţă, iniţiat de Ministerul Muncii (...) practic se repară această inechitate şi persoanele îndreptăţite la o pensie, după îndeplinirea vârstei de pensionare, pot să-şi completeze stagiul de cotizare în limita maximă a 6 ani şi la nivelul salariului minim brut pe economie. Practic, o persoană care în momentul de faţă nu are stagiul minim de cotizare de 15 ani, dar are vârsta de pensionare sau lipsesc câţiva ani de contribuţii din stagiul complet de cotizare de 35 de ani, după adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă, pot încheia un contract de asigurări sociale pentru plata contribuţiilor pentru perioadele respective. Nivelul contribuţiilor sociale care vor fi plătite va fi la nivelul salariului minim brut pe economie", a mai declarat Dancă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca sa contribui,ori primesti ajutor de la rudele de afara,ori de la membrul familiei ,ori din surse necontrolabile.Statul roanesc estre unul care de fapt asigura drepturi si privilegi unor caste si cam atat. Nu ma intereseaza criticile,insa popoulatia este total crectina, cu limba bagata adanc in cururile potentatilor. Ia incercati sa vedeti cam cata cultura,educatie au sefii vostri alesi! Veti vedea ca au nevoie de meditatii sa inteleaga lucruri elementare!Dormiti,va place saracia si prostia,atunci nu mai cereti sa fiti ca afara,o tara ca afara!
0
0
dati pensiile cum trebuie am vecini care au muncit 22 deani pe cartea de munca si a iesit sub pensia minima cum e posibil si statul binevoitor ia dat pensia minima adica ajutorul care il primeste si unul care nu a muncit deloc, dc nu i au calculat cei 22 de ani plecand de la penia minima, pt ca toti din toate guvernele se gandesc cum sa se imbogateasca ei nu sa le fie bine cetatenilor tarii
1
0
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SUSTINATORILOR SAI
1
1
atunci stam acasa cu kurul pe bancuta in fata portii si asteptam sa imbatranim...ca sa iesim la pensie..furam bani de la parinti si platim la pensie..ce dementisme...n-am mai auzit asemenea aberatii...bai indivizilor..dar cei care au muncit si trudit pentru aceasta ROMANIE.peste 40 ani,n-au stat sa astepte sa cumpere vechime in munca...tara lui..kakat...
3
0
O sa vindeti si frontiera de stat a Romaniei pentru doi galbeni, hahalerelor politicianiste.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218