REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a vorbit şaguniştilor despre filozofia de a fi economist

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a vorbit şaguniştilor despre filozofia de a fi economist

Replica API 23 mai 2012 | 00:00 108

"Nu sunt de acord cu expresia: învaţă un papagal două cuvinte, cerere şi ofertă, şi îl faci economist"

"Nu sunt de acord cu expresia: învaţă un papagal două cuvinte, cerere şi ofertă, şi îl faci economist"

Aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Universităţii "Andrei Şaguna" a fost marcată de cursul festiv de încheiere a studiilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice, specializările Finanţe şi Bănci şi Management. Promoţia jubiliară va purta numele ilustrului academician Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României, cel care a susţinut prelegerea ocazionată de eveniment. Mai mult decât atât, acesta a primit titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii "Andrei Şaguna", Diploma Jubiliară şi Medalia omagială "Sfântul Ierarh Andrei Şaguna".

În deschiderea festivităţii, rectorul Universităţii Andrei Şaguna, a ţinut să-i mulţumească invitatului special, Mugur Isărescu pentru prezenţa la eveniment, dar nu înainte de a trece în revistă performanţele înregistrate de-a lungul celor 20 de ani de existenţă a universităţii. "Cu deosebită bucurie le spun la mulţi ani distinşilor academicieni prezenţi aici, Mugur Constantin Isărescu şi Constantin Bălăceanu Stolnici, care şi-au serbat ziua onomastică. Pentru ca dublul eveniment memorabil la care participăm să dobândească o strălucire aparte, o personalitate întrutotul excepţională a fost invitată să rostească tradiţionalul curs festiv de absolvire a studiilor. De asemenea, îi mulţumesc domnului Isărescu pentru faptul că a acceptat să fie membru de onoare, Doctor Honoris Causa al Universităţii Andrei Şaguna", a declarat Aurel Papari, rectorul Universităţii Şaguna. După ce a primit titlul de Doctor Honoris Causa, Mugur Isărescu a ţinut să-şi exprime bunele impresii pe care şi le-a făcut vizitând sediul universităţii. "Ardelenii spun că Andrei Şaguna este ardelean. Nu cred că toţi cei prezenţi sunt de acord cu acest lucru, dar este categoric un ardelean. Uitaţi că, astăzi, universitatea care îi poartă numele este în Constanţa, are 100 de cadre didactice, 9 specializări de licenţă şi 5 programe de master, un sediu modern, pe care l-am admirat, bine dotat. Am o emoţie deosebită când mă aflu în faţa studenţilor chiar dacă sunt cadru universitar întrucât îmi aduc aminte de studenţia mea. Acum sunt şi mai emoţionat având în vedere că absolveţii sunt din aceleaşi specializări pe care le-am parcurs şi eu", a declarat Mugur Isărescu. Şi cum promoţia jubiliară îi va purta numele, Guvernatorul Băncii Naţionale a României a dat câteva sfaturi proaspeţilor absolvenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice. "Vreau să vă transmit pe această cale că economia de piaţă este o construcţie socială milenară, nu este o chestiune spontană care se rezumă la cerere şi ofertă. Nu sunt de acord cu expresia: învaţă un papagal două cuvinte, cerere şi ofertă, şi îl faci economist. Ironia este puternică. Un economist este un filozof al vieţii economice sociale. Am participat la reconstrucţia Băncii Naţionale din România şi pot spune că cel mai dificil lucru a fost acela de a găsi personal de calitate. Aşadar, dragi absovelnţi, totul începe cu şcoala şi se termină tot cu şcoala", a mai spus Isărescu. La eveniment au fost prezente mai multe personalităţi ale Constanţei, printre care şi viceprimarul Decebal Făgădău.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367