REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Guvernul a abrogat HG privind achiziţia corvetelor; Leş: Vom face o nouă negociere competitivă cu potenţialii furnizori

Guvernul a abrogat HG privind achiziţia corvetelor; Leş: Vom face o nouă negociere competitivă cu potenţialii furnizori

Replica API 17 martie 2017 | 10:04 362

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat, joi, la finalul şedinţei de Guvern, că Hotărârea privind corvetele dată de Cabinetul Cioloş anul trecut a fost abrogată şi a dat asigurări că acestea vor fi construite tot în România, în urma unei noi negocieri, după ce procedura va fi avizată de Parlament, exprimându-şi speranţa că în a doua jumătate a anului să fie semnat un contract avantajos pentru construirea corvetelor.

”Având în vedere neîndeplinirea condiţiei suspensive inserată în cuprinsul prevederilor art. 2 din HG 906/2016, respectiv aprobarea în prealabil a avizului Parlamentului pentru toate investiţiile mai mari de 100 de milioane de euro, de a cărei îndeplinire depindea producerea sau nu a efectelor urmărite la data emiterii, a fost motivul pentru care noi am propus această abrogare. Ceea ce vreau să asigur este faptul că acest program major de înzestrare a Armatei României nu se stopează, o să meargă mai departe”, a declarat Gabriel Leş.

Ministrul Apărării a anunţat că începând de săptămâna viitoare vor începe procedurile pentru a fi respectate toate aceste reglementări legale care prevăd un aviz prealabil al Parlamentului pentru toate investiţiile şi achiziţiile care depăşesc 100 de milioane de euro.

El a ţinut să precizeze că, deşi a fost secretar de stat în guvernul Cioloş şi a lucrat la Hotărârea privind corvetele, a plecat din Guvern înainte de aprobarea acesteia. ”Eu am plecat din MApN în octombrie, anul trecut. Am lucrat la acest program, dar scrisorile s-au trimis după ce am plecat eu, iar această Hotărâre s-a dat după ce am plecat eu”, a precizat Leş.

Ministrul Apărării a subliniat că navele militare vor fi construite tot în România. ”Categoric da. Nu la Galaţi, ci în România, integrarea în industria din România, cu apel la interesul esenţial de securitate al României, astfel încât integrarea acestor produse să se facă în România, într-un şantier naval din România. Nu specific un anumit tip de şantier”, a explicat Leş.

El a mai spus că cerinţele operaţionale cerute de tehnicienii din Forţele Navale nu se schimbă. ”Sunt aceleaşi ca şi până acum, sunt cerinţe operaţionale minimale. Conform prevederilor OUG 114, vom merge merge pe o procedură competitivă, pe un dialog competitiv, binenţeles cu integrare în industria din România”, a mai spus ministrul Apărării.

”Vom face o nouă negociere competitivă cu potenţialii furnizori de astfel de echipamente. Probabil, undeva într-o lună, o lună şi jumătate sperăm să avem aceste avize”, a arătat Leş.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai mocirla vroia curvete nu nave : el se multumea cu orice babaciune nu are nevoie de nave noi; vre-ti sa le vanda basescu si pe astea, el avea nevoie de bacsis ca si asa nu va face purici aici vazand ce fel este catalogat !
0
0
Vasileee,santierele navale nu sunt romanesti,numai forta de munca este romaneasca si ieftina.Era posibil ca sa fi fost romanesti inainte de 89,acum sunt santiere din Romania dar cu patron strain,exotic.Santierul 2Mai este in carpe si este coreean.S-ar putea sa se construiasca acolo in colaborare cu turcii ,,prieteni'' la catarama cu olandezii galateni.Santierul militar Mangalia unde se construiau vapoare,aveau specialisti in toate domeniile,acum au disparut.Sudori si lacatusi se mai gasesc dar specialisti in armament mai putin.Numai sa-i cheme ca ...voluntari.
1
0
CU CORVETEELE LOR,ADICA CORVETELE DE SOTII.
2
0
La rezilierea contractului daca exista clauza de daune cine plateste? Io? Cum tot io?
1
1
pai normal ca trebuie alti furnizori.sa-i caute pe aia care dau comision si parandarat.de ce sa fie construite barcile alea la santiere romanesti ca aia nu dau spaga .luam niste hirburi de undeva poate de la rusi
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614