REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.7° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Guvernul anunță că va adopta un memorandum pentru revendicările restante ale profesorilor

Guvernul anunță că va adopta un memorandum pentru revendicările restante ale profesorilor

Virgil STOIAN 8 iunie 2023 | 00:00 2024

Guvernul a anunțat că va adopta un memorandum privind majorările salariale ale personalului din Educație prin noua lege a salarizării.

Guvernul anunta ca va adopta un memorandum pentru revendicarile restante ale profesorilor

În document se prevede că noua lege va avea la bază principiul potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/ asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie, utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023.

De asemenea, stabilirea unei prevederi în contractul colectiv de muncă la nivel de sector „învățământ preuniversitar”, prin care pe perioada concediului de odihnă, precum și pentru zilele de concediu plătit, personalul din învățământ va avea dreptul la o indemnizație de concediu calculată în raport cu numărul zilelor de concediu înmulțite cu media zilnică a salariului de bază și a sporurilor/indemnizațiilor de care beneficiază, potrivit legii, corespunzător fiecărei luni calendaristice în care se efectuează concediu de odihnă, se arată în document, potrivit hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Incearca sa prosteasca profesorii sau sa ii invrajbeasca intre ei sau cu elevii prin orice mijloace! Au marit salariile directorilor apoi au dat ordonanta prin care directorii pot incheia mediile de capul lor! Niste hoti si intriganti care s-au zbatut sa ajunga in functii doar pt banii din pnnr. De foame de bani s-au amestecat covidul galben cu ciuma rosie si au nenorocit romanii! Bila de seu maciuca, cucacâțu si plavanis au ajuns la tomberonul cartilor de istorie! Nicio idee de guvernare, nicio reforma pt cetateni, doar pe vandut tara ieftin la straini pt prpriile interese!
5
1
Astia sunt ocupati cu stergerea datoriilor la multinationale nu i mai deranjati
5
0
Un memorandum este un act juridic fara forta juridica, PNLSD adunatura de hoti si analfabeti
11
1
Ce este aia memorandum ? are valoare juridica sau nu ? ptr ca guvernul si presedintele si-au pierdut orice urma de credibilitate dupa bataia de joc si campania josnica de linsaj public si de ostilitate contra grevistilor
11
0
Ptr articolul top 5 sloturi amusnet - bravo replica; articol inconstient, periculos si penal in majoritatea celorlalte tari de pe glob; dependenta de jocurile de noroc este boala psihiatrica ca si alcoolismul, tabagismul si dependenta de droguri si tratata ca atare in tratatele de psihiatrie; asta este motivul ptr care jocurile de noroc sunt interzise in aproape toate statele de pe glob cu doar cateva exceptii care pot fi clasificate ca de-a dreptul criminale in timp ce la noi mafia politica manjita cu spagile privatilor le incurajeaza
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699