REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Guvernul anunță o nouă ordonanță de urgență

Guvernul anunță o nouă ordonanță de urgență

Replica API 23 martie 2019 | 03:49 473

Vicepremierul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anuntat, vineri, ca Guvernul va aproba Codul administrativ prin ordonanță de urgență, menționând că nu mai poate miza pe buna credinţă a altor partide sau a şefului statului.

"Am stat un an şi vreo două luni în Parlament, am fost liderul de grup al deputaţilor PSD şi am tot fost bătuţi pe umăr pe holurile Parlamentului de către liberali şi ni s-a spus cât de bun e Codul administrativ, cât de bine e că avem grijă de primari atunci când vor ieşi la pensie şi ne-au îndemnat să ne adunăm şi să-l votăm, că şi ei vor vota. Şi surpriză: la votul final - pauză. Şi nu a fost finalul că a fost pauză la vot din partea colegilor noştri de la PNL (ceilalţi nu prea votează, că nu au reprezentanţi în administraţia locală), dar au mers şi mai departe şi l-au atacat la CCR. A venit motivarea de la CCR şi eu vă spun aici direct că nu mai repetăm greşelile din trecut să stăm şi să mizăm pe buna credinţă a altor partide sau a preşedintelui şi vă spun că va rezolva Guvernul această problemă şi vom da OUG pe codul administrativ. Ca să ne înţelegem", a spus Daniel Suciu, potrivit Agerpres.

Vicepremierul Daniel Suciu a mai afirmat că respectul pentru primarii care s-au pus în slujba comunităţii trebuie să transpună în beneficiu la pensie.

"Domnilor primari, ceea ce ne-am angajat noi, cei de la PSD, şi de la această masă că facem pentru dvs. rămâne bătut în cuie. Văd suficient de mulţi oameni cu părul alb, oameni care s-au pus în slujba comunităţii şi-au fost de la moaşă comunală, pentru că absolut tot ce se întâmplă într-o comunitate, dvs.sunteţi de vină sau responsabili, dar când e vorba de respect, toţi se fac că plouă. Ceea ce a vorbit cu dvs. şi preşedintele şi Olguţa Vasilescu vizavi de respectul care trebuie să se transpună în beneficiu la pensie, să ştiţi că rămâne în picioare şi v-o spune ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Acest cod administrativ va trece prin OUG sau prin asumare dacă este cazul la nivel guvernamental, dar vom da acest lucru noi, de la Guvern", a mai afirmat ministrul Dezvoltării Regionale.

La rândul său, deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a subliniat că s-a ajuns în situaţia în care Guvernul vrea să treacă codul administrativ prin OUG, pentru că este un "blocaj infernal" în Camera Deputaţilor unde majoritatea este destul de fragilă.

"La legea salarizării au fost doar 7 membru ai opoziţiei, care au votat această lege despre care ştiţi cât e de importantă pentru administraţia publică locală. Pe aceea am putut să o trecem mai repede, dar când am ajuns la legea pensiilor, a fost atacată la Curtea Constituţională, la codul administrativ, la fel. Ştiţi cât este de important este codul administrativ şi din acest motiv l-am şi rugat pe domnul ministru să întrebe în sală primarii dacă vor codul administrativ, inclusiv pe cei de la celelalte partide, pentru că este un blocaj uriaş din partea opoziţiei să ave avem acest cod administrativ şi eu zic că nu este în regulă, pentru că trebuie să aveţi simplificate toate procedurile. Trebuie să avem grijă şi de primarii din toată ţară, iar până acum nu am reuşit acest lucru, dar sper că domnul ministru prezent aici va da drumul la acest cod cât mai curând prin OUG", a spus Vasilescu.

Legea privind Codul administrativ a fost declarat neconstituţională în ansamblul său, de către Curtea Constituţională, în noiembrie 2018, pe motiv că a fost adoptată fără avizul Consiliului Economic şi Social, fiind încălcat şi principiul bicameralismului.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
primarele in exercitiu este prevazator si fura si pentru stranepoti la ce sa vrea pensie mai sunt unii precum jumatica a lui radu care nu are copii nici nepoti dar fura fara margini
1
0
@1755 se vede de la o posta ca esti asa, mai pedepsit de mama natura, cu neuroni mai putini sa-ti explic ,ai multe oua intr-un cos sau dublul lor in mai multe cosuri ,ce este mai vizibil? Sigur sunt mai multi hoti la opozitie impartiti in multe partidulete ,asa ca fa o lista si o sa-mi dai dreptate!
6
3
Ma tu ori nu intelegi de prost ce esti ori esti asa de indoctrinat ca nu mai vezi realitatea.Hai sa iti spun cum sta treaba.Ficare partid care a fost la putere a furat la timpul lui,dar nici unul nu se compara cu PSD.Daca tu crezi altceva e treaba ta.
6
6
@ 1545 trist ca Romania este plina de javre iresponsabile asa ca tine sau pensionaru plini de venin ,ati guvernat si voi tara si daca erati buni ramaneati ,asa s-au pishat toti pe voi ,la naparca trebuie sa-i smulgi si coltii ca tot musca ,dupa euro si prezidentiale o sa fiti o baba stirba !Cat despre educatie si IQ se vede ce nivel aveti din comentarii gen sa omoram batranii sau sa le interzicem dreptul de a vota sau la tinerii fara bac,sa facem avort obligatoriu femeilor sarace,sa calcam in picioare drepturile fundamentale ale omului- dreptul de a alege si a fi ales tu fost condamnat
7
7
Sunt 75 de ani , de cand tancurile rusesti , au adus si impus cu forta ocupatiei , ideile de stanga , adica comunismu . Iar acum , dupa atata timp , o parte din popor , inca iubeste aceasta gandire , fara sa impuna cineva . Atunci , pentru ce au murit zeci de mii de romanii , in razboiu impotriva bolsevismului intre 1941-1944 ? Daca s-ar intoarce strabunicii nostri , din anii aceia , ne-ar scuipa in fata .
5
3
cel mai trist este ca inca mai sant oameni in Romania care crede in partidul asta PSD!...adevarat ca sant oameni fara educatie si cu IQ-ul mai mic decat al unei gaini...dar astia au drept de vot! TRIST...
8
7
voi nemernicilor nenorociti vorbiti de buna credinta, voi nu mai aveti bun simt, nu mai aveti demnitate, omenie, respect?-,am inteles ca lunetistul criminal bubusul putorel a pregatir salvarea puscariasului draknea- ii place sefia, nu se poate dfezlipi de ea. Iadul va v-a manca pe toti- nu ati cunoscuit furia poporului saracit de voi caruia i-a ajuns latul de gat- veti disparea jigodiilor ordinare- si nu singuri ci haita completa-la haita de hoti ma refeream
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102