REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Guvernul CIUCĂ este învestit ASTĂZI în PARLAMENT; CIOLACU: PSD știe să guverneze

Guvernul CIUCĂ este învestit ASTĂZI în PARLAMENT; CIOLACU: PSD știe să guverneze

Replica API 25 noiembrie 2021 | 10:45 823

Ședința Parlamentului pentru votul de învestitură a Guvernul Ciucăs-a desfășurat joi, 25 noiembrie, fiind condusă de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. În cadrul acesteia, Nicolae Ciucă și-a prezentat și programul de guvernare: „Suntem determinați să punem capăt situației tensionate pe care o parcurgem. Prin programul de guvernare arătăm că punem pe primul loc interesul românilor. Vom căuta cele mai bune soluții la criza determinată de prețurile energiei. Pentru mulți români există temeri cum vor trece iarna. Obiectivul nostru este să trecem iarna cât mai bine. Vom păstra cota unică de impozitare și suntem împotriva creșterii taxelor și impozitelor. Vom încuraja capitalul autohton. Un domeniu prioritar pentru mine este Educația”.

298 de parlamentari şi-au înregistrat prezenţa din totalul de 466. Pentru a fi învestit, Guvernul Ciucă are nevoie de votul favorabil a 234 de parlamentari.

Programul de guvernare

Nicolae Ciucă a prezentat în fața Parlamentului programul de guvernare: „Noi cei care suntem azi în fața dumneavoastră am trecut peste acele lucruri care ne separă și am găsit acele lucruri care ne unesc. Am înțeles că mai presus de orice orgoliu și orice adversitate politică, se află interesul românilor. Suntem determinați să punem capăt situației tensionate pe care o parcurgem. Prin programul de guvernare arătăm că punem pe primul loc interesul românilor. Vom căuta cele mai bune soluții la criza determinată de prețurile energiei. Pentru mulți români există temeri cum vor trece iarna. Obiectivul nostru este să trecem iarna cât mai bine. Vom păstra cota unică de impozitare și suntem împotriva creșterii taxelor și impozitelor. Vom încuraja capitalul autohton. Un domeniu prioritar pentru mine este Educația”, a declarat Nicolae Ciucă.

„PSD este cel mai responsabil partid din România”

„Astăzi România intră în schimbare. Au fost 2 ani pierduți, 2 ani de criză sanitară, 2 ani în care milioane de români au fost abandonați. Suntem într-un punct critic. PSD este cel mai responsabil partid din România. De aceea alegerea pe care o facem este: o guvernare eficientă pentru a fi alaturi de oameni, rde români. Am acceptat această provocare și am propus oameni cu experianță politică. Am venit cu specialiști, medici cu experiență. PSD este să guverneze și am demonstrat-o întotdeauna. Cred că România are nevoie de un nou drum acre să aducă beneficii tuturor. PSD știe să guverneze. Această guvernare trebuie să fie eficientă, cu testare gratuită. Spitalele nu mai trebuie să fie exclusiv COVID, bolnavii cronici trebuie să aibă parte de tratament” , a declarat Marcel Ciolacu.

Lista miniștrilor din Guvernul Ciucă

Prim-ministru: Nicolae Ciucă

Vicepremier: Kelemen Hunor

Vicepremier: Sorin Grindeanu

Miniștrii PSD

Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu

Ministerul Apărării: Vasile Dîncu

Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu

Ministerul Muncii: Marius Budăi

Ministerul Tineretului și Familiei: Gabriela Firea

Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu

Ministerul Economiei: Florin Spătaru

Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila

Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu

Miniștrii PNL

Ministerul Justiției - Cătălin Predoiu

Ministerul Fondurilor Europene - Dan Vîlceanu

Ministerul Energiei- Virgil Popescu

Ministerul de Interne- Lucian Bode

Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu

Ministerul Educației - Sorin Cîmpeanu

Ministerul Digitalizării - Florin Roman

Ministerul IMM-urilor și Turismului - Constantin Cadariu

Miniștrii UDMR

Ministerul Dezvoltării: Cseke Attila

Ministerul Mediului: Tanczos Barna

Ministerul Sportului: Eduard Novak

Video

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367