REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

GUVERNUL DĂNCILĂ. Cine pleacă, cine vine

GUVERNUL DĂNCILĂ. Cine pleacă, cine vine

Replica API 22 ianuarie 2018 | 00:47 365

Social-democraţii se reunesc luni în şedinţa CEx

Social-democraţii se reunesc luni în şedinţa CEx

În timp ce în Capitală şi în oraşele mari din toată ţara lumea a ieşit la proteste, social-democraţii au continuat discuţiile şi negocierile pe seama viitorului Guvern Viorica Vasilica Dăncilă. Cabinetul este ca şi stabilit, iar lucrurile vor deveni oficiale în cadrul Comitetului Executiv al PSD de luni, 21 ianuarie.

Structura noului Cabinet va rămâne neschimbată, respectiv premier, 3 vicepremieri (unul fără portofoliu) şi 26 de portofolii, 2 miniştri fiind delegaţi.

Conform informaţiilor de până acum, în Guvernul Dăncilă nu se vor mai regăsi susţinătorii fostului premier Mihai Tudose (dar nu sunt excluse surprize). Astfel, pleacă Marcel Ciolacu (vicepremier fără portofoliu, care a şi demisionat), Felix Stroe de la Transporturi (dar nu este exclus ca el să fie surpriza de mâine, adică să îşi păstreze funcţia), Marius Nica, ministru delegat pentru fonduri europene – şi el demisionar.

În locul lui Marcel Ciolacu, se vehiculează numele Rovanei Plumb. Astfel, cei 3 vicepremieri vor fi: Rovana Plumb (fără portofoliu), Paul Stănescu (Dezvoltare) şi Gratiela Gavrilescu (Mediu).

La Educaţie, locul lui Liviu Pop ar putea fi luat de Ecaterina Andronescu.

În cazul în care se decide schimbarea lui Felix Stroe, la Transporturi ar putea reveni fostul ministru Răzvan Cuc, dar este vehiculat şi numele deputatului Sorin Bota.

Pentru un post de ministru este vehiculat şi Eugen Teodorovici (căzut la un moment dat în “dizgraţia” unor lideri PSD de la centru). Senatorul ar putea să îi ia locul lui Ionuţ Mişa la Finanţe.

Este neclar ce se va întâmpla cu ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

În schimb, la Cultură, Lucian Romaşcanu ar putea fi înlocuit cu Ionuţ Vulpescu.

Şi la Ministerul Sănătăţii am putea avea schimbări: Rodica Nassar i-ar putea lua locul lui Florian Bodog.

Ioan Deneş va prelua, în mod cert, Ministerul Apelor şi Pădurilor, el fiind votat în acest sens, în CEx al PSD, după demisia anunţată de Doina Pană.

Cine rămâne pe funcţie

Îşii vor pastra portofoliile, fără doar şi poate, Olguţa Vasilescu (Muncă), Carmen Dan (Interne), Petre Daea (Agricultură), Mihai Fifor (Apărare), Tudorel Toader (Justiţie), Gheorghe Simon (Economie), Ilan Laufer (Mediul de Afaceri), Lucian Georgescu (Cercetare), Lucian Şova (Comunicaţii), Andreea Pastîrnac (Românii de pretutindeni). De asemenea, miniştrii ALDE îşi vor păstra funcţiile: Teodor Meleşcanu (Externe), Graţiela Gavrilescu (Mediu), Toma Petcu (Energie) şi Viorel Ilie (ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul).

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu duce mai mult de 6 luni
1
0
Eu cred ca,dupa regula tine-ti dusmanii si mai aproape,Stroe si alti cativa vor ramane in guvern.Altfel,incet dar sigur,factiunea Stroe-Oprisan ai v-a manca beregata lui Dragnea.Ala ,cornul si dobrica,nu conteaza ,masa neglijabila!
4
0
Elena adora miscarea COpulaRa si da mereu mesajul.
2
1
Singura solutie este sa votati miscarea poPULAra
3
1
Felix Stroe ramane in noul Guvern! Sa moara dusmanii de necaz!
3
1
Pleaca ai vostri, vin ai vostri.
6
0
10 ani a fost la butoane dementul chior& piticul porno ,daca a fost bine de ce a ajuns pmp in opozitie cu cca 6 la suta?
5
4
Vasilica viorica are asa un aspect....parca e dragnea travestit.
9
0
sa nu-i mai sufle neica liviu raspunsurile.tanti vasilica dansatoarea,,face,,guvernul.
10
2
Pe scursura aia de Carmen Dan o voi respinge, asa ca nu o s-o mai vedeti!!
8
2
moarte vciumnei rosii!!!
10
2
A aparut filmul falci cu viorica pasarica din videle.haaaaatz.
5
2
Cum este posibil asa ceva ?! Cine ajunge sa ne conduca, sa decida pentru noi !? Guvernul hotilor si penalilor..... Dragnea si caracatita lui ! INCREDIBIL !! Cat mai suportam si pana cand ?!
11
2
Un guvern pe principiul: HOTI CU HOTI SA NE UNIM, Prosti cu prosti sa ne gandim
13
3
Vai de pwla noastra daca au ajuns iar oltenii la putere! A mai fosr unul 24 de ani dar ala a lasat ceva in urma dar astia nu au facut altceva decat sa parjoleasca toata tara,sa ne indatoreze si sa ne vanda bucata cu bucata! Rusine!
19
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614