REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Guvernul de la Madrid îi acuză pe separatiştii catalani că îi resping ultima propunere de dialog

Guvernul de la Madrid îi acuză pe separatiştii catalani că îi resping ultima propunere de dialog

Replica API 9 februarie 2019 | 00:00 305

Carmen Calvo

Guvernul socialist spaniol a anunţat vineri că separatiştii catalani au refuzat ultima sa propunere de dialog, care a stârnit o nemulţumire generală în Spania, relatează AFP.

"Această propunere a fost o tentativă de a purta un dialog în mod ordonat, riguros şi cu convingere (...) Ea nu a fost acceptată", a declarat în faţa presei numărul doi al guvernului, Carmen Calvo.

"Partidele separatiste cer acceptarea unui referendum de autodeterminare care nu va fi niciodată acceptabil. Niciodată pentru un guvern ca al nostru", a adăugat ea.

Confruntat cu solicitarea neîntreruptă a separatiştilor, refuzată de Madrid, pentru o mediere internaţională între guvern şi executivul regional catalan, premierul Pedro Sanchez a acceptat prezenţa unui "raportor" independent în cadrul unei viitoare mese rotunde între partidele catalane asupra crizei care loveşte regiunea.

Acest "raportor" ar urma să fie însărcinat cu facilitarea dialogului în cadrul acestui forum paralel discuţiilor între guvernul central şi cel regional.

Această concesie făcută separatiştilor catalani, fără de care guvernul nu poate obţine adoptarea bugetului său în parlament, a fost considerată inacceptabilă de către dreapta şi extrema-dreaptă, care au convocat o manifestaţie împotriva lui Pedro Sanchez pentru duminică la Madrid, dar chiar şi în rândul Partidului Socialist al premierului.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367