REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Guvernul introduce o nouă măsură cu care spulberă samsarii de mașini!

Guvernul introduce o nouă măsură cu care spulberă samsarii de mașini!

Replica API 3 august 2022 | 14:37 2506

Guvernul introduce o măsură care va lovi direct în samsarii de mașini, cei care nu vor mai putea aduce mașini din străinătate la liber. Pentru eliberarea cărții de identitate a vehiculului, solicitarea trebuie depusă de către cumpărător sau de către împuternicitul acestuia, ceea ce va complica foarte mult achiziția unei mașini. În practică, ”samsarii” vor putea cumpăra mașini, dar având în vedere complicațiile oamenii ar putea prefera să se deplaseze personal în țările UE pentru a-și achiziționa mașinile.

Pe lângă acest proces îngreunat, samsarii se confruntă și cu o creștere accelerată a prețului mașinilor second hand, ceea ce a perturbat serios piața.

„În cazul în care vehiculul rutier provine din ţări membre UE, solicitarea (depusă la Registrul Auto Român - n.red.) este realizată direct sau prin împuternicit, de către persoana care a efectuat achiziţia intracomunitară a vehiculului” se arată în OUG 120/2021.

Pe lângă dovada de circulaţie, achizitorul intracomunitar (sau împuternicitul legal al acestuia) va trebui să prezinte şi „documentele de provenienţă”, adică factură (dacă maşina s-a achiziţionat de la un dealer autorizat) sau contract de vânzare-cumpărare (dacă tranzacţia s-a realizat cu o persoană fizică). Drept urmare, cine vrea să-şi cumpere o maşină rulată din spaţiul comunitar nu o mai poate achiziţiona de la intermediarii care îşi făceau de cap pe acest tronson de piaţă, ci trebuie să se deplaseze personal în ţara de provenienţă a autoturismului, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ete plua, parca pana acum se trecea vreun samsar pe kaufertag. Haidi ma , ca furati curent. Asa p****i ii credeti pe alde mardare. Cand clientii, cumparau masini cu t va ul rupt, parca se trecea mardare, clientul cumpara direct chipurile de la firma din BG sau alte tari. Sunteti praf.
0
0
acum cumpar , masini ieftine de la reugiatii ukrinieni, legal cu procura,
1
0
Cernavoda.Masinilie ciordite vin pe filiera hotii din Germania via politie Ro apoi la moi adica la mine apoi in parcurile auto din Constanta
0
0
In aplicare aceasta directiva.dar nah.voi copy paste.atat puteti
0
0
Ca cine a scris articolul cumpara masini de pe la Mardare auto. Atat e de p***t
2
0
3 d3 k k t
0
1
Numai prostii scrieti
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367