rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Discriminare

Guvernul, Ministerul Sănătății și Ministerul de Finanțe își bat joc de bolnavii din România: alocația de hrană e mai mică decât cea a unui câine comunitar!

Guvernul, Ministerul Sănătății și Ministerul de Finanțe își bat joc de bolnavii din România. Cel puțin asta reiese dintr-un răspuns al ministrului Sănătății, Patriciu Andrei Achimaș-Cadariu, din 11 decembrie 2015. Efortul pe care statul român îl face pentru a veni în sprijinul recuperării bolnavilor internaţi în spitalele publice este de aproximativ 7 lei pe zi, bani necesari pentru a acoperi trei mese, în timp ce norma de hrană pentru un maidanez este de 10 lei. Alocaţia de hrană pentru pacienţii internaţi în spitalele de stat din România a rămas neschimbată din 2008. SC Arimex Comexim 2000, firma care asigură masa pacienţilor internați în spitalele constănțene, a trimis nenumărate memorii în atenția Ministerului Sănătății pentru majorarea alocației de hrană, dar acest lucru nu s-a întâmplat nici până în prezent.

”Au fost 11 miniștri care s-au perindat pe la Ministerul Sănătății și la fiecare le-am trimis adrese și ne-au răspuns evaziv. Am primit răspuns la adresa noastră de la actualul ministru al Sănătății și am rămas fără cuvinte. Nu se poate așa ceva. Este inadmisibil. Cui să strig? Ei se fac că plouă. Le-am sesizat că legea actuală este discriminatorie. În 2008 s-au emis două ordonanțe de Guvern pentru cei internați în spitale și pentru cei instituționalizați. Numai că, în 2014, Guvernul a modificat hotărârea pentru cei instituționalizați. Astfel, de la 1 ianuarie 2015, alocația de hrană a crescut pentru această categorie, nu și pentru bolnavi. Este o discriminare. Am semnalat că se face o mare nedreptate și că Guvernul nu este corect. De ce numai în cazul unei hotărâri de Guvern s-a modificat prețul? Amândouă vizează același lucru și nu ne mai legăm de faptul că un câine comunitar mănâncă mai bine decât un bolnav. Vorbim de hrană, nu de alte cheltuieli. Un deținut are 3.000 de calorii, iar un bolnav 1.500-2.000. Este o anomalie. Nici unul din cei 11 miniștri nu au reacționat. Refuz să cred că bolnavii sunt atât de horopsiți încât să aibă parte de asemenea tratament. Răspunsul lor este neprofesionist. Ne explică în adresă că alocația de hrană a fost stabilită printr-o hotărâre de Guvern din 2008 de parcă noi nu am știi lucrul acesta. Mai spun că s-au făcut demersuri în 2011 să se modifice, dar Ministerul de Finanțe a spus: ”Nu!” Adică Ministerul Sănătății aruncă pisica în curtea Ministerului de Finanțe. Câți miniștri ați văzut să fie in ternați în spitalele din Constanța? Ei se tratează în Austria, Viena, Franța. Au trebui să se interneze aici, dar ei beneficiază de alt tratament”, a declarat, pentru "Replica", Petre Preda, deținătorul SC Arimex Comexim 2000, firma de catering care asigură hrană bolnavilor.

Redăm mai jos adresa integrală trimisă de Petre Preda ministrului Sănătății în data de 18 noiembrie 2015:

”CĂTRE,

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

d-lui Ministru Patriciu Achimaş-Cadariu

Domnule Ministru,

Mă numesc Petre Preda și cu îngăduința dumneavoastră, vă supun atenției, următoarele:

Societatea pe care o administrez, prestează servicii de preparare și livrare hrană iar printre beneficiarii nostri sunt și unități sanitare publice.

Referitor la alocația de hrană a pacienților internați:

Hotărârea Guvernului nr. 1916/2006 și Hotărârea Guvernului 429/2008, au stabilit nivelul alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din unitățile sanitare publice și creșe. De atunci și până în prezent, adică de mai bine de șapte ani, această alocație a rămas neschimbată. Într-un spital obișnuit, majoritatea pacienților beneficiază de regimul comun care are o alocație de 6,42 lei/zi fără TVA, din care, numai o pâine (cât primește un pacient zilnic), costă mai bine de un leu; de diferență, adică de 5,42 lei, trebuie să primească mic dejun, supliment, prânz și cină.

Referitor la alocația de hrană a persoanelor aflate în centrele de asistență socială:

Tot în anul 2008, Guvernul a emis Hotărârea Guvernului nr. 421/2008 publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 320 din 23 aprilie 2008, care a stabilit nivelul minim al alocației zilnice de hrană pentru consumurile colective din instituțiile publice de asistență socială ca fiind de 10,30 lei cu TVA.

Începând cu data de 01 ianuarie 2015, adică după șapte ani, această hotărâre a fost abrogată, Guvernul României, probabil după o analiză obiectivă, a facut un gest reparator și a emis Hotărârea nr. 903/2014 privind stabilirea nivelului minim al alocației zilnice de hrană pentru consumurile colective din instituțiile și unitățile publice și private de asistență socială destinate persoanelor adulte, persoanelor adulte cu dizabilități și persoanelor vârstnice, hotărâre care a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 763 din 21 octombrie 2014.

Conform acestei hotărâri, începând cu data de 01 ianuarie 2015, nivelul minim al alocației zilnice de hrană pentru consumurile colective din instituțiile și unitățile publice de asistență socială destinate persoanelor adulte, persoanelor adulte cu dizabilităși și persoanelor vârstnice, a crescut de la 10,30 lei cu TVA (nivel stabilit prin Hotărârea Guvernului nr. 421/2008) la 16,50 lei cu TVA, adică a crescut cu peste 60%.

Referitor la alocația de hrană a persoanelor aflate în căminele de bătrâni:

Tot din acest an, cu peste 50%, respectiv de la 11,00 lei cu TVA, la 16,60 lei cu TVA, a crescut și nivelul alocației de hrană a persoanelor internate în caminele pentru persoane vârstnice.

Referitor la alocația de hrană a persoanelor care sunt repartizate la cantinele sociale:

Prin aceași hotărâre, tot din acest an, cu 50%, a crescut și nivelul alocației din cantinele sociale de la 6,00 lei cu TVA, la 12,00 lei cu TVA.

Referitor la alocația de hrană a militarilor şi poliţiştilor

La fel și norma de hrană destinată militarilor şi poliţiştilor începând cu luna octombrie a acestui an, a crescut cu peste 30%, conform unui comunicat al MAI. Astfel, norma de hrană pentru militari şi poliţişti a crescut de la 25 lei/zi, la 32 de lei/zi, iar pentru personalul civil din domeniul securităţii naţionale de la 19 lei/zi, la 25 de lei/zi.

Referitor la alocația de hrană a persoanelor private de libertate aflate în arest :

Alocația de hrană pentru persoanele aflate în arest conform Normei 16 este de 17,24 lei cu TVA, conform Normei17 este de 17,74 lei cu TVA, dar aceștia beneficiază și de un supliment de hrană -Norma 12C1 în valoare de 10,73 lei cu TVA, care se acordă în sărbătorile legale.

Referitor la alocația de hrană a persoanelor private de libertate aflate în penitenciare:

Conform unui studiu făcut de Reţeaua Balcanică de Investigaţii Media, împreună cu APADOR - CH, media de hrană zilnică a deţinuţilor în penitenciarele româneşti a ajuns în anul 2014 la 32,109 lei, prin completare pentru că Administrația Națională a Penitenciarelor are în folosință terenuri agricole, gospodării agrozootehnice în care se obțin produse vegetale și animale gestionând efective importante de suine, bovine și ovine iar producția obținută este destinată integral consumului intern. Majoritatea spitalelor nu au însă gospodării propri, să suplimenteze norma de hrană a bolnavilor.

Referitor la suma alocată din bani publici pentru hrana zilnică unui câine comunitar:

Un raport al GRADO-Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului, prezentat anul trecut, a aratat că suma alocată din bani publici pentru hrana unui câine comunitar, în adăposturile special create pentru găzduirea maidanezilor, a fost și este și acum zece lei, fiind cu 30% mai mare decât alocaţia de hrană a unui bolnav adult internat în spitalele din România.

Astfel, cel puțin comparativ cu datele existente, remarcând aceste diferențe putem spune că "în România un câine sau un deținut mănâncă mai scump decât un bolnav internat în spital".

Presupunem că Guvernul României a procedat la majorarea alocației de hrană a persoanelor aflate în centre instituționalizate, a persoanelor din căminele de vârstnici, a celor care servesc masa în cantine sociale, a polițiștilor, a militarilor, numai și numai după o analiză amănunțită și fundamentată pe argumente solide. Este clar că acest fapt s-a datorat creșterii prețurilor la alimente, la combustibil, la utilități, creșterea salariilor minime, etc.

Ne punem întrebarea: De ce Guvernul Romaniei nu a majorat și alocația de hrană a bolavilor internați în spitale? Dacă ambele Hotărâri de Guvern, H.G nr. 421/2008 și H.G nr. 429/2008, au fost emise în același an 2008, dacă ambele au reglementat nivelul alocațiilor de hrană, de ce numai o hotărâre din cele două a fost abrogată? De ce nu s-a majorat și alocația de hrană a pacienților? Hrana lor este pregătită cu alte alimente, cu utilități, combustibili și cu forță de muncă mai ieftine?

În acest caz, legislația este discriminatorie. În plus este incorect ca statul să aloce o alocație de hrană mai mare unui deținut decât unui bolnav, este inuman să cheltuie lunar mai mult cu un câine comunitar decât cu un pacient.

După cum bine cunoașteți, alimentația omului bolnav este o componentă a actului medical și împreună cu medicația și cu tratamentul aplicat, constituie factori determinanți în procesul de recuperare a pacienților. Dietele sunt prescrise de medicul nutriționist sau de asistenul dietetician, iar la întocmirea meniurilor pentru fiecare dietă în parte se urmărește acoperirea numărului de calorii, respectarea principiilor nutritive (proteine, glucide, lipide) cât și diversificarea meniurilor.

Conform tratatelor de dietetică, pacienților trebuie să li se asigure zilnic, în funcție de boală, între 2.000-3.500 de calorii.

Condițiile actuale impun ajustarea alocației de hrană, alocație care trebuia actualizată anual dar care nu a mai cunoscut modificări din anul 2008. Ajustarea alocației de hrană a bolnavilor este nu numai un act reparator de decență, ci o reală necesitate care influențează direct actul medical, iar grija pentru pacienți, semeni ai noștri, aflați în suferință, ar trebui tratată cu prioritate. Din anul 2008, de când a fost ultima dată actualizată alocația de hrană și până în prezent, la conducerea ministerului s-au schimbat 11 miniștrii: domnii Eugen Nicolăescu, Ion Bazac, Adriean Videanu, Cseke Attila, Ritli Ladislau, Vasile Cepoi, Victor Ponta, Raed Arafat, Eugen Nicolăescu, Nicolae Bănicioiu.

Din nefericire, în toată această perioadă nici unul nu a făcut nimic în acest sens.

Anul trecut a fost iniţiat un proiect de lege care propunea majorarea cu cel puţin 30% a sumelor alocate hranei pacienţilor internaţi în spitale, specificându-se în argumentaţia respectivului act normativ că, de la apariţia Hotărârii de Guvern din 2008 și până în 2015, inflaţia a atins valori foarte mari. De asemenea, Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, în susținerea promulgării actului normativ, a prezentat calculele justificate ale aspectelor care impuneau ajustarea alocației de hrană.

Proiectul de lege, deşi a fost adoptat de către Senat, nu știm pe ce considerente, surprizător și incorect, a primit aviz negativ din partea fostului Guvern.

Speram că în înțelepciunea dumneavoastră, împreună cu reprezentanţii Executivului, specialiști fiind, să analizați cu obiectivitate cele semnalate și cu profesionalismul și experiența ce vă caracterizează să găsiți soluții reparatorii pentru a îndrepta cât mai urgent această situație.

Vă mulțumesc!

Cu aleasă considerație,

Rugător pentru sănătatea și succesul dumneavoastră,

Preda Petre”.

Alexandra VASILE

miercuri, 23 decembrie 2015197
Miercuri, 17 august, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Marius Cristian Oprișan, șeful CRPECA
GANDUL.RO
Gest rușinos într-o cabină de probă din Costinești! Imagini surprinse de camerele de supraveghere!
Comentarii
mai mult...Politică
17 aug 00:00PoliticăMarcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, marţi, despre pregătirea unui nou pachet de măsuri pentru sprijinirea...148

17 aug 00:00PoliticăLiderul PMP, reacție dură după ce datoria publică a României a trecut de 50%131
17 aug 00:00PoliticăVictor Ponta dă de pământ cu Zelenski și anunță că Europa nu poate înlocui gazele rusești171
17 aug 00:00PoliticăScrisoare deschisă a președintelui PER, Dănuț Pop, către Marcel Ciolacu

Președintele Partidului Ecologist Român (PER), Dănuț Pop, semnează o Scrisoare deschisă adresată președintelui...152

17 aug 00:00PoliticăGabriela Firea va propune acordarea de carduri de reduceri și deduceri pentru familiile numeroase134
17 aug 00:08PoliticăClaudiu Târziu: 'Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare'359
17 aug 00:09PoliticăCoaliția a analizat suprataxarea profiturilor companiilor din energie

Liderii coaliției de guvernare au discutat, marți, despre variante de supraimpozitare a companiilor din energie, au...223

17 aug 00:09PoliticăUSR cere ca tezele de doctorat ale premierului şi ministrului Cîmpeanu să fie analizate de CNATDCU196
17 aug 00:13PoliticăANI, o nouă lovitură” Mai mulți funcționari, în incompatibilitate și conflict de interese; a fost sesizat parchetul786
17 aug 00:41PoliticăOrban: 'La ora actuală, partidul care face legea este PSD. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL'

...400

17 aug 00:41PoliticăVicepreşedintele PMP: “Rectificarea bugetară arată foamea de bani a Guvernului României”299
17 aug 00:41PoliticăBacalaureatul de toamnă ia startul: Pe cine amenință ministrul Educației cu exmatriculări358
Vremea
21.9°21.9° - 27° miercuri, 17 august 2022
ConstanțaUmiditate: 59%
Vânt: 4.54 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/4920425232634
5/4030354174032
joker91411332
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 aug 23:31SportMedicii legiști au terminat autopsia baschetbalistei Alessia Maria Raiciu. Care este cauza morții

Alessia Maria Raiciu, o tânără baschetbalistă, a murit chiar în ziua în care a împlinit 18 ani. Alessia a jucat...853

17 aug 23:31SportFotbal: Manchester United este dispusă să-l lase să plece pe Cristiano Ronaldo

Clubul englez de fotbal Manchester United este dispus să-l lase să plece pe atacantul său Cristiano Ronaldo, scrie...262

17 aug 23:30SportWTA Cincinnati: Adversară schimbată pentru Simona Halep după ce Karolina Muchova s-a retras din turneu

​Simona Halep ar fi trebuit să debuteze la turneul WTA de la Cincinnati contra jucătoarei Karolina Muchova, însă...540

17 aug 23:30SportExplicația ministrului Sportului pentru absența de la sosirea campioanelor la canotaj

Ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), a scris, luni, pe Facebook, că nu a venit să le întâmpine pe aeroport la...1199

Local
17 aug 00:03LocalIncendiu la un apartament din Medgidia: O femeie a fost evacuată de vecini. Video

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în cursul zilei de marți, 16 august a.c., în...474

17 aug 00:03LocalAproape 2000 de prezentări, la UPU Constanța, în timpul minivacanţei de Sfânta Maria

1928 persoane (dintre care 589 copii) au avut nevoie de serviciile medicale ale UPU-SMURD Constanța începând de...328

17 aug 00:03LocalSute de nave, blocate de lipsa apei din Dunăre

472

17 aug 00:03LocalÎncă o autoutilitară a fost confiscată pentru transport și depozitare ilegală de deșeuri, în Constanța

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au depistat pe strada Crișului din Constanța un...985

17 aug 00:02LocalPeste 500 de absolvenți din Constanța au susținut prima probă a examenului bacalaureat 2022, sesiunea a II-a

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, a debutat astăzi, 16 august 2022, cu proba Ea)-...243

17 aug 00:03LocalSalonul de Benzi Desenate, la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a organizat și găzduit, timp de trei zile, Salonul de Benzi...239

17 aug 00:05LocalMarcel Ciolacu, despre schimbarea lui Goidea din Port: Acolo era un dezastru!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că mult discutata schimbare a șefului Portului Constanța nu a avut...3017

16 aug 23:42LocalDin 20 august, cresc amenzile pentru o greșeală banală făcută de mulți șoferi

Din 20 august, cresc amenzile pentru o greșeală făcută de mulți șoferi, de multe ori fără intenție. Decizia a...1405

16 aug 13:22LocalDe la 1 septembrie, ”Litoralul pentru toți” cu 70 de lei pe noapte!

629

Politică
17 aug 00:09PoliticăCoaliția a analizat suprataxarea profiturilor companiilor din energie

Liderii coaliției de guvernare au discutat, marți, despre variante de supraimpozitare a companiilor din energie, au...223

17 aug 00:09PoliticăUSR cere ca tezele de doctorat ale premierului şi ministrului Cîmpeanu să fie analizate de CNATDCU

Reprezentanţii USR cer ca tezele de doctorat ale premierului Nicolae Ciucă şi ministrului Educaţiei, Sorin...196

17 aug 00:13PoliticăANI, o nouă lovitură” Mai mulți funcționari, în incompatibilitate și conflict de interese; a fost sesizat parchetul

786

17 aug 00:00PoliticăScrisoare deschisă a președintelui PER, Dănuț Pop, către Marcel Ciolacu

Președintele Partidului Ecologist Român (PER), Dănuț Pop, semnează o Scrisoare deschisă adresată președintelui...152

17 aug 00:00PoliticăGabriela Firea va propune acordarea de carduri de reduceri și deduceri pentru familiile numeroase

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunţat marţi că pregătește acordarea unor vouchere de reducere pentru...134

17 aug 00:08PoliticăClaudiu Târziu: 'Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare'

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a...359

17 aug 00:41PoliticăOrban: 'La ora actuală, partidul care face legea este PSD. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL'

...400

17 aug 00:41PoliticăVicepreşedintele PMP: “Rectificarea bugetară arată foamea de bani a Guvernului României”

PMP arată că deşi Guvernul României a anunţat o rectificare bugetară pozitivă, acesta este departe de a rezolva...299

17 aug 00:41PoliticăBacalaureatul de toamnă ia startul: Pe cine amenință ministrul Educației cu exmatriculări

358

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3613

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2888

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

5033

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5401

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4209

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8506

Monden
17 aug 00:00MondenMads Mikkelsen spune că uimitorul Johnny Depp ar putea reveni în Fantastic Beasts

Actorul Mads Mikkelsen l-a lăudat pe Johnny Depp ca fiind un „actor uimitor” şi a speculat cu privire la posibila...121

17 aug 19:07MondenActriţa italiană Gina Lollobrigida, în vârstă de 95 de ani, vrea să candideze pentru Senat

Actriţa italiană Gina Lollobrigida, în vârstă de 95 de ani, intenţionează să candideze pentru un loc în Senatul...131

17 aug 00:00MondenFilmul de acţiune 'Bullet Train' se menţine pe primul loc în box-office-ul nord-american

125

17 aug 00:00MondenActriţa Amber Heard îşi pregăteşte apelul contra lui Johnny Depp şi angajează noi avocaţi

Actriţa Amber Heard, care a făcut apel la sfârşitul lunii iulie după verdictul procesului său pentru defăimare...122

17 aug 00:00MondenActorul Tom Holland: 'Plec de pe social media. Este foarte dăunător pentru starea mea mentală'

Tom Holland, actorul Spider-Man, a anunțat că se retrage din social media, deoarece consideră că aceasta poate fi...128

17 aug 19:12MondenCântărețul R. Kelly e acuzat de noi infracțiuni sexuale

Cântăreţul R. Kelly, deja condamnat la 30 de ani de închisoare în iunie pentru infracţiuni sexuale, se va prezenta...118

17 aug 00:00MondenAcademia Americană de Film şi-a cerut scuze actriţei amerindiene Sacheen Littlefeather

La aproape 50 de ani după ce a fost huiduită pe scena premiilor Oscar pentru că a refuzat un premiu în numele lui...127

17 aug 00:00MondenActorul britanic Duggie Brown, cunoscut pentru rolul din serialul 'Coronation Street', a decedat la 82 de ani

Actorul britanic de comedie Duggie Brown, care a jucat în serialele ''Coronation Street'' şi ''Last Of The Summer...123

17 aug 00:09MondenAlexandru Arșinel, transportat de urgență la spital de la azilul în care locuiește

751

Mapamond
17 aug 00:00MapamondIncident armat într-un tramvai în Suedia: O femeie rănită în abdomen, presupusul agresor - arestat

O femeie a fost împuşcată în abdomen marţi în timp ce circula într-un tramvai în oraşul Göteborg, cel mai...110

17 aug 00:00MapamondPrăbuşirea podului rutier în sudul Norvegiei nu s-a soldat cu victime

Un pod rutier din lemn s-a prăbuşit luni dimineaţă în sudul Norvegiei, iar două vehicule care circulau pe pod - un...126

17 aug 00:00MapamondCel puţin 20 de persoane au murit carbonizate într-un accident rutier în Pakistan

117

17 aug 00:00MapamondLetonia a livrat Ucrainei şase obuziere şi patru elicoptere

Ucraina a primit şase obuziere din Letonia, a anunţat ministrul ucrainean al apărării, potrivit DPA. "Împreună vom...117

17 aug 00:00MapamondExplozii la un depozit de muniţii la o bază rusă din Crimeea - MAE rus: 'Un act de sabotaj'

Exploziile produse marţi dimineaţă la un depozit de muniţii dintr-o bază rusă din Crimeea, peninsula ucraineană...112

17 aug 00:00MapamondUcraina - Centrala din Zaporojie: Discuţie telefonică între Macron şi Zelenski

Preşedintele francez Emmanuel Macron a purtat marţi o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean Volodimir...115

17 aug 00:43MapamondVaccinată de 4 ori, Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, s-a infectat cu Covid

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden (71 de ani), a fost testată pozitiv pentru Covid-19 și se confruntă cu „simptome...256

17 aug 00:43MapamondO tornadă puternică a lovit Halkidiki, localitatea unde românii merg în vacanțe. Video

O tornadă puternică a lovit peninsula Kassandra (Halkidiki) din Grecia. Unii martori au surprins și au distribuit...978

17 aug 00:42MapamondExplozii puternice la centrala nucleară Zaporojie: Rusia și Ucraina se acuză reciproc

493

Sănătate
17 aug 00:00SănătateRomânia se va confrunta cu o epidemie severă de gripă, în această iarnă

e prognozează forme de gripă severe în acest an, după ce, timp de doi ani am avut pandemie de coronavirus. Adriana...132

17 aug 00:00SănătateAdriana Pistol: Tendinţa de descreştere a cazurilor de COVID-19 este evidentă

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a afirmat marţi că tendinţa de scădere a numărului...115

17 aug 00:00SănătateAdriana Pistol: Două cazuri de variola maimuţei, în ultima săptămână; vor fi primite 5.000 doze de vaccin

115

17 aug 18:08SănătateCe boli pot semnala problemele de vedere

Problemele de vedere pot anunța inclusiv diferite afecțiuni cerebrale. Dacă ți s-a întâmplat să vezi dublu, să...117

17 aug 00:00SănătateMedicament minune împotriva cancerului la sân. Anunțul făcut de AstraZeneca

AstraZeneca spune că un studiu în fază avansată confirmă beneficiile medicamentului Enhertu pentru cancerul de sân...115

17 aug 00:00SănătatePistol: Rata de vaccinare pentru poliomielită este de 75-77 la sută şi ar trebui să fie minim 80-85 la sută

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Adriana Pistol a afirmat că rata de vaccinare împotriva...115

17 aug 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 280 de persoane cu COVID, internate la terapie intensivă

Un număr de 3.975 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, cu 235 mai multe faţă de...119

17 aug 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 3.600 de cazuri noi de COVID-19

Un număr de 3.600 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu...113

17 aug 00:00SănătateAparat unic în vestul ţării, ce măsoară rezistenţa pulmonară pe căile respiratorii, la Spitalul 'Victor Babeş'

106

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT