REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.3° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
25.3° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Guvernul modifică astăzi OUG 84. Ce se întâmplă cu șoferii care refuză testarea rapidă

Guvernul modifică astăzi OUG 84. Ce se întâmplă cu șoferii care refuză testarea rapidă

Mirela PASCAL 11 iulie 2024 | 09:08 1894

Ordonanța de urgență prin care șoferii care refuză testarea antidrog să rămână fără permis până la ieșirea analizelor de sânge va fi modificată în ședința de Guvern de astăzi, programată să înceapă la 11:00.

Guvernul modifica astazi OUG 84. Ce se intampla cu soferii care refuza testarea rapida

Modificările făcute de Guvern la ordonanță

    Termenul în care legiștii trebuie să dea rezultatul privind prezența drogurilor va fi de 72 de ore
    În cazul în care, în termen de trei zile, rezultatele nu vor fi gata, șoferul supus analizelor își reia dreptul de a conduce
    Dacă rezultatele sunt gata și șoferul este pozitiv la droguri, i se întocmește dosar penal pentru conducere sub influența substanțelor interzise, iar dreptul de a conduce rămâne suspendat
    Dacă analizele arată un rezultat negativ, acesta îi este comunicat șoferului, iar permisul de conducere îi este returnat.

Noul proiect de OUG prevede situațiile în care șoferii își vor primi înapoi permisul de conducere. Acestea sunt următoarele:

    „Permisul de conducere retras (...) se restituie în baza rezultatului analizei probelor biologice prin care s-a stabilit absenţa în organism a substanţelor psihoactive sau a alcoolului în sânge, după caz, ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a probelor biologice.
    Permisul de conducere reținut ca urmare a testării cu un mijloc tehnic certificat care a indicat prezența în organism a unor substanțe psihoactive se restituie în baza rezultatului analizei probelor biologice prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactive ori la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a probelor biologice.
    Persoana (...) poate solicita polițistului rutier să i se recolteze probe biologice în cadrul unităților sau instituțiilor medicale competente, în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge.
    Stabilirea prezentei in organism de substante psihoactive se face în institutiile medico-legale autorizate, în conformitate cu normele metodologice elaborate de Ministerul Sănătatii.”

Potrivit prioiectului pus în transparență de MAI, normele de aplicare a legii se initiazã in termen de 5 zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgentă de către Ministerul Sănătatii si Ministerul Afacerilor Interne.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine imi plateste mie cele trei zile ??? Zilele in care eu nu mai pot profesa, ce fac, stau cu camionul in drum !!!??? Si toate astea din cauza unor guvernanti cretini si ale unor aparate de testare care au marja de eroare foarte mare !!!
4
1
Sa ma suge ti la ooua sa va facă cu teste coved și sa va ia cata faina aveți la raturi damias drumu pe ele
3
0
dar nu mai bine opriți voi pe vei care când droguri,adica stopați vânzarea ,sau cumva aveți dreptul și voi că sa va faceți că plouă
5
0
Sa se faca in termenul de 72 ore si la cei ce ies pozitiv la testul rapid si daca nu sa se ramburseze permisul.
1
0
daca iese negativ, cine plateste, ca a stat 3 zile pe dreapta
17
0
Votati Ciolacu si Despescu! Despescu care se lauda ca face el legi, mare om, ca doar a fost ditamai inspector sef la constanta! Votati, votati ca rezolva oamenii problemele!!
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699