REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Guvernul nu ar trebui să modifice Codul fiscal prin ordonanță de urgență; trebuie lăsate orgoliile la o parte

Guvernul nu ar trebui să modifice Codul fiscal prin ordonanță de urgență; trebuie lăsate orgoliile la o parte

Replica API 4 noiembrie 2017 | 00:00 303

Teodorovici:

Teodorovici:

Eugen Teodorovici

Modificările la Codul fiscal ar trebui discutate și aprobate în Parlament, prin lege, iar decidenții ar trebui să lase orgoliile la o parte și să ia hotărâri în interesul național, indiferent de culoarea politică, a declarat, vineri, senatorul PSD Eugen Teodorovici, președintele Comisiei pentru buget-finanțe, la evenimentul "Topul Național al Firmelor Private din România", scrie Agerpres.

"Eu n-am lucrat la programul de guvernare, nu am fost atât de calificat. Îmi doresc ca astăzi, în Guvern, să nu se aprobe prin Ordonanță de Urgență modificarea Codului fiscal. Este nevoie de un proiect de lege, discutat în cele două comisii de specialitate din Parlament și la final de an să venim cu o formă care într-adevăr să ajute economia. Nu știu de ce concurăm cu noi. De ce să fac zero impozitul pe dividende, când avem 5%? Cineva în Europa are 0%? Nimeni. Cineva din piață a cerut să fie zero? Nimeni. Renunț la niște fonduri la bugetul de stat care vin din cei 5% din dividende benevol. Trebuie lăsate orgoliile la o parte și văzut doar interesul național, indiferent de culoarea politică din Parlament sau din altă parte", a susținut senatorul social-democrat.

Potrivit acestuia, România are o mare problemă legată de lipsa forței de muncă, iar soluția ar putea fi un parteneriat cu Republica Moldova pentru a aduce oameni de acolo.

"I-am propus domnului premier, atunci când eram consilier onorific — în țara asta nu poți nici măcar benevol să lucrezi, eram consilier onorific, benevol — în ceea ce privește forța de muncă, i-am spus primului ministru să încheie, așa cum Polonia încheie cu Ucraina un acord bilateral, în baza căruia două milioane de oameni din Ucraina vin să lucreze în Polonia. De ce nu facem și noi asta cu Moldova, spre exemplu?", a arătat Teodorovici.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca ca dumneata si Vasgonian am mai vazut.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614