REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Guvernul nu va mai distribui conserve prin POAD, ci mese calde și trusoul pentru nou născuți

Guvernul nu va mai distribui conserve prin POAD, ci mese calde și trusoul pentru nou născuți

Replica API 23 decembrie 2016 | 00:00 196

Dragoș Dinu

Guvernul nu va mai distribui conserve prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), ci mese calde și trusoul pentru nou născuți, a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Dragoș Dinu, într-o conferință de presă.

"POAD a fost în perioada trecută pe zona de agricultură pentru că ideea de bază era să văd cum distribui un surplus de alimente către cei care au nevoie. Comisia a schimbat această idee către persoanele defavorizate și diferite tipuri de susținere, dar noi nu am schimbat. Programul nostru operațional a fost gândit raportându-ne la ăla vechi și distribuind conserve. Asta am schimbat acum. Nu vom mai distribui conserve, adăugăm în noul POAD mese calde, trusouri pentru nou născuți și multe alte modificări care urmăresc să răspundem unor nevoi reale într-o manieră modernă și într-adevăr să contribuim la soluționarea problemelor", a spus Dinu.

Potrivit acestuia, impactul social la cutiile pentru alimente distribuite este infim.

"16 euro pe an am dat unei persoane defavorizate, ceea ce se traduce în cutiile de alimente pe care le distribuim, din punct de vedere al impactului este zero, dacă suntem darnici e infim. O abordare mai sustenabilă evident că era necesară. Am flexibilizat mecanismul de implementare a programului operațional și atunci și partea legată de distribuție și implementare a programului e deschisă. Nu o să mai fie doar la nivelul autorităților publice locale", a mai arătat ministrul Fondurilor Europene.

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) asigură pe întreaga perioada 2014 — 2020 distribuția gratuită de ajutoare alimentare în toate localitățile din țară în favoarea persoanelor dezavantajate. Programul este finanțat în proporție de 85% din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane și în proporție de 15% din bugetul național.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367