REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Guvernul olandez acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen

Guvernul olandez acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen

A.F. 2 decembrie 2022 | 19:04 1224

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar va bloca aderarea Bulgariei, întrucât consideră că această ţară nu întruneşte condiţiile necesare, transmite agenţia EFE.

Wopke Hoekstra

La şedinţa sa desfăşurată vineri, guvernul olandez a analizat posibila extindere a spaţiului Schengen inclusă pe agenda reuniunii Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 8 decembrie, analiză în urma căreia a hotărât să-şi dea acordul numai pentru admiterea României şi a Croaţiei, citează Agerpres.

Ministrul olandez de externe Wopke Hoekstra a declarat presei că ''încă este prea devreme'' pentru a accepta aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen, iar Olanda va face o nouă evaluare în vederea susţinerii acestui pas numai atunci când se va dovedi că Bulgaria este un stat constituţional capabil să combată corupţia şi criminalitatea organizată.

Potrivit premierului olandez Mark Rutte această nouă evaluare va fi efectuată ''probabil anul viitor'' şi a atras atenţia că, la momentul actual, există în continuare preocupări asupra controlului graniţelor, întrucât ''există, teoretic, riscul iniţierii unui flux migrator printr-o ţară'' anume, astfel că doreşte ca mai întâi să fie exclusă posibilitatea trecerilor ilegale ale frontierei Schengen în Bulgaria.

La rândul său, secretarul de stat olandez Eric van der Burg a spus că nu ştie dacă ţara sa este singura membră a spaţiului Schengen care va vota împotriva aderării Bulgariei, dar nici nu vede o problemă în asta.

''Dacă toate celelalte persoane sunt de acord cu ceva nu înseamnă că şi noi trebuie să fim la fel. Nu aşa funcţionează lucrurile'', a argumentat oficialul olandez, cu referire la faptul că decizia primirii unei noi ţări în spaţiul Schengen necesită o decizie unanimă a ţărilor deja membre în acest spaţiu european de liberă circulaţie.

''Există persoane în Europa care fac presiuni asupra noastră, dar în acelaşi timp noi putem rezista presiunii. Este simplu: dacă respecţi acordurile şi criteriile, eşti binevenit în Schengen'', a concluzionat Eric van der Burg.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu are sens nici noi sa suportam in Romania firmele austriece care fac afaceri numai la limita sau pe langa lege... vezi in special bancile comerciale (camatari autorizati si tolerati de B.N.R.), lanturile de benzinarii si firmele petroliere (care de fapt sunt paravanul rusilor) sau exploatatorii si exportatorii de lemn (criminali ecologici) care au defrisat la ras toti muntii Romaniei. Afara imediat cu ei din tara si nationalizate toate activele detinute in Romania (inclusiv anularea concesiunilor tuturor perimetrelor de explorare si exploatare offshore pentru petrol si gaze din Marea Neagra). Am ajuns bataia de joc a tuturor pentru ca li s-a permis. La puscarie pe viata cu toti cei care le-au permis. Chiar nu merita sa ne umilim pentru un rahat de Schengen care de altfel nici nu mai este functional. Trebuie respectata legea la virgula si ne va fi intr-un tarziu mult mai bine chiar si decat austriecilor. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Legi avem destule dar nu sunt aplicate. Acum e timpul sa stam cu capul sus si sa ii tratam asa cum merita toti acesti hoti profitori! Treziti-va odata ca sa dovediti macar in ultimul ceas ca nu sunteti in intregime o clasa politica corupta pana in maduva oaselor. Ca daca nu, poporul greu incercat va face piftie din oasele voastre de Craciun...
1
0
Bă idioților. A apărut Austria cu NU.... Prea a fost Olanda mulți ani... Nu va să-ți seama idioților, ca ăștia fac prin rotație? Chiar atât de p****i sunteți... În UE ne au acceptat, sa ni le ia pe toate, și sa aibă și ei unde sa arunce gunoaiele.... Vai de mama lor de p****i creduli!!!
7
4
Granita UE era pregatita logistic cu Bulgaria si Romania. Nu e pregatita granita dintre Bulgaria si Schengen adica Romania pe premisa ca tot ce intra in Romania intra defapt in UE.Mari golani olandezii vor trebui imbunatatite vamile,deci mai tarziu PUNCT
6
0
Daca ne dați toate padurile va băgăm în senghen
4
0
Teapa!
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614