REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Guvernul pregătește măsuri de austeritate: „Au crescut cheltuielile, scad veniturile. Ne uităm la o reevaluare a cheltuielilor bugetare“

Guvernul pregătește măsuri de austeritate: „Au crescut cheltuielile, scad veniturile. Ne uităm la o reevaluare a cheltuielilor bugetare“

Replica API 6 aprilie 2020 | 22:13 1776

Ministrul Finantelor Publice, Florin Cîțu, a declarat luni, la Palatul Victoria, după ședința de guvern, că Executivul pregătește o „reevaluare a cheltuielilor bugetare” pe fondul creșterii cheltuielilor și scăderii veniturilor la bugetul de stat, scrie stiripesurse.ro.

Florin Cîțu

Afirmația vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a spus luni că din cauza epidemiei și efectelor economice ale ei, „vom avea o situație a bugetului complicată” și „este clar” că „va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor care se fac din banul public”. Florin Cîțu nu a spus și ce măsuri pregătește Guvernul de tăiere a cheltuielilor:

„Am prezentat în primă lectură prima rectificare bugetară. Majoritatea fondurilor se vor duce către Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii. Pentru Ministerul Sănătății vom suplimenta bugetul pentru plata concediilor medicale cu cel puțin un miliard de lei. În ce privește șomajul tehnic și alte forme de ajutor am suplimentat cu cel puțin 7 miliarde lei pentru a ne asigura că pe perioada stării de urgență fondurile sunt acolo.

Efortul bugetar e foarte mare în acest moment. Avem o creștere a cheltuielilor și o scădere a veniturilor. Deficitul pe anul 2020 crește semnificativ și asta înseamnă și o finanțare mai complicată în această perioadă. În acest context ne uităm la o reevaluarea a cheltuielilor bugetare pentru tot anul.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inainte sa preluati guvernarea, ati spus ca unul dintre primele lucruri ce va fi aplicat va fi "taierea pensiilor speciale "..cand tot poporul spunea ca nu se va intampla asts voi va bateati cu pumnii-n piept...da..asa cum se stie...psd, pnl aceeasi...
0
1
pupo tu in Cur pe veorica si psd ca tare prost mai esti
3
2
Guvernatilor, parca sunteti surzi si orbi : nu vedeti, nu auziti cum electoratul cere de ani de zile anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei ? Nu reduceti in masa salariile celor care muncesc cinstit. Va pierdeti electoratul si dispareti ca partid politic la fel cum s-a intamplat cu Partidul Democrat. Faceti ce va cer alegatorii.
2
2
Pensionarii, profesorii si cadrele medicale care nu au iesit la vot s-o voteze pe veorica si psd sa manance acum caCatzu cu mare pofta. Pensionarii o sa se linga pe bot de caCatzu cu 40 la suta la pensie si profesorii si medicii e f posibil sa aiba minus 40 la suta taiate salariile.
6
5
Tiganii din tandarei treceau dintr-o curte in alta fara sa iasa pe strada ca sa ajunga unde vroiau. Si n-a intrat niciun politist in curte dupa ei.
14
1
Taiati mm pensiile speciale ale securistilor care sunt tinute la secret pentru a nu afla pulimea ca banditii ies la pensie cu cel putin 3000 euro si se reangajeaza in companiile de stat cu acelasi salariu.
21
3
Guvernul a derogat articolul 15 din constitutia europeana ceea ce prevede drepturile omului.Foarte grav si nefiind necesar ceea ce inseamna ca maine poate intra orice militian peste tine in casa fara mandat si sa te omoare cu bataia..SUNTETI niste prosti idioti adormiti.Va indreptati ura in directia gresita.Nici un politician din lumea asta nu a facut ceva sa isi salveze tara..ei fac doar politica si dau legi in favoarea lor! daca azi iti da 1 leu si te ajuta,maine iti ia 4.TREZITI VA si pastrati va ura pentru adevartii nenorociti
11
4
Ia bani din economia neagra, taie pensiile speciale si salariile militienilor care nu fac nimic. Si a securistilor care nu stiu sa negocieze contracte Covid. Vezi ca se dau oi vii la negru. Albeste mataluta niste bani negri si o sa vezi cum iti creste bugetul. Ia confisca averile si pune sechestru pe conturile ilicite.
18
5
Vom fi singura tara europeana care vom taia pensii si salarii.Austeritate doar ptr,fraieri!
17
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218