REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Guvernul pregătește noua taxă auto. Proprietarii mașinilor vechi sunt vizați

Guvernul pregătește noua taxă auto. Proprietarii mașinilor vechi sunt vizați

Replica API 21 iulie 2021 | 23:04 3410

Guvernul va stabili, până la finalul anului, cum va fi noua taxă auto. Sunt luate în calcul mai multe ipoteze, precum plata unui impozit mai mare, în funcţie de emisiile de dioxid de carbon, sau introducerea unei roviniete în oraşe.

După ce Comisia Europana a cerut descurajarea înmatriculării maşinilor mai vechi de 15 ani, ministrul Mediului propune plata unei taxe la cumpărare.

Despre acest subiect a vorbit jurnalistul Alexandru Lancuzov, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

”Se poate spune că este o nouă abordare în privința taxei auto, un subiect sensibil și cu mare impact în rândul celor 7-8 milioane de șoferi din România. O taxă auto percepută poate sub forma unui impozit este doar o parte a problemei principale, și anume vechimea și starea parcului auto din România.

Vedem că la fiecare mașină nouă cumpărată alte 4 autoturisme rulate din import intră în țară cu o vechime destul de mare, 12 ani în medie. Și nu doar vechimea este problema, ci și starea tehnică. Ele vin cu o anumită uzură, care, evident, se accentuează de șoselele ciuruite de la noi.

Autoritățile ar trebui să încurajeze achiziția mașinilor noi

Așadar, autoritățile trebuie să gândească și să aplice un plan integrat în primul rând de încurațarea achiziției mașinilor noi, și aici vorbim de Programul Rabla, acele eco-bonusuri consistente de 1.500 de euro, până la 9.500 de euro pentru achiziția unui autoturism nou, electric, în paralel cu descurajarea cumpărării de autovehicule vechi, scrie antena3.ro

Trebuie să vedem cu toții ce se întâmplă pe șosele. E foarte greu de explicat cum unele mașini, adevărate bombe pe roți, cazane pe roți, trec, dacă trec, Inspecția Tehnică Periodică.

Ce ar putea include un impozit auto

Cred că e bine să gândim o taxă diferențiată, în funcție de norma de poluare, de capacitatea cilidrică, te tipul carburantului și de anul fabricației.

Nu neapărat aș merge pe acest prag de 15 ani, pentru că, din experiență, știm că o mașină de 15 ani, cu un motor mic bine întreținut și pe benzină, poluează mai puțin decât o mașină relativ mai nouă, diesel, cu un motor foarte mare și prost întreținută.

Este o ecuație cu foarte multe elemente de luat în calcul, dar odată și odată trebuie atacată problema”, a declarat la Antena 3 Alexandru Lancuzov.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti dati cel putin 700 lei pe tigari lunar. Daca fumeaza amandoi sunt 1400 lei. Un amarat de leasing la masina noua gasesti si la 100 euro rata. Lasati-ma cu saracia asta inchipuita.
1
1
nu toti sclavii trebuie sa detina o masina. Orice cotetz de 200 euro il scoti pe strada. Nu iti permiti mergi cu transportul in comun. De aceea trebuie puse inapoi ierarhiile sociale. Sclavi, palmasi si boieri !
5
7
Scoateti ba rablelepoluante de pe piata.Pute a gaze de nu poti sa mergi.Catsrati-i pe itpistii care dau pe bani,luati-i ba la intrebari,sa faca testul din nou in prezenta politiei si a unuia de la rar cu 12 clase,care se mai si pricepe,dar nu e hot!
6
4
Faceti ITP-ul pe bune si vedem cine mai circula dupa! O sa aveti surprize mari la masinile de sub zece ani!
12
2
Noi platim taxe din ce in ce mai mari si orasul arata din ce in ce mai rau!
11
0
Ne dau si un avans autoritatile pt masini noi sau doar ne pun taxe la masinile vechi?
13
1
Satane ce sunte ti de unde dracu beni de o masina noua....daca omul de rand traieste de la salariu la salariu....
16
2
Mu e usr pnl
16
2
cwrvele pnl spuneau ca nu se pune problema unei noi taxe.... ciumagalbena!!!
27
2
De parca si-ar dori cineva sa-si ia masina veche! Numai capete seci avem in fruntea tarii!
27
1
pai sa maerasca salarile ce la omameni nu le place sa isi ia. o masina mai nou dak nu sunt banii
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614