REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Guvernul pregătește o schemă de ajutor pentru companiile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de euro

Guvernul pregătește o schemă de ajutor pentru companiile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de euro

Replica API 22 mai 2020 | 00:00 1134

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat joi, în debutul şedinţei de Guvern, că va fi prezentată, în primă lectură, ordonanţa de urgenţă care vizează un sistem de garantare în cazul companiilor mari, având prevăzut un plafon maxim de opt miliarde de lei, potrivit Agerpres.

Florin Cîţu

„Astăzi vom prezenta în primă citire schema, în şedinţă de Guvern, şi la şedinţa următoare va trebui să o şi aprobăm. Voi prezenta detaliile principale astăzi. (...) Ce am discutat: un plafon maxim de opt miliarde de lei, în această schemă. Se vor califica companii care au cifră de afaceri mai mare de 20 de milioane de euro şi sistemul va fi de garantare până la 80% din credite, tot pe perioadă de şase ani, dar cu subvenţia dobânzii nu mai mult de 50%. A fost notificată Comisia Europeană, prin Consiliul Concurenţei, şi detaliile schemei le vom negocia, le vom face exact cu Comisia Europeană, aşa cum am făcut şi la IMM Invest”, a precizat Cîţu.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că este vorba despre "un produs aşteptat", în cadrul căruia creditele pentru capital de lucru şi cele pentru investiţi se vor acorda în baza aceluiaşi mecanism ca la IMM Invest.

Pe 4 mai, Orban informa că Guvernul va adopta un act normativ care va crea un mecanism de garantare pentru capitalul de lucru şi pentru investiţii şi pentru companiile mari care nu pot să acceseze IMM Invest.

„După modelul IMM Invest, vom adopta un act normativ care va crea un mecanism de garantare pentru capitalul de lucru şi pentru investiţii şi pentru companiile mari care nu pot să acceseze IMM Invest, companii mijlocii, companii mari. Este foarte important acest instrument, avem foarte multe companii mari care şi-au păstrat activitatea, avem foarte multe companii mari care, chiar dacă şi-au suspendat pe o perioadă scurtă, şi-au reluat activitatea”, declara prim-ministrul Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Guvernatilor, parca sunteti surzi si orbi : nu vedeti, nu auziti cum electoratul cere de ani de zile anularea tuturor pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei ? Nu reduceti in masa salariile celor care muncesc cinstit. Va pierdeti electoratul si dispareti ca partid politic la fel cum s-a intamplat cu Partidul Democrat. Faceti ce va cer alegatorii.
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218