REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Guvernul reacționează după poziția exprimată de CE privind OUG referitoare la completurile de 5: Executivul continuă neabătut pe drumul de combatere a corupției

Guvernul reacționează după poziția exprimată de CE privind OUG referitoare la completurile de 5: Executivul continuă neabătut pe drumul de combatere a corupției

Replica API 23 ianuarie 2019 | 00:00 220

Guvernul va acţiona pentru respectarea valorilor europene, apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a statului de drept şi a independenţei justiţiei, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Executivului de la Bucureşti, Nelu Barbu.

Reacţia sa vine în urma declaraţiilor făcute despre România de purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

"Guvernul va acţiona pentru respectarea valorilor şi principiilor care stau la baza construcţiei europene: apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a statului de drept, a independenţei justiţiei", a precizat Nelu Barbu.

El a subliniat că "Guvernul României va continua neabătut pe drumul pe care s-a angajat fără echivoc - de combatere a corupţiei".

Marţi, purtătorul de cuvânt al CE Margaritis Schinas a declarat: "Comisia urmăreşte îndeaproape discuţia din România cu privire la o eventuală ordonanţă de urgenţă privind căile extraordinare de atac pentru cauze penale în urma a două hotărâri recente ale Curţii Constituţionale. Comisia a luat act deja de prima hotărâre privind completurile de 5 judecători (8 noiembrie), în ultimul său raport în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Mai general vorbind, doresc să vă amintesc faptul că preşedintele (Comisiei Europene), Jean-Claude Juncker a fost cât se poate de clar în problema unei posibile amnistii în cursul recentei sale vizite la Bucureşti. Aşa cum Comisia a mai spus în repetate rânduri, este esenţial ca România să revină pe drumul cel bun în lupta împotriva corupţiei, să asigure o justiţie independentă şi să evite orice noi paşi înapoi".

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PULII MELE SA MA CAC PE TINE SI PE MATA CARE TEA FACUT CA MAI BINE SE CACA PE TINE CAND TEA NASCUT PE 5ACTU LOVIT DE LABA PE NEVASTA CURVA JUD CONSTANTA PE COPII TAI CARE SE FUT IN GURA SI CUR.
1
0
guvernukl continua neabatut pe drumul scaparii puscariasilor ciumei rosii de puscarie, ramanerea cu averea furata de la noi, in timp ce bebelusii mor, cate unul kla sase ore. Convins nu vor fi crezuti- cunosc realitatea , in schimb nu sew asteptau la atata minciuna , fara rusine,una spun, alta fac. Nenorociti mai mari decat acestia nu cred ca exista, in schimb vor exista doua randuri de alegeri- atunci vor face cunostinta cu adevarata lor valoare
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920