REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Guvernul României dorește să continue relația specială cu Republica Moldova

Guvernul României dorește să continue relația specială cu Republica Moldova

Replica API 16 noiembrie 2016 | 00:21 299

Pe platforma online a Guvernului României a fost publicat un mesaj cu referire la alegerile din Republica Moldova care au avut loc pe 13 noiembrie, unde Igor Dodon a câștigat fotoliul de Preșesdinte. Executivul românesc salută câștigătorul și precizează clar că relațiile speciale dintre cele două state vor continua. Iată mesajul:

„Participarea importantă a cetățenilor Republicii Moldova la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale reflectă, în primul rând, dorința acestora de a contribui la consolidarea democratică a țării. Totodată, prezența ridicată la vot întărește responsabilitatea decidenților politici de a răspunde echilibrat așteptărilor legitime ale tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

În urma rezultatelor preliminare şi a concluziilor observatorilor OSCE/ODIHR, Parlamentului European, Adunării Parlamentare a OSCE și a Consiliului Europei, care au participat la monitorizarea alegerilor, Guvernul României își exprimă speranța că instituțiile fundamentale din Republica Moldova vor colabora pentru asigurarea stabilității politice a țării, pentru continuarea agendei de reforme și a procesului de modernizare, menite să suțină parcursul european al Republicii Moldova și să aibă un impact pozitiv asupra vieții oamenilor.

Guvernul României rămâne angajat în continuarea relațiilor speciale pe care România le are cu Republica Moldova, în baza afinităților istorice și a rădăcinilor comune și în temeiul împărtășirii valorilor democrației și statului de drept.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614