REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Guvernul va renunţa la modificarea Codului Penal

Guvernul va renunţa la modificarea Codului Penal

Replica API 7 februarie 2017 | 08:19 255

După ce a anunțat luni dimineață că va fi introdus un proiect de lege, ministrul Florin Iordache a transmis printr-un comunicat de presă remis de către Ministerul Justiției că nu mai este în interesul ministerului condus să modifice Codul Penal.

„Informare: Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanții mass media, Biroul de presă al Ministerului Justiției este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: Ministerul Justiției nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal și a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală. În prezent, Ministerul Justiției centralizează deciziile pronunțate de Curtea Constituțională cu privire la actele normative menționate, urmând ca acestea să fie analizate în perioada următoare”, se arată în comunicatul Ministerului Justiției.

În schimb, Consiliul Suprem al Magistraturii a trimis un comunicat prin care anunță începerea dezbaterii publice a proiectului de lege privind modificarea Codului Penal și al Codului de Procedură Penală elaborat de Ministerul Justiției. „Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedură Penală elaborat de Ministerul Justiţiei a fost comunicat pentru analiză şi consultare tuturor instanţelor şi parchetelor din România.

Punctele de vedere ale entităţilor menţionate vor fi transmise Consiliului până la data de 10 februarie 2017, în vederea centralizării şi sintetizării, urmând ca acestea, împreună cu punctul de vedere al Direcţiei Legislaţie, Documentare şi Contencios din cadrul Consiliului să fie analizate până cel mai târziu la data de 15 februarie 2017 în cadrul unei şedinţe a Comisiei nr.1 – „Legislaţie şi cooperare interinstituţională”, anterior dezbaterii Plenului Consiliului”, se arată în comunicatul remis de către Consiliul Suprem al Magistraturii.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atunci scriem dupa dictarea juristilor buni rosii denunturi si blocam parchetele!
1
2
daca bou vrea referendum vom ajunge si acolo dar sa stie ca banii cheltuiti sant ai nostri nu din case ce le are chiar nu se intelege ptr. ce ? De ce nu face bine la cateva familii sinistrate ce zac si nu au un acoperis deasupra capului datorita intemperiilor, dezastrului ? Pai asta se poate numi om ???
1
4
Demisia si pleaca cat mai repede, pana nu e prea tarziu ! Da !!
5
2
vine sambata-duminica, tic-tac. guvernu talharesco-banditesc are orele numarate. singuri isi vor taia craca.
10
4
Renunta la modificare?Mai bine renunta de tot!Oricum clocesc astia ceva,nu renunta ei asa usor,chiar si in ultima zi de guvernare vor umbla cu fofarlica!
10
3
alta dejectie de roman..
5
8
Acest guvern este o rusine nationala,un grup de slugi care nu fac altceva decat sa execute ordinele lui Dragnea.
14
10
Esti o dejectii a societatii...
6
13
Nu credeti nimic din ce declara mafiotii. ANAF sa verifice averea si domeniul detinut de lui Dragnea si mai ales daca a platit impozitele pe avere. Asa vedem ce fel de om cinstit este.
15
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218