REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Nici bine ajuns la Finanțe, Mișa a intrat în conflict cu Dragnea

Nici bine ajuns la Finanțe, Mișa a intrat în conflict cu Dragnea

Replica API 30 iunie 2017 | 00:10 669

Ministrul desemnat al finanțelor recunoaște cu subiect și predicat că noul guvern intenționează să desfiinţeze Pilonul II de pensii. Cei care au bani pentru bătrânețe puși în aceste fonduri pot opta între a-i transfera la bugetul de stat sau către sistemul de pensii private.

„Pilonul II, da, se va desființa și banii se vor întoarce înapoi la cei care au cotizat la pilonul de pensii, ei având posibilitatea să opteze pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru pilonul III, cel privat. Vor opta între posibilitatea de a le administra statul și să le ofere o pensie sau să fie un privat care să le ofere acest lucru”, a declarat joi, după audierile din comisie, ministrul desemnat pentru finanțe, Ionuț Mișa.

„La nivelul Pilonului II de pensii, astăzi sunt acumulate 40 miliarde lei. Din analiza pe care am făcut-o împreună cu colegii, pensia pe care ar primi-o astăzi un contributor la Pilonul II de pensii ar fi undeva la 25 de lei pe lună”, a spus Ionuț Mișa la audieri. „Luăm în calcul de a da posibilitatea fiecărui contribuabil să opteze către Pilonul III de pensii, către cel privat, sau să meargă către Pilonul I. Este alegerea contribuabililor”, a explicat Mișa.

Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) aveau active în valoare de aproximativ 36,1 miliarde de lei, la 31 mai 2017, în creștere cu 34,14% față de nivelul de la 31 mai 2016, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Fondurile de pensii private obligatorii aveau 6,904 milioane de participanți.

Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem, au fost virate contribuții pentru 6,761 milioane participanți. În luna martie, au fost virate contribuții pentru 4,087 milioane participanți, iar pentru 2,797 milioane nu au fost virate contribuții. De asemenea, datele ASF arată că există 130.251 de participanți fără contribuții.

Pe pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN și Vital.

Această intenție a noului guvern reprezintă o schimbare radicală de optică față de acum câteva luni, când această idee, a naționalizării Pilonului II de pensii, a dat naștere unui adevărat scandal, în care a fost implicată compania NN. Aceasta își avertizase clienții că fondurile private de pensii sunt luate în calcul pentru o naționalizare. Puterea, în frunte cu Liviu Dragnea, a reacționat atunci virulent, iar scandalul s-a lăsat cu amendarea companiei NN și cu solicitarea revocării șefului ASF, Mișu Negrițoiu, scrie digi24.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunteti niste caraghiosi. Nu toti care au numele de misa sunt aromani. Il cunosc si-i cunosc si familia.V-ati lansat degeaba in atacuri prostesti.
0
0
mare bou ofticat esti , de unde mortii ma-tii de handicapat lansezi tu zvonuri alarmiste si iti permiti sa faci aprecieri rasiste ? de tatii tai filipinezi , ce spui ?
1
0
F bine a facut misa, asa sa faca toti sa-l darame pe dragnea
2
0
Machidoane, ai dat pe alaturi; nu esti curvit destul pentru javra de draknea.
3
1
Sa-i spuna cineva lui misha ca inainte sa vorbeasca la declaratii si cand vrea sa mearga la wc trebuie sa ceara voie lu dragnea.
4
0
Replica este un tabloid xenofob si rasist.Cum a ajuns un ARMAN in guvernul comunist al lui dragnea-tudose cum il tavaliti.In guvernul comunist securist sunt foarte multi evrei ILAN LAUFER.MELESCANU ETC. de ei scrieti numai laudativ iar de armani si romani ii ingropati.Nu vreti sa intelegeti ca evrei au acupat romania cu bani romanilor nu mai este mult si ne vor da afara din romania.250 miliarde euro datorii la evrei cum ii vom plati?
3
4
Esti dobitoc. Iti dai cu parerea in necunostinta de cauza. Misa chiar este un profesionist si un caracter deosebit, adica ceea ce tu nu o sa fii nici macar in alta viata. Am zis...
4
8
Cipan prost e pleonasm. Ma intreb cine a luat banii din cheta makedonilor pentru numirea astuia...
7
2
deja, v-a iesit deja din ordin, va deranjat, afara cuel, adica iordache nu a avut nici o jena in a-i taia telefonul unei somitati, tu un puscarias, nici nu mai stai pe ganduri. Altcineva a mai avertizat, anterior, de intentia voastra hotilor, nu va atingeti de bani munciti cinstit, caci veti face coada la puscarie, Ajunge nemernicilor, luati salariu foatului sot al unui ministru al muncii, mai luati si de la voi si rezolvati.
7
0
catre ce fonduri private, alea ale machidonilor? parciuleeeeeeeee
4
4
Inca odata se confirma faptul ca pe Dragnea nu il poti suspecta de inteligenta daca a pus un machedon la finante. Acum vor si banii din Pilonul II de pensii ca sa isi umple buzunarele cu firmele lor de partid sau de casa. De unde sa le mai dea bani alora ca sa se intoarca spagile? Pilonul II de pensii.
10
1
Daca cineva mai avea dubii ca prinde pensia ! Daca ajungeti la varsta pensionari , ghinion , nu or sa mai fie banii ! Acest makedon, nepotul lui pelehra , bate campii. Adevereste faptul ca e zero barat si a ajuns acolo pentru pa makedonii au facut cheta !
13
4
Guvernului, parlamentului si altora care se cred stapani peste tata asta si sufletele noastre: sa va futem pe toti in gura, de hoti nenorociti ce sunteti!
9
0
Foarte bineeee,,Cine garanteaza ca sistemu nu intra in faliment,,,,,cine garanteaza ca ghertoiu nu fuge cu bani,,,,,ce pensie voi avea la privat dupa 35 de ani ,,,100 euroi,,,3000 euroi,,,cati ani de pensie imi garanteaza privatu 5 ani,,,daca eu mai traesc 10 ani dupa ce es la pensie,,,
8
0
Programul de guvernare psd seamana cu caritas.Pana la sfarsitul lui,multi votanti psd se vor lua calmante
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102