REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.1° Constanța Vin., 13 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6851
20.1° Constanța Vineri, 13 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6851
 

Guvernul vrea să jupoaie firmele mici de banii pe care ar fi trebuit să-i ia de la OMV Petrom!

Guvernul vrea să jupoaie firmele mici de banii pe care ar fi trebuit să-i ia de la OMV Petrom!

Mirela PASCAL 8 august 2023 | 00:00 8442

Guvernul va crește impozitul pe venitul unor microîntreprinderi, va majora iarăși și impozitul pe dividendele patronilor, va elimina unele facilități fiscale pentru anumiți lucrători din firme și va mai crește și taxa pe valoarea adăugată (TVA), suportată în final de consumatori, la unele produse. Vorbim, deocamdată, despre un proiect de ordonanță care, dacă va fi aprobat, va conduce la dezastru. Modificările fiscale pe care le-a pregătit Coaliția PSD-PNL pe această zonă, inclusiv pe zona persoanelor fizice autorizate (PFA), sunt substanțiale. Modificări care, în final, vor aduce în visteria statului miliarde de lei. Același stat care a făcut un cadou grandios austriecilor de la OMV și a eliminat taxa de  solidaritate, vorbim, practic, de aceeași sumă pe care OMV trebuia să o plătească, 1 miliard de euro. Iar firma americană care scoate gaz din Marea Neagră, Black Sea Oil and Gas, nu va achita niciun leu. În timp ce companiile străine primesc scutiri, românii de rând, dar și firmele locale, se chinuie cu prețurile ridicate, inflația și incertitudinea zilei de mâine.

 

Guvernul vrea sa jupoaie firmele mici de banii pe care ar fi trebuit sa-i ia de la OMV Petrom!

Proiectul de Ordonanță pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și alte măsuri financiar-fiscale este, deocamdată, un draft care ar putea suferi modificări. Dacă va deveni lege, atunci viața se va scumpi, și mai mult, în România, românii vor fi efectiv jupuiți, iar firmele mici vor ajunge în incapacitate de plată.

Măsuri drastice pentru micile întreprinderi și PFA-uri

Conform draftului, este vorba, printre altele, de creșterea impozitului pe dividende, majorarea TVA la anumite produse și servicii. Angajații din construcții și agricultură vor plăti CASS. Practic, li se elimină excepția. Principalele măsuri de taxare propuse prin proiectul de ordonanță, pe scurt: Impozitul pe dividende va crește de la 8% la 10%, după creșterea decisă anul trecut, de la 5% la 8%. Angajații din IT vor mai beneficia de scutirea de impozit pe venitul salarial, de 10%, dar numai pentru veniturile brute de până la 10.000 de lei pe lună și numai pe un singur contract de muncă pe salariat. Ce depășește se impozitează cu 10%. Angajații din construcții, agricultură și industria alimentară vor plăti și ei contribuții la asigurările sociale de sănătate (CASS), de 10%. Cei din construcții au beneficiat de scutire începând cu anul 2019, dar cei din agricultură și industria alimentară doar din iunie 2022. Persoanele fizice autorizate vor plăti CASS (contribuția la sănătate) indiferent de plafonul veniturilor obținute, iar la CAS (pensii) se va aplica un plafon de 36 de salarii minime. TVA va crește de la 5% la 9% pentru panourile fotovoltaice, cărți, manuale, locuințe noi (cu suprafaţă utilă de maximum 120 mp și care valorează max. 600.000 de lei) etc. La fotovoltaice abia scăzuse TVA de la 19% la 5%, anul acesta, dar iată că va fi crescut la 9%.

 

Guvernul vrea sa jupoaie firmele mici de banii pe care ar fi trebuit sa-i ia de la OMV Petrom!draft cu măsurile fiscale

Microîntreprinderile vor trece de la impozit de 1% la 3% pe venit microîntreprinderile care realizează venituri peste 300.000 lei și care desfășoară activități pe CAEN: 5821 - Activități de editare a jocurilor de calculator, 5829 - Activități de editare a altor produse software, 6201 - Activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client), 6209 - Alte activități de servicii privind tehnologia informației, 5610 - Restaurante, 5621 - Activități de alimentație (catering) pentru evenimente, 5629 - Alte servicii de alimentaţie n.c.a., 5630 - Baruri și alte activități de servire a băuturilor, 6910 - Activități juridice, pentru activități ale notarilor și avocaților, 8621 – Activități de asistență medicală generală, 8622 - Activități de asistență medicală specializată, 8623 - Activități de asistență stomatologică, 8690 - Alte activități referitoare la sănătatea umană.

Guvernul vrea sa jupoaie firmele mici de banii pe care ar fi trebuit sa-i ia de la OMV Petrom!

Cadou pentru austrieci, obligații pentru români

Modificările, dacă vor avea loc, vor scumpi și mai mult viața din România, iar firmelor le va fi tot mai greu să-și mențină afacerile pe linia de plutire, în timp ce în visteria statului vor ajunge câteva miliarde de lei bune. Același stat care a făcut un cadou grandios austriecilor de la OMV și a eliminat taxa de solidaritate. Vorbim, practic, de aceeași sumă pe care OMV trebuia să o plătească, 1 miliard de euro. Legea a stârnit reacţii negative atât din partea companiei, cât şi în mediul politic, unii considerând că modi­ficările ei nu ar respecta Constituţia României. Modificări care s-au realizat fără consultări prealabile cu principalii actori din piaţa de energie în România.

Guvernul vrea sa jupoaie firmele mici de banii pe care ar fi trebuit sa-i ia de la OMV Petrom!

expunerea de motive care a stat la baza adoptării legii

Așadar, cu legea adoptată, în loc de 1 miliard de euro, compania va plăti o taxă de solidaritate de doar 300 milioane de euro. Anterior, actul normativ, ajuns pe masa președintelui Klaus Iohannis, a fost retrimis în Parlament, pentru că nu erau condiții ce puteau fi acceptate de austrieci. Atât Nicolae Ciucă, prim-ministru și președinte al PNL, dar și Marcel Ciolacu, președintele PSD, au dat ordinul în partide ca legea să treacă. Iar ordinul nu se discută, se execută!

Guvernul vrea sa jupoaie firmele mici de banii pe care ar fi trebuit sa-i ia de la OMV Petrom!

Statul Român face cadouri austriecilor, ei ne dau în judecată

În schimbul acestui favor, OMV ne dă în judecată la Curtea Internațională de arbitraj de la Paris – ICC, reclamând anumite prevederi din legea offshore care îi impun unele limite în ceea ce privește modul în care poate dispune de producția de gaze naturale din Marea Neagră. Deschiderea litigiului are loc pe fondul deciziei finale luate de OMV Petrom pentru începerea producției de gaze în Marea Neagră.

Guvernul vrea sa jupoaie firmele mici de banii pe care ar fi trebuit sa-i ia de la OMV Petrom!

Primul se referă la legea off-shore pentru că vor să facă ce își doresc cu gazul extras din Marea Neagră, adică să exporte o mare cantitate în Austria care, la acest moment, este dependentă de gazele rusești. Cel de-al doilea proces se referă la faptul că OMV nu dorește ca ordinele Agenției Naționale a Resurselor Minerale (ANRM) să li se aplice pentru proiectul Neptune Deep din Marea Neagră.

Ciucă, ultimul act. OMV obține încă 15 ani concesiune pe zăcămintele țării

Anterior, statul a prelungit cu 15 ani concesiunea pe petrol pentru OMV. Nicolae Ciucă, în ultima zi de mandat, a reușit să se impună în coaliție și să facă ceea ce niciun guvern nu a avut curaj, și anume să prelungească cu 15 ani, Acordul de concesiune pentru explorare și exploatare petrolieră cu OMV. În solicitarea de prelungire, compania a susținut că are nevoie de mai mult timp pentru explorarea resurselor de hidrocarburi disponibile, în paralel cu analiza datelor deja colectate. Durata Acordului de concesiune pe 18 perimetre a fost, după prelungiri succesive, de 30 de ani contractuali, începând cu data de 12 septembrie 1997, inclusiv perioada de explorare, astfel că actul urma să expire în 2027.

Guvernul vrea sa jupoaie firmele mici de banii pe care ar fi trebuit sa-i ia de la OMV Petrom!

Favoruri peste favoruri...

Lista favorurilor continuă cu negocierea statului pentru demararea exploatării gazelor din Marea Neagră de către OMV. În iunie, noul premier, Marcel Ciolacu, și predecesorul său, Nicolae Ciucă, s-au întâlnit cu șeful (CEO) OMV AG Austria, Alfred Stern, și cu șefa OMV Petrom, Christina Verchere, într-o ultimă discuție pe marginea anunțului companiei austriece legat de decizia comercială a investiției pentru extragerea gazelor din Marea Neagră.

Guvernul vrea sa jupoaie firmele mici de banii pe care ar fi trebuit sa-i ia de la OMV Petrom!Christina Verchere și Marcel Ciolacu

Pentru a ajunge să extragă gazele, consorțiul Petrom – Romgaz va trebui să investească circa 4 miliarde de euro, în următorii trei ani, printre care și conducta care va aduce gazele la țărm, de unde vor fi preluate de Transgaz, pentru a fi introduse în SNT. Se estimează că proiectul va contribui la creșterea cu 50% a profitului din exploatare al companiei în 2030.

Prin demararea proiectului de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră, România face pasul decisiv pentru independenţa sa energetică, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu. "Suntem astăzi martorii momentului în care România face pasul decisiv pentru independenţa sa energetică. Gazul din Marea Neagră este chiar combustibilul care ne va duce către realizarea acestui obiectiv strategic. Milioane de familii şi sute de mii de firme româneşti aşteaptă asta de atâta vreme", declara, la momentul respectiv, Marcel Ciolacu.

Prin demararea proiectului Neptun Deep, de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră, derulat de OMV Petrom şi Romgaz, România face pasul decisiv pentru independenţa sa energetică, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu. "Suntem astăzi martorii momentului în care România face pasul decisiv pentru independenţa sa energetică. Gazul din Marea Neagră este chiar combustibilul care ne va duce către realizarea acestui obiectiv strategic. Milioane de familii şi sute de mii de firme româneşti aşteaptă asta de atâta vreme. Este momentul să punem această resursă la baza dezvoltării noastre economice în şcoli, spitale, ferme şi fabrici, în folosul concret al românilor", a declarat Marcel Ciolacu.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ciolacu-romania-face-pasul-decisiv-pentru-independenta-sa-energetica-gazul-din-marea-neagra-ne-va-duce-catre-acest-obiectiv-strategic-2395883

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.
Se estimează că proiectul va contribui la creșterea cu 50% a profitului din exploatare al companiei în 2030, arată un comunicat de presă emis de companie.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/economie/energie/omv-si-romgaz-au-luat-decizia-finala-de-exploatare-a-gazelor-din-proiectul-neptun-deep-romania-va-fi-cel-mai-mare-producator-din-ue-2394185

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.
Se estimează că proiectul va contribui la creșterea cu 50% a profitului din exploatare al companiei în 2030, arată un comunicat de presă emis de companie.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/economie/energie/omv-si-romgaz-au-luat-decizia-finala-de-exploatare-a-gazelor-din-proiectul-neptun-deep-romania-va-fi-cel-mai-mare-producator-din-ue-2394185

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Austria câștigă partidă după partidă, România este ținută în afara Schengen

Și, în timp ce România își deschide larg brațele pentru a îmbrățișa afacerilor OMV derulate în țara noastră, și drept mulțumire pentru că OMV rămâne cu banii în buzunar, Austria își menține votul negativ în privința aderării României la Schengen. De ce Austria își permite să trateze astfel România? Cine sunt aliații României și ce sunt dispuși să facă pentru ca Austria să nu aibă poziția de forță în dosarul Schengen? De ce îngenunchează România în fața austriecilor? Sunt întrebări la care vom afla, poate, cândva răspunsul.

Și politicienii negociează cu austriecii

Până atunci, vă reamintim un caz de amiciție peste limita legală cu austriecii a unui fost oficial al României. Fostul ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu, a fost condamnat definitiv la șapte ani și patru luni de închisoare de Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce împreună cu alți oficiali, a primit, în perioada 2005-2017, de la compania austriacă Swietelsky aproximativ 20 de milioane de euro, cu titlu de comisioane, în legătură cu încheierea și executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate. Este vorba despre reabilitarea căii ferate București-Constanța.

Guvernul vrea sa jupoaie firmele mici de banii pe care ar fi trebuit sa-i ia de la OMV Petrom!Sebastian Vlădescu

Așadar, când un ministru român de Finanțe ia șpagă de la austriac, ne mai așteptăm ca finanțele României să meargă bine?!

Cât despre tunul pus de Stat pe români și cum sunt ei jupuiți de banii pe care ar fi trebuit să-i ia de la OMV Petrom, ce ar mai fi de comentat? Dacă vom continua să fim conduși de unii care habar nu au de ce sunt acolo și practică o politică de jaf atunci România va ajunge ”țara lui Papură Vodă”. O vacă dacă, nu o hrănești, nu o poți mulge la infinit, aspect de care conducătorii noștri ar trebui să țină cont, iar interesele românilor ar trebui să primeze mai mult decât ale altora!

Parlamentul European a adoptat miercuri o rezoluţie bazată pe petiţia depusă în PE de societatea civilă din România, prin care se solicită contestarea legalităţii veto-ului Austriei împotriva aderării ţării noastre la spaţiul Schengen. În plus, rezoluţia cere Comisiei Europene să calculeze pierderile financiare suferite de România și Bulgaria prin neprimirea în Schengen și să găsească mecanisme de compensare.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/parlamentul-european-voteaza-o-rezolutie-care-cere-contestarea-legalitatii-veto-ului-austriei-impotriva-aderarii-romaniei-la-schengen-2421395

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.
negativ în privința aderării României la Schengen

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/austria-isi-mentine-veto-ul-negativ-impotriva-aderarii-romaniei-la-schengen-2440133

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.
negativ în privința aderării României la Schengen

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/austria-isi-mentine-veto-ul-negativ-impotriva-aderarii-romaniei-la-schengen-2440133

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
inainte de 90, se spunea ca munceam si ptr un salariu social, egal cu ce luai pe stat de plata. numai ca acest salariu era luat ditect de la intreprinderi, mari sau mici. la moda este acum evziunea si specula.
0
0
Totul este foarte bine calculat. Își urmăresc planul, nu al omului de rand, ci interesul propriu. Atâta timp cât nu vor fi acceptați specialiștii, pana când beizadelele nu vor trai pe picioarele lor și nu pe banii furați legal de la amărâții care nu și mai pot duce traiul de azi pe mâine. Oricum nu mai avem nicio sansa sa ne salvam. Ei, speciali și viitorii speciali, bolnavi psihic datorita acestor averi imensurabile, banii pe care ii întorc cu lopata și atâta timp cât nu vor răspunde penal pentru eșecuri, sentințe eronate, nu se va schimba nimic. Nu poți sa admiți asa ceva și ceea ce este și mai grav, pretinzi ca ți se cuvine. Un test, as propune, sa trăiască o luna cu pensia unui pensionar cu peste 36 de ani de munca din care 20 în grupa a II de munca cu 2390 lei, persoana singura în urma decesului celuilalt. Apoi duscutan
8
0
o sa iasa romanii in strada, nu mai se poate, nu mai au ce manca, vom da jos la alegeri si psd si pnl sa vina altii ca nu e chip, deaia tinerii pleaca din tara
10
1
poate le va veni ronanilor, mintea de pe urma!
5
0
In loc sa jupoaie de averi pe toti cei care au pus semnatura pe actele care au permis vanzarea resurselor tarii unei alte natiuni inclusiv cei dela CCR (care s-au facut ca ploua ).
16
0
Hai sa protestam cu totii pe fb. Atat suntem in stare.
10
1
Si guvernul si OMV-ul jacmanesc romanii,pentru ca se poate. Suntem in bataia vantului.
11
1
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
13
0
Nu-i nimic haideti toti in afara, ca traiul e mai bun, preturile sunt tot pe acolo excluzand o parte din utilitati si costul de inchiriere, si sa ramana ei cu mortii lor si cu creierii storsi. Ne intoarcem pe urma cand se sin**cid sau se 0m0ara intre ei
8
0
Nu-i nimic haideti toti in afara, ca traiul e mai bun, preturile sunt tot pe acolo excluzand o parte din utilitati si costul de inchiriere, si sa ramana ei cu mortii lor si cu creierii storsi. Ne intoarcem pe urma cand se sinucid sau se omoara intre ei
6
0
Acești trădători de tara ,care s-au transformat în slugi ale austriecilor ,vor trebui taxați la vot . În caz contrar ,vor rămâne la putere,vor lua diversele stipendii din partea străinilor,iar noi vom plăti ca prostii oalele sparte prin măriri continue de taxe,impozite precum și alte dări inventate ! Ca deh, trebuie acoperit deficitul bugetar! Dar hoardele de bugetari cu salariile cele mai mari din tara ,cu multe alte privilegii, rămân pe posturi,fără griji și probleme ,ca deh,prostii au acoperit deficitul...în privința specialilor ...ce sa mai vorbim! Dar,nu uitați! Lipsa de solidaritate a romanilor a creat acest lucru. Dacă romanii erau uniți, guvernanții nu mai făceau ce vroiau fără sa dea socoteala la nimeni!?...
8
1
guvernu sa isi reduca costurile si sa lase companiile sa se dezvolte. cu cat se dezvolta mai mult cu atat incasarile la stat cresc. nu tai gaina cu oua de aur ca ti-e foame!
10
1
austria e o tara de arabi de vreo 20 de ani yau incalecat aia, si rasista, neau jefuit si acum 400 de ani, asta e neo jaff., le dorim saplece la ei acasa si sai dea fara pe spionii rusi..de la ei
9
1
Prejudiciile calculate de "expertii"DNA sunt nutret pt cretini. Daca ce au confiscat de la Voiculescu obiectul delictului de ce nu l au valorificat cu 60 mil euro? Pt ca nu valoreaza cat pretinde DNA! Pai atunci sa aduca diferenta procurorii?
9
1
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
21
0
Sa câștigat la mangleum premiu mare nare spatiu in comentare Jucați la păcanele se castigă muwele Cine a câștigat ii bagă înapoi la rotisat Boală mare tara bani nu are hoții pe imobiliare
9
0
Intro tară de hoți salariații și pensionarii plătesc taxe și parataxe Impozit salariu patruzeci și trei la sută TVA nouăsprezece la sută Rămân bani de covrigi cu apă și marmeladă Guvernul să deschidă un cont să muncim pentru toți hoții Paraziți ai țării Dacă mai bagă alte taxe la salarii deja muncim degeaba Hoții în libertate stă cu banii in conturi terenuri vile și mașini scumpe Verifică Geta de la frizerie
16
0
Ar trebui sa le dam si tezaurul,barem stim o treaba! Sau nu se mai intoarce de unde l-a trimis nea Mugur?
10
0
Asta pentru ca hotii si javrele nostre de asa zisi politicieni, sunt niste neica nimeni, fara coaaie, fara sange-n instalatie niste impotenti mental ,trategig si niste slugi sclave ale bacsilului si pagilor pe care le iau !!!! De asta se intampla asa ceva !! Ati auzit de vreo javra din astea sa doreasc binele Tarii,oamenilor,poporului???? Sa aiba un proiect de Tara gen Unirea cu Moldova??? Viktor Orban, din pacate este de 100 de ori mai patriot decat Ciolacii, Ciucii, Ponta si alte jevre din astea!
15
1
Guvernantii nostri dorm in galosi si executa ordinele din afara pt.a-si pastra scaunele ,alta explicatie nu este din moment ce pe romani ii jupoaie cu taxe si impozite iar pe straini ii favorizeaza !RUSINE!
13
0
De la voiculescu ati recuperat cei 60 mil de euro ? de la mazare 110 ? de la oprescu ,udrea si citi or mai fi ?I-am scris cu litere mici pentru ca sunt niste excroci .
22
0
Recuperati banii de la marii contribuabili si de lla cei care au firme cu 0 angajati luati la ouricat
17
0
Pot sa ii dau eu rromanului Ciolacu?.
12
0
asta nu mai e tara de trait. felicitari celor care au decis sa paraseasca definitiv romaniaa-romafiaa. nicio tara fosta comunista nu a ajuns stat mafiott, ca nu avut ca noi la conducere hoti, tradatori si vanzatori de tara. romaniaa dupa '89 nu a avut conducatori patrioti ci doar infractori care au jefuitt si furatt tot fara sa faca nimic bun pt tara
16
0
bagamias p**a in creierii vostri de p****i. sa va luat lumanari de banii pe care ii furati d ela oamenii cinstiti care muncesc pe branci ca sa va imbuibati voi! Sa muriti toti astia care furati tara, futuva in gura de javre! hotilor, muriti!
17
0
Omv-ul deja aduce bani mai multi la buget de la fraierii care tac și înghit prin creșterea prețurilor la pompa
20
1
Omv-ul deja aduce bani mai multi la buget de la fraierii care tac și înghit prin creșterea prețurilor la pompa
13
0
Se pune biciul tot pe cei care cotizeaza. Privatii au doar obligatii pe cand privatii doar obligatii. Un anume simons, parlamentar afirma ca e "paradis" si ca ce are daca vor plati mai mult privatii. Vor sa faca rost de bani pentru a acoperii deficitul din buget, pe cand ei au taiat doar 1 la suta din ce afirmau ca vor taia din cheltuielile bugetare. Nu au romanii coaeee sa faca un boicot sa vedem de unde plm vor mai incasa. De incasat, incaseaza din accize , de ex. la tutun si combustibili. Si tot nu le ajunge.
24
0
Uitativ a la individul asta,Ciolacu,bugetar care merge cu pantofi de 2000 de euro.Un nespalat libidinos distruge tara ,iar romanii stau pasivi.In Franta ,doar pentru marirea varstei de pensionare e revolutie de 1 an.Romanii ce fac?!Asteapta ca idiotii,incompetentii si nesimtitii din parlament sa distruga tara si sa NE FURE PUR SI SIMPLU BANII DIN BUZUNAR.De ce voteaza PSD?DE CE VOTEAZA PNL?ASTIA AU FURAT SI DISTRUS TARA APROAPE JUMATATE DE SECOL SI CULMEA ,ROMANII II VOTEAZA.De ce nu iese nimeni in strada,sa i opreasca pe acesti hoti nenorociti care se cred stapani de sclavi si patroni de tara?Peste 2,3 ani nu o sa mai auzim de ei dupa ce si au facut stocurile din furaciuni,iar noi si generatiile viitoare vom plati pentru tupeul,hotia,nesimtirea si incompetenta lui Ciolacu,Turcan,Gheorghiu si toti hotii asemeni lor.HAIDETI SA IESIM IN STRADA SI SA I PUNEM LA PUNCT SA LE ARATAM CA TARA ESTE A NOASTRA NU A LOR SI SA I BAGAM LA PUSCARIE.
28
0
Le dau austriecilor si chilotii de pe noi.Romani p****i
21
0
Vor plati tot cei care plateau si pana acum si vor continua sa faca evaziune tot cei care faceau si pana acum; am auzit mai multi economisti ca masurile sunt total gresite, vor frana economia si nici nu vor reusi sa acopere gaura; cand mai multi iti spun ca esti beat … ar trebui sa facem un copy paste de la bulgari sau multi altii care s-au dovedit mai destepti ca noi dar nici asta nu vor sa faca ptr ca sa nu deranjeze unele interese; stat afromafiot
32
0

REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245