REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Haiducie: panourile din Constanţa, vandalizate în fiecare vară. Hoţii neprinşi, negustori cinstiţi de concerte

Haiducie: panourile din Constanţa, vandalizate în fiecare vară. Hoţii neprinşi, negustori cinstiţi de concerte

Replica API 1 august 2014 | 00:00 126

Pentru concertul lui Iglesias s-a băgat şi Corina Martin să nu mai dispară afişele lipite abuziv

Pentru concertul lui Iglesias s-a băgat şi Corina Martin să nu mai dispară afişele lipite abuziv

Stâlpii şi panourile de afişaj stradal se umplu, în fiecare sezon estival, de afişe care anunţă ba că vine Iglesias în concert, ba că un club sau altul s-a mutat în Mamaia, ba că a ajuns circul în oraş! Proprietarii panourilor se iau cu mâinile de cap, pentru că niciodată nu vor încasa măcar un leu de la cei care îşi promovează evenimentele de genul celor descrise mai-sus. Ba mai mult, trebuie să cureţe panourile - o cheltuială în plus -, pentru că altminteri se supără clienţii care plătesc pentru reclamă sau riscă amenzi din partea Primăriei Constanţa.

Potrivit legii, administraţia locală este cea care trebuie să asigure spaţii pentru afişajul stradal - anunţuri, reclame etc. Ele există, dar nu în formula care să satisfacă organizatorii de spectacole, care merg pe un format relativ mic al afişelor şi care se lipesc pur şi simplu. Panourile din Constanţa se pretează pentru reclame mult mai mare, încasetate. Preţurile sunt pe măsură, prin urmare, promoterii concertelor aleg varianta haiduciei: pe timp de noapte lipesc afişe peste tot unde găsesc un "petic" de beton, plexiglass sau sticlă, fără să plătească nimănui nimic. O situaţie amuzantă s-a înregistrat în momentul în care organizatorii spectacolului lui Julio Iglesias s-au trezit că peste afişele lor apar bucăţele de hârtie pe care scria: "anulat". S-a agitat lumea, directorul Casei de Cultură din Constanţa, dar şi Corina Martin, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism; la unison au spus: "Concertul se va ţine!". A urmat o "anchetă", stabilindu-se că cel care a postat anunţul "anulat" este reprezentantul EuroMedia Group SA, proprietarul panourilor peste care au fost lipite abuziv afişele care anunţau concertul lui Iglesias. Reprezentanţii EuroMedia au menţionat că au discutat în mai multe rânduri cu organizatorii spectacolelor şi i-au rugat să nu mai lipească abuziv afişe, însă în zadar. După "istoria" mai-sus descrisă, Corina Martin (asociaţia acesteia figura pe afişul cu Iglesias ca partener al evenimentului) a transmis unei alte firme ce deţine panouri în Constanţa (Seaview Advertising) o solicitare prin care făcea apel la înţelegere. Nu a primit răspuns la solicitarea de a afişa gratuit afişe cu Iglesias, iar între timp "destinul" a făcut ca artistul chiar să-şi anuleze concertul la Constanţa! "Povestea cu afişele e veche. La Bucureşti e junglă din acest punct de vedere, dar şi la Constanţa este destul de gravă problema. Ele apar peste noapte, noi le dăm jos pentru că sunt lipite abuziv peste panourile noastre cu reclame plătite de diverşi clienţi. După ce le dăm jos, ele reapar şi tot aşa...", spun reprezentanţii Seaview. Contactat de "Replica" de Constanţa, reprezentatul Corpului de Control din cadrul Primăriei Constanţa, Ionuţ Pripişi, a declarat că în afară de panourile administrate de Seaview şi EuroMedia nu există altele mai mici, potrivite afişelor care anunţă, vară de vară, concertele din Constanţa ori Mamaia. "Primăria nu are alte locuri de afişaj. Avem doar panourile din campaniile electorale, pe care le utilizăm doar în acea perioadă. N-avem altele, ce, noi suntem Ionuţ Barbu? (reprezentantul Seaview Advertising - n.r.)", a spus Pripişi. El a adăugat că au existat în ultimii ani şi cazuri în care au discutat cu diverşi agenţi economici să îndepărteze de bună voie afişele lipite abuziv prin municipiu: "Au fost şi amendaţi unii dintre ei...", a conchis Pripişi.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614