REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

HAITE DE CÂINI pe străzile urbei! Hingherii DORM?!

HAITE DE CÂINI pe străzile urbei! Hingherii DORM?!

Replica API 13 mai 2017 | 00:00 657

Locuitorii de la malul mării se simt duși cu “zăhărelul”! Asta după ce serviciul de ecarisaj pe care l-au tot așteptat pare că nu-și face treaba! Și chiar deloc! Spre exemplu, în zona Macul Roșu din Constanța câinii își fac în continuare veacul printre blocuri, copiii aflându-se în pericol. O zonă de foc este și pe bulevardul Lăpușneanu, în apropiere de o cafenea celebră. Oamenii susțin că le este teamă să mai iasă din casă din cauza animamelor care și-au făcut culcuș în perimetrul respectiv.

Câinii maidanezi, ca la ei acasă în Constanța! În ciuda serviciului de ecarisaj care pesemne activează încă de la începutul lunii aprilie, patrupede gonesc zi și noapte pe străzile din municpiu. Fapt ce îi face pe oameni să le fie teamă să mai iasă din casă. “Este o haită ce numără 11 câini care se dau la oameni, adică în zona Lăpușneanu lângă barul Filicori e o clădire în construcție, iar acolo stau toată noaptea.

Dimineața este un risc să mai vii de la serviciu noaptea sau să pleci dimineața devreme. Suntem totuși în aceste blocuri oameni care venim în jur de ora 21.00 - 23.00 acasă, dar care plecăm și la ora 4- 6 dimineața spre serviciu. În momentul când vrem să plecăm sau venim când e întuneric afară, dulăii se dau la noi, sunt agresivi”, a precizat o constănțeancă. Amintim că municipalitatea a semnat contractul cu firma Green Life Recycling la data de 5 aprilie a.c.

Obiectul contractului îl constituie serviciul de capturare, transport, adăpostire şi alte operaţiuni sanitar veterinare pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public din municipiul Constanţa, inclusiv şi din staţiunea Mamaia.

Prestatorul trebuie să efectueze capturarea şi transportarea de pe domeniul public al oraşului până la adăpostul unde vor fi cazaţi câinii; microciparea acestora; tratamente obligatorii pentru toţi câinii cazaţi (deparazitare internă şi externă, vaccinarea antirabică); tratamente specifice, aplicabile pe perioada staţionării în adăpost pentru câinii bolnavi sau răniţi care pot fi trataţi; adăpostire (hrănire şi îngrijire); sterilizarea (inclusiv tratamentele ce implică operaţia propriu-zisă, tratamente post operatorii (3 zile pentru masculi şi 10 zile pentru femele), respectiv administrarea pe cale injectabilă a medicamentelor antiinflamatorii şi antibiotice, aministrarea externă a soluţiilor cicatrizante şi ultima fază, înlăturarea aţelor chirurgicale; îndeplinirea procedurilor privind revendicarea, adopţia, adopţia la distanţa; eutanasierea; neutralizare. Valoarea totală a contractului este de 501.600 de lei fără TVA.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar tu ca jurnalista ce te crezi cum ai voie sa umbli libera pe strada? Cine ti-a dat dreptu sa traiesti pe pamantul asta? Ce drept ai tu sa spui ca nu au voie cainii sa umble liberi pe strazi? Cine te crezi? Esti decat o simpla comentatoare ca nu te pot numi jurnalista de care nu a auzit nimeni si care scrie numai aberatii
1
1
..o pseudojurnalista, o fufa de 2 bani ...mai nou am aflat ca i se spune si" natafleata" , o caracterizeaza numele alte articole nu mai stie sa scrie .. ma intrebam cat ii intra in buzunar pt instigarea impotriva cainilor fara stapan ?? dar cum se mai spune "nu.i cere prostului ce nu are" deci.... dar cum naiba altfel sa se mai sifoneze niste bani publici, se pare ca au devenit "closca de aur " acesti caini ..
3
1
De ce nu scrie doamna gazetar si cati bani da primaria ca sa faca NIMIC? NU este o solutie reala omorarea cainilor, doar se fura banii si atat! Sterilizare, recensamant real al cainilor cu stapan, acolo este pepiniera. Fata cateaua? Hop 4-8 pui la colt de bloc. Pedeapsa abandon, politia locala sta degeaba, programe de sterilizare gratuita, sutele de mii de euro dati firmelor de casa ajung si ptr asa ceva. Cine omoara, cine face afaceri de pe urma amaratilor, va plati intr-un final, nu scapa nimeni
6
0
Angela ...foloseste mai des apa si sapanul ...daca ai impresia ca de la " javre " ai favut tu chist!! Ma refer sa te speli mai des pe maini...
9
1
Primiti cota parte de la bugetul de stat pentru a incita lumea impotriva cainilor strazii?
7
2
cei 11 caini de care zici tu , oare ai cui or fi ? au fost debarcati din ozn uri in urbea voastra , asa i ? punem pariu ca sunt ai oamenilor din zona ce si au lasat cainii sa se imperecheze lasandu i pe strazi si apoi ducand puii pe te miri unde ?????? aveti numai pretentii si cerinte insa vai de capul nostru cata indolenta si ignoranta aveti ; asha , baga un fitil sa mai moara niste suflete ....
7
2
Primaria si-a facut treaba la momentul respectiv .Haitele de caini au fost aduse la CONSTANTA din difetite zone ale tarii de NENOROCITII CARE SE DISTREAZA FACAND RAU LA ALTII si curatenie in ograda lor.Nu degeaba se zice moldoveni imputiti,bucuresteni nesimtiti.
9
1
Angelo, noi cei verticali cel mult calacam in rahat, tu se pare ca il mananci. De aici si chistul.....
7
0
Ce chist ai facut angelo? de unde vin cainii astia? sunt animale domesticite de om dependente de om. legiutorul s-a ocupat a dat legi, sterilizare obligatorie a tuturor cainilor cu stapan si inregistrare in baza de date si daca dobitocii si taranii isi abandoneaza cainii sunt depistati siamendati.Nu se respecta legile. Mai bine facem firma si mutam cainii dintr-o parte in alta, atzatzam populata proasta si facem.Nici un om normal nu vrea caini chinuiti pe strazi dar intelegeti o data ca de vina sunt cei care ii abandoneaza si autoritatile care nu aplica legea ci face afaceri hingheresti
6
2
otrava - merge si cu solutie de buruieni amestecata cu carnati cremwursti sau carne tocata
3
8
pana cand nu mai omoara un copil nu o sa faca nimic primaria asa ca sa ne rugam sa omoare un copil maidanezii ca apoi sa inceapa starpirea acestora
6
7
Ce articol idiot!!!! Instigare la ura, doar nu un articol care sa puna presiune pe primarie ca sa se sterilizeze in masa! Altfel cum ar mai intra banii cui trebuie?!
7
8
mai multi proprietari din blocul LV22 au avut altercatii cu tatarul gemaledin nagi.doi dintre ei au depus si reclamatii la politie.sa certat tare si cu vecinul lui de curte dumitru draghici care are cimitirul central.tot cartierul il stie de nebun si il evita.sotia lui a dat divort dar inca nu este sentinta definitiva.pe un proprietar din LV22 la atacat cu o bata metalica de era sal omoare.doar pentru ca a intrat cu un caine mic pe terenul blocului unde tatarul nu are niciun drept.am vazut toata faza.cineva a vrut sai otraveasca cainele dar nu am fost de acord.nu are vina animalul
3
4
Sunt un tatar imputit si nebun, ma numesc GEMALEDIN NAGI, locuiesc pe Strada Partizanilor nr 7A, in Constanta. Chiar daca adresa mea este in cartierul Coiciu din Constanta, eu mi-am facut iesire din curte si prin spatele blocului LV22 si am ingradit si pus stapanire pe o parte din curtea blocului. Acolo imi plimb eu zilnic cainele. Daca doreste vreun locatar al blocului sa intre pe terenul respectiv, la care are tot dreptul, sar la bataie. Chiar daca am 50 de kg si arat ca moartea in vacanta. Astept sa-mi scrieti!
1
4
Eu propun sa aducem niste chinezi amarati ca manance toti cainii .
7
8
Diana Neata se ocupa cu instigarea la violenta impotriva cainilor??
9
7
Au venit turistii cu patru labe la Constanta din modova .
10
4
Sunt curios cine a atatat cu mancare cainii din poza sa para ca ataca.Japita care a scris articolol stie?
10
9
Domle! Cat platesc hingheroaicele si hingherii sa le faceti reclama saptamanal? Voi din asta traiti! Mancati de kkat cainesc! Iar javrele care comenteaza p-aici cica sunt cititori, nu? Oricum, e rentabil mancatul de rahat de caine - aveti 760 de boi care au citit articolul - unul sunt eu ca am vrut sa vad cat de repede puneti botul la minciunile unei cretine bolnave care a facut reclamatie pe pagina primariei. Dobitocilor!
13
8
Degeaba ar fi sobolanii inteligenti ptr comentarii,important e sa le mearga net-ul oaie-rless
4
4
Ai dreptate. Sunt foarte inteligenti sobolanii. Unii dintre ei chiar au comentat mai jos.
3
4
prostii baga botul si hotii fac bani. De ce nu se aplica legea cu castrare obligatroie la cainii cu stapan si pedepsirea abandonului? pentru ca sunt firma de casa care fac miliarde din asa numita gestionare a cainilor fara stapan. Nimeni nu doreste caini pe strada sa fie batuti chinuti nemncati insetati, sunt animale domestice dependente de bunavointa omului. Si omul ce face? ii abandoneaza incalcand legea. Daca s-ar dori rezolvarea situatiei primaria ar face campanii de castrai gratuite si obligatorii conform legii nu ar da bani la firmele lor hingheresti. evul mediu.
16
5
Daca iti imaginezi ca nu sunt sobolani din cauza cainilor, te inseli. Sobolanii sunt printre cele mai inteligente fiinte. Stiu sa se fereasca de caini. Sobolani sunt din plin in orice asezare umana. Raportul om-sobolan e cel putin 1:1. Adica populatia de sobolani e cel putin egala cu populatia unui oras. Si asta tinuta sub control cu metode de combatere. Si cu toti cainii si pisicile de pe planeta, sobolanii tot acolo sunt. Pt simplul fapt ca au un mod de viata foarte apropiat de cel al oamenilor. Unde sunt asezari umane, adapost, apa, caldura si mancare,acolo vor fi si sobolani.
16
7
Unde nu sunt caini apar sobolanii. Atunci sa va vad mironositelor neprihanite.
11
14
in fatza sediului vostru sunt vesnic cate 3-4 caini,unii hraniti de cretinoizi din zona ,altii chiar de angjatii vostri cu am aflat de la vecinii vostri,caini care uneori se aduna si din zonele vecine pietei far s cate 5-6 noaptea de nu poti trec pe acolo
15
8
Se pare ca romanului adevarat doru cu d mic ii plac cacatii de caine care sunt pe toate trotuarele si prin toate parcurile. Vrea un oras curat si frumos, dar sa nu se lege nimeni de cainii de pe strazi. Cacatul ala de pe strazi pica din cer, nu din curul cainilor cu sau fara stapan. Sa nu mai spun ca daca esti muscat alergi dupa antirabic prin farmacii, ca la noi vara ai slabe sanse sa gasesti la "infectioase". Locul cainilor nu e pe strada. Nici in oras, si nici la tara. Doru daca vrea sa traisca inconjurat de cacat de caine nu are decat sa ia la el in casa toti cainii de pe strazi.
16
16
Asta e marea problema a orasului in rest orasul e ca o floare. S pare ca populatia inlocuitoare romanilor nu suporta cainii
17
20
de cei ce nu ai sterilizea-za nimic, unii dorm cu ei in pat si as satisfac placerile cu aceste animale, de ei nu spune-ti nimic. de ce nu se intelege oare ca acele pers. ce au caini in apartament sa ai treaca la intretinere, la fiecare bloc peste 40 % la suta din locatari detin caini in locuinta nesterilizati, asta verifica cineva ?
7
15
pana cand nu vor devora progenitura vreo unuia din primarie cainnii vor fi stapani pe strazi iar noi ne vom face drumurile si noptile in functie de muschii lor
20
13
sesizezi degeaba primaria, doar au mai sifonat niste bani
24
4
jupuiti si facuti gratare ,,fripturi.
17
18

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218