REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Halep: Acum 3 ani am fost aproape să învingem Cehia, acum avem o şansă în plus

Halep: Acum 3 ani am fost aproape să învingem Cehia, acum avem o şansă în plus

Replica API 9 februarie 2019 | 00:00 486

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Ostrava, că în urmă cu trei ani echipa României de Fed Cup a fost foarte aproape să învingă Cehia, aşa că de această dată are o şansă în plus.

"Este important pentru mine să facem un rezultat bun la Fed Cup anul acesta. Pot să spun că este cel mai mare obiectiv. Nu este uşor însă pentru că în echipă nu suntem foarte obişnuite să jucăm. Bineînţeles că avem câţiva ani de când jucăm împreună, dar săptămânal jucăm individual şi nu e uşor să te motivezi în grup. Dar eu sper să fiu bine, să îmi fac treaba foarte bine pe teren, să ajut echipa să câştigăm întâlnirea cu Cehia. După cum bine ştim toţi, Cehia este o echipă foarte puternică, a câştigat de atâtea ori trofeul Fed Cup. Aşa că nu va fi uşor deloc, însă consider că în 2016 am fost foarte aproape să le învingem. Aşa că eu spun că există o şansă în plus faţă de data trecută", a spus Halep.

"Faţă de meciul precedent cu Cehia consider că avem şi noi mai multă experienţă în Fed Cup. Cred că anul trecut am câştigat meciuri importante. De asemenea, atmosfera în echipă cred că e mult mai bună. Suntem mult mai unite, mai mature. În Fed Cup nu e uşor să gestionezi emoţiile. Sunt emoţii diferite pentru că joci pentru ţara ta şi totul aduce o presiune în plus. Dar sper eu să facem faţă bine şi să ieşim învingătoare de data asta", a adăugat ea.

Numărul 3 mondial a menţionat că s-a obişnuit cu suprafaţa pe care se va disputa întâlnirea de Fed Cup cu Cehia. "Suprafaţa nu e deloc uşoară, dar pentru toată lumea este la fel. Eu cred că deja m-am obişnuit cu ea. Mâine în primul meci oficial o să văd exact cum. Important e să ne concentrăm pe fiecare meci, iar la final să câştigăm. Nu contează că mai întâi e 2-0, 4-0 sau alt scor", a mai afirmat jucătoarea română.

Conform tragerii la sorţi de vineri de la Ostrava, programul meciurilor este următorul:

Sâmbătă (14,00, ora României): Karolina Pliskova - Mihaela Buzărnescu şi Katerina Siniakova - Simona Halep

Duminică (14,00 ora României): Karolina Pliskova - Simona Halep, Katerina Siniakova - Mihaela Buzărnescu şi Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova - Irina Begu/Monica Niculescu.

Lotul echipei României de Fed Cup pentru întâlnirea de la sfârşitul săptămânii este format din jucătoarele Simona Halep (numărul 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (29 WTA), Irina Camelia Begu (75 WTA), Ana Bogdan (105 WTA) şi Monica Niculescu (106 WTA).

Din echipa Cehiei fac parte jucătoarele Karolina Pliskova (5 WTA), Katerina Siniakova (nr. 1 în clasamentul de dublu WTA), Barbora Krejcikova (nr. 2 în clasamentul de dublu WTA) şi Marketa Vondrousova (nr. 72 WTA).

Cehia a câştigat ambele meciuri jucate cu România până acum în Fed Cup, în 1980 în Berlinul de Vest, cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 2016, la Cluj-Napoca, scor 3-2, în primul tur al Grupei Mondiale.

Echipa de Fed Cup a României întâlneşte în 9-10 februarie, la Ostrava, deţinătoarea trofeului, Cehia, în primul tur al Grupei Mondiale. Meciul se va disputa pe suprafaţă hard, în Ostravar Arena, o sală cu o capacitate de 6.350 de locuri.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Urata mai este.
0
2
besi fa oaie de aici!
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614