REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Halep, în premieră în careul de aşi, la Cincinnati

Halep, în premieră în careul de aşi, la Cincinnati

Replica API 22 august 2015 | 11:28 233

Jankovic este ultimul obstacol în calea Simonei spre locul 2 WTA

Jankovic este ultimul obstacol în calea Simonei spre locul 2 WTA

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (3), 6-2, pe spotiva rusă Anastasia Pavliucenkova, locul 34 WTA, calificându-se în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Partida a durat o oră şi 41 de minute şi la capătul ei Halep a obţinut a doua prezenţă la rând în semifinalele unui turneu WTA, după ce săptămâna trecută ea a atins aceeaşi fază la Toronto.

Începutul de meci a fost destul de complicat pentru Halep, care s-a văzut condusă cu 2-0, după un break în primul ghem. Cu un serviciu puternic şi plasat, Pavliucenkova a dominat jocul atât timp cât resursele sale fizice au fost la un nivel înalt. Ea a condus cu 3-1 şi 4-2, dar a fost egalată la 4. Din acel moment, Halep, obosită după două partide de aproape trei ore, a gestionat cu atenţie meciul, a început să lungească un pic punctele şi să profite de limitele de mobilitate şi de tehnică ale rusoaicei.

Cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul până la 6-6, nu înainte ca Simona Halep să rateze o primă minge de set la 6-5. În tie-break, Halep a avut 4-0, Pavliucenkova s-a apropiat la 4-3, dar românca nu a mai greşit până la final şi a câştigat primul set după 63 de minute.

În setul al doilea, Simona Halep a condus cu 3-0, după două break-uri. Pavliucenkova a obţinut şi ea câte un rebreak, la acest scor şi la 4-1, însă nu a putut-o împiedica pe Halep să se impună cu 6-2.

"Sunt foarte fericită că am putut câştiga acest meci şi obţine calificarea în semifinale aici pentru prima dată. Mi-a plăcut acest meci şi am jucat bine. Sunt un pic obosită acum, pentru că am avut mult de alergat astăzi, dar am reuşit să joc agresiv şi să lupt pentru fiecare punct", a declarat sportiva română, aflată acum la un meci de revenirea pe locul 2 WTA.

În următorul meci, Halep va evolua, duminică, după ora 03.30, împotriva jucătoarei sârbe Jelena Jankovici, locul 25 WTA, care a trecut, în sferturi, de Anna Karolina Schmiedlova din Slovacia, locul 41 WTA, cu scorul de 6-4, 6-2.

Simona Halep (23 de ani) şi Jelena Jankovici (30 de ani) s-au întâlnit de şase ori în carieră, jucătoarea din Constanţa impunându-se în ultimele cinci partide. În ultimele două meciuri dintre cele două, Halep a câştigat, în acest an, la 22 martie, în finala turneului de la Indian Wells (SUA), cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, şi săptămâna trecută, în turul al doilea al Rogers Cup, cu 6-3, 6-4.

La Cincinnati, în cealaltă semifinală vor evolua americanca Serena Williams, locul 1 WTA, şi ucraineanca Elina Svitolina, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 14.

Calificarea în penultimul act al Western&Southern Open este recompensată cu un premiu de 120.500 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

Prin accederea în penultimul act, Simona Halep a obţinut cea mai bună performanţă a ei la Western&Southern Open. În cazul în care va ajunge în finală la Cincinnati, Halep va reveni pe locul 2 WTA, depăşind-o pe rusoiaca Maria Şarapova.

Locul 2 în clasamentul WTA de săptămâna viitoare este important la stabilirea capilor de serie pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open, competiţie care va începe la 31 august. A doua favorită va avea certitudinea că nu o va întâlni înaintea finalei pe americanca Serena Williams.

Simona Halep (3 WTA) s-a calificat în premieră în semifinalele turneului de categorie Premier de la Cincinnati, după ce a învins-o pe rusoaica Anastasia Pavliuncenkova (34 WTA), în faza sferturilor de finală, scor 7-6(3), 6-2.

Constănţeanca de 23 ani are o luptă indirectă cu Maria Şarapova pentru locul 2 WTA şi adjudecarea poziţiei secunde pe lista capilor de serie pentru ultimul turneu de Mare Şlem al anului: o singură victorie o mai desparte pe Simona de refugiul care ar feri-o până în finală de un posibil duel cu Serena Williams la US Open, iar, în cazul unei trageri la sorţi favorabile, i-ar putea oferi un traseu până în finală şi fără liderul mondial, şi fără Şarapova pe jumătatea sa de tablou.

Vizibil obosită, cu mişcări uşor întârziate şi picioare greoaie în start de meci, a treia jucătoare a lumii îşi consolidează imaginea de jucătoare care ştie să se agaţe, să supravieţuiască şi în final să triumfe în partide în care nu este nici în cea mai bună formă şi primeşte şi o replică aspră din cealaltă jumătate de teren. Susţinută din tribune de antrenorul Răzvan Sabău şi de preparatorul fizic Teo Cercel, Halep a arătat o dată în plus că stăpâneşte aceleaşi calităţi care o fac pe Serena Williams practic de netrecut în circuitul WTA. Anastasia Pavliucenkova a intrat pe teren cu multă determinare, cu un plan de joc bine pus la punct şi a atacat-o pe Simona cu toată forţa de care a fost capabilă. Simona şi-a păstrat calmul. A încasat scurtele, a încasat şi pierderea serviciului, a observat jocul adversarei, a părut că ia notiţe - virtual, a pus piciorul în prag pentru ca adversara sa să nu evadeze la mai mult de un break distanţă, apoi a aşteptat momentul în care prima ezitare s-a strecurat în jocul rusoaicei şi a avut răspunsul pregătit. A tras de ea, de jocul său şi a făcut suficient pentru a-şi câştiga primul set, în prelungiri, gestionând perfect momentele decisive.

Cu un serviciu lipsit de eficienţă în setul secund, Halep a compensat la retur, a accesat sertarul cu execuţii spectaculoase şi a punctat mai ales la capitolul lovituri de trecere, pe lângă Pavliucenkova. Le-a oferit organizatorilor destule opţiuni pentru rubrica "lovitura zilei" şi a reuşit să treacă linia de finiş în două seturi, nu fără complicaţii, dar cu o anumită marjă de siguranţă, vizibilă, clară, evidentă.

Astfel, Simona Halep devine prima româncă ajunsă în careul de aşi la turnel din Cincinnati, în era Open. Asta pentru că, în 1949, Magda Rurac, jucătoare născută în România, plecată peste Ocean în 1947, dar încă reprezentând ţara noastră, câştiga competiţia feminină a ediţiei "Golden Anniversary", la 50 de ani de existenţă a turneului american. Rurac a jucat finala turneului şi în următorii doi ani, fără a reuşi însă să ridice trofeul deasupra capului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614