REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Halep s-a calificat în optimile de finală ale US Open: A fost o primă săptămână bună pentru mine; simt că am şanse la acest turneu!

Halep s-a calificat în optimile de finală ale US Open: A fost o primă săptămână bună pentru mine; simt că am şanse la acest turneu!

Replica API 6 septembrie 2015 | 00:00 90

Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat, sâmbătă, în optimile de finală ale US Open, ea egalându-şi cea mai bună performanţă din carieră la Grand Slam-ul american, înregistrată în 2013.

Halep a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-3, pe Shelby Rogers din SUA, locul 154 WTA, sportivă venită din calificări, după un meci de o oră şi şapte minute, disputat în turul al treilea al competiţiei.

Sportiva română nu a avut probleme în partida de pe arena Arthur Ashe de la Flushing Meadows, deşi Rogers a intrat cu încredere pe teren. Însă încrederea americancei s-a evaporat la prima minge de break a meciului, în ghemul al cincilea. Astfel, de la 2-2, Halep a arătat cum arată diferenţa de peste 150 de locuri în clasamentul WTA, câştigând şapte ghemuri la rând. Setul întâi a durat 31 de minute, apoi Rogers a câştigat şi ea un ghem la 0-2, în setul secund. Românca a dus scorul la 5-2, după un nou break în ghemul al şaptelea, apoi s-a relaxat, iar Rogers a făcut rebreak. Nu a fost o revenire a americancei, pentru că Halep a închis setul în ghemul următor, după alte 36 de minute.

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, după calificarea în optimile de finală ale US Open, că, deşi a venit fără prea mai aşteptări la New York după rezultatele slabe înregistrate pe zgură şi pe iarbă, simte că are şanse la acest turneu de Grand Slam.

"A fost o primă săptămână bună pentru mine. Am venit fără aşteptări, după Roland Garros şi Wimbledon nu mă gândeam că o să am rezultate bune aici. Dar sunt în a doua săptămână şi mă simt fericită. Mă simt încrezătoare, simt că am şanse la acest turneu", a afirmat românca.

Halep a spus că i-a fost dificil la începutul meciului cu Shleby Rogers, deoarece evolua pentru prima dată în nocturnă pe arena principală a complexului de la Flushing Meadows. "Nu am jucat foarte bine. A fost pentru prima dată când am jucat în sesiunea de seară şi nu am simţit mingea la începutul meciului. Este o diferenţă mare între a juca seara şi a evolua ziua. Şi vremea a fost mai rece azi, au fost condiţii diferite. Dar apoi mi-am găsit ritmul şi am început să fiu din nou agresivă. A fost bine la final", a explicat ea.

În faza următoare, românca va evolua cu învingătoarea din partida dintre Barbora Strycova (Cehia), locul 42 WTA, şi Sabine Lisicki (Germania), locul 24 WTA şi cap de serie numărul 24, care se dispută la ora transmiterii acestei ştiri.

Calificarea în optimi este recompensată la US Open cu un premiu de 213.575 de dolari şi cu 240 de puncte WTA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218