REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Haltere: România poate participa cu patru sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Haltere: România poate participa cu patru sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Replica API 16 septembrie 2019 | 00:00 241

Secretarul general al Federaţiei Române de Haltere, Alex Pădure, a declarat, luni, că România are în acest moment dreptul să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu patru sportivi, dar numărul acestora ar putea scădea din cauza numărului de halterofili depistaţi pozitiv la testele antidoping.

"Astăzi, în momentul de faţă, ţinând cont de toată situaţia, vorbim de patru locuri cotă disponibile. Ştiu că s-a vehiculat că ar fi vorba doar de două cote, dar noi nu ne raportăm la ce se vorbeşte, ci la documente şi notificări pe care le avem în curs. Deci în momentul de faţă federaţia noastră nu a primit nicio hârtie oficială sau notificare conform căreia cotele ar fi reduse sau ne-reduse", a declarat Pădure.

Întrebat dacă există riscul ca această cotă să fie redusă, oficialul FRH a subliniat: "Ştiţi cum e? Există câteodată riscul să nu mai mergi deloc, dar nu suntem în situaţia asta. Deocamdată, perioada de calificare nu s-a încheiat, se încheie la 30 aprilie 2020, deci e limpede că până atunci se pot întâmpla multe. Nu suntem singura ţară aflată în situaţia asta, şi noi aşteptăm informaţii actualizate şi clarificarea unor chestiuni". Referitor la numărul de sportivi consideraţi dopaţi de către forurile internaţionale, Pădure a spus că aşteaptă clarificarea situaţiei.

"Problema chiar asta este. Inclusiv acest caz recent, care a dus la speculaţiile conform cărora cota s-ar fi redus. Nu ştiu cum se poate reduce de vreme ce noi nici nu intrasem bine în procedură. Sunt lucruri de durată, sunt proceduri care durează mai bine de un an, nu se rezolvă peste noapte. Dar la un moment dat va trebui să ştim şi noi încotro o luăm, pentru că se apropie şi competiţia supremă. Ar fi bine pentru toată lumea să ştim pe ce ne bazăm. Dar astea nu sunt lucruri care depind direct de activitatea federaţiei", a mai spus Alex Pădure.

România a înscris cinci sportivi la Campionatele Mondiale de seniori din Thailanda (18-27 septembrie), Nicolae Onica (cat. 96 kg), Ramona Andrieş (cat. 49 kg), Loredana Toma (cat. 64 kg), Irina Lepşa (cat. 64 kg) şi Bianca Molie (cat. 64 kg), halterofilii având şansa să îndeplinească la această competiţie criteriile de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218