REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

HALUCINANT: FIUL, AMENDAT de Poliţia Locală când şi-a EXTERNAT tatăl din SPITAL!

HALUCINANT: FIUL, AMENDAT de Poliţia Locală când şi-a EXTERNAT tatăl din SPITAL!

Replica API 8 septembrie 2020 | 23:49 3752

Un tânăr din Constanţa a ajuns în instanţă după ce a fost sancţionat cu 1.000 de lei de către Poliţia Locală, întrucât a parcat pe locul destinat persoanelor cu dizabilităţi din zona Spitalului Judeţean Constanţa. Reclamantul a precizat, în faţa magistraţilor din cadrul Judecătoriei Constanţa că se afla acolo pentru a-şi externa tatăl, care suferise un AVC (accident vascular cerebral) şi că nu fusese lăsat să parcheze în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe, astfel că nu a avut încotro, având în vedere că nu a găsit un alt loc mai aproape, pentru a putea transporta persoana bolnavă. Instanţa i-a înlocuit amenda cu un avertisment.

Mai exact, tânărul a fost sancționat prin Procesul Verbal de Constatare și Sancționare a Contravenției din data de 21.10.2019 cu amendă în cuantum de 1.000,00 lei, achitând jumătate din cuantum, în termenul de 15 zile, reținându-se că, la data de 21.10.2019, ora 14:35, a parcat autoturismul pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități situat în zona Spitalului Județean Constanţa, fiind vorba de parcarea verde. Astfel, bărbatul a solicitat anularea actului pentru incidența cazului fortuit. La data săvârșirii contravenției, acesta a spus că se afla la spital cu tatăl său, în vârstă de 68 de ani, care suferise un AVC ischemic, acesta fiind externat la data de 21.10.2019, ora 14:05, astfel cum arată biletul de externare din spital / scrisoare medicală.

Când a coborât la maşină...

Întrucât a fost nevoit să urce pentru a-l externa și apoi să îl coboare și să îl ducă la mașină, când a ajuns la intrarea de la urgență, i s-a comunicat că au voie doar ambulanțele și că va trebui să meargă în parcare. Când a ajuns în parcare, a constatat că singurul loc disponibil era cel pe care a parcat, dar a fost nevoit să parcheze astfel pentru că tatăl său nu se simțea bine. Deși a explicat această situație agentului constatator, acesta i-a solicitat legitimația, în caz contrar urmând ca petenta să fie amendată. Ceea ce s-a şi întâmplat: i-a aplicat sancţiunea în valoare de 1.000 de lei.

Magistraţii au înlocuit amenda cu un avertisment

Pe 27 august 2020, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis: „Față de împrejurările arătate, în care a fost săvârșită fapta, şi întrucât actele dosarului nu relevă circumstanțe agravante în săvârșirea faptei (exempli gratia, faptul că petenta a parcat pe locul destinat unei persoane cu dizabilități nu a afectat în concret și cu nimic dreptul unei astfel de persoane de a beneficia de locul respectiv de parcare), instanța consideră că amenda contravențională în cuantum de 1.000,00 lei aplicată de agentul constatator, chiar și la nivelul minimului legal, este excesivă și generează o disproporție între pericolul social concret al faptei reținute în sarcina petentei și cuantumul sancțiunii aplicate. Amenda aplicată depășește, în condițiile concrete în care a fost săvârșită fapta reținută în sarcina petentei, caracterul contravențional pe care i-l conferă legea și nu îndeplinește o funcție reparatorie sau educativă, ci doar una sancționatorie, disproporționată față de pericolul concret al faptei. Pentru aceste argumente, instanța reține că sancțiunea avertismentului este cea proporțională cu gradul de pericol social al faptei constatate”.

Liliana IONIŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
RSR TARA DA LACHE
1
0
Platim regeste pe unul sa arunce o piatra in lac si pe altii mai mult decat regeste sa o scoata.cine-i pagubitul?
0
0
a gasit loc de parcare ? uluitor !
2
0
aduna bani ptr primar ca de le trebuie in campanie electorala ......slugile primarilor
10
0
am spus o si ma repet . in Constanta nu exita DIICOT , ANAF , Politie , DNA sa prinda marii rechini . Exista doar politie locala pentru bietul cetatean sufocat si strivit din toate partile .
15
0
bai ce prost este ala care semneaza extraordinar... daca era ma-sa cu avc de atata pula de tzigani , ce mai comenta?!?
8
3
Cunosc fam Babu de foarte multi ani.o familie de OPORTUNISTI din generatie in generatie
6
1
Cateii locali care au dat amenda, sa aiba parte si ei de aceasi soarta. Ca a lui tacsu! Cred ca au parte la amenzi, ca altfel nu-mi explic invesunarea asta. Va credeti nemuritori? Bah lachetilor, fiti oameni bah, ca e gratis!
20
2
Externarile cu mijloc auto SE FAC PRIN PARCAREA DIN SPATE, este precizat in spital in multiple locuri. La bariere sunt lasati membrii familiilor care aduc sau iau persoane. Acum ca n-a stiut, nu a vrut...e complicat si ignoranta nu te scuza
7
11
Desfiintata politia locala se suprapun sarcinile cu ale jandarmeriei si sunt slugile primarului!
30
1
Daca era masina unui interlop,putea sa fie parcata in orice lor fara probleme.
25
1
Bai,toti trintorii,semianalfabetii,cei pe care nu-i angajeaza nimeni caci Nu stiu si Nu vor sa faaca nimic,sint acum politisti locali,sau politisti.Habar n-au legile,nici nu au cum sa le inteleaga,dar le-a dat pesedeua salarii imense si posibilitatea sa amendeze oameni.De fapt sint intrelopii primarului,cu acte,ca mai sint si ceilalti.Desfiintati politia locala! Avem jandarmerie,politie ,jde mii de servicii,toti trintori care maninca bani grei si sint mina in mina cu hotii,cei mai multi politisti dintr-un stat din Lume,acum mai trebuiau si astia.Muriti ba! votati pesede
29
2
era daca soferului i se facea rau, lesina, sangera, etc. De cate ori am fost pe acolo am fost lasat sa las sau sa iau un pacient din fata urgentei, dar daca melteanul a vorbit urat, este posibil sa nu-l fi lasat.
6
6
majoritatea politistilor locali sunt aroganti nu stiu sa se comporte cu cetateanu pentru ca majoritate sunt angajati pe pile si relatii vina cea mai mare o are primarul cvare le cere plan de amenzi . primarul si mai ales BABU zis stipulet nu a observat ca nu sunt locuri suficente de parcare in zona spitalului si alte zone dar sa aprobe constructia de blocuri intre case pentru neamul lui se poate.....
33
1
Tot pentru extraordinar...legea se aplica in litera si spiritul ei asa cum afirmi si tu, doar ca aici s-a aplicat doar in litera ei. Pentru a apela la spiritul legii este nevoie de educatie specifica dreptului si de inteligenta macar medie...ambele lipsind gardienilor publici.
27
0
stifturile de la locala,niste prostani cu salarii mari
39
0
Pentru extraordinar, taci ca esti prost
29
3
Nemaipomenit, incredibil, impardonabil, ce au putut sa faca. Deci legea se aplica dupa diferite stari, nicidecum in litera si spiritul ei. Pai daca era loc rezervat persoanelor cu handicap si ala nu avea handicap, ce trebuiau sa faca. Maine beau o tuica si, daca ma opresc, spun ca imi duc catelul la medic ca se simte rau si moare. O sa imi de-a tot avertisment oare... Articol de tot rah.....l.
5
32
Asa e cand pui "agenti constatatori" oameni nepregatiti si fara experienta de viata. Cand se maturizeaza si capata experienta iote ca ies la pensie la 45-50 de ani. Pensie mare.
33
1
Doar sa stranga stie. Unde lasi bolnavul? Cum urca singur in policlinica pana parchezi? Alea nu sunt locuri pt persoane cu hadicap- nu ar putea deschide usa.
30
0
Politia locala, formata din fosti gardieni publici!! Ce poti sa le ceri?
45
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614