REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Halucinanta caracatiţă a lui Darius Vâlcov! Firme trecute pe numele finilor şi angajaţilor. Şoferul personal, adus consilier la Finanţe

Halucinanta caracatiţă a lui Darius Vâlcov! Firme trecute pe numele finilor şi angajaţilor. Şoferul personal, adus consilier la Finanţe

Replica API 27 martie 2015 | 22:45 2305

Judeţul Olt, transformat în moşie?!

Judeţul Olt, transformat în moşie?!

Daniel Bărbulescu şi Darius Vâlcov

Fostul ministru al Finanţelor, senatorul PSD Darius Vâlcov, a elaborat în judeţul Olt una din cele mai complexe grupări cunoscute în politica românească de după 1989. Născut ca tânără speranţă PDL şi decedat politic în PSD, la doar 38 de ani, Vâlcov va intra în istorie, făcând să crape de ruşine obrazul înaintaşilor săi, specializaţi în şpăgi gen caltaboş, de pildă, din moment ce în seiful său au fost descoperite milioane de lei, zeci de mii de dolari, 3 kile de aur şi picturi, printre care un Renoir, în valoare totală de alte câteva sute de mii de euro, după cum susţin procurorii DNA. Potrivit DNA, Darius Vâlcov a primit în perioada 2010- 2013 o şpagă în valoare de 2 milioane de euro de la afaceristul Theodor Berna, arestat într-un dosar de evaziune de 120 milioane de euro. Fostul ministru controla mai multe firme din Slatina natală, dar nu apărut niciodată pe vreun document. Toate afacerile sale s-au derulat prin intermediul interpuşilor, în cea mai mare parte foşti oameni din subordine, pe când era primar al Slatinei. În timp, relaţiile dintre Vâlcov şi angajaţii săi au devenit atât de strânse, încât şi-a angajat şoferul său personal drept consilier la Ministerul de Finanţe.

Elena şi Alin Calotă

Afacerile lui Darius Vâlcov sunt analizate cu atenţie de procurori, iar una dintre firmele interesante ale fostului ministru este Loyal Leasing SRL, unde unul dintre asociaţi este „misteriosul” Bogdan Graţian Langa, de 36 de ani, în realitate vărul lui Darius Vâlcov. Vărul Graţian a fost băgat de Vâlcov şi în Compania de Apă Olt SA, regia publică prin intermediul căruia fostul ministru a încasat şpaga de 2 milioane de euro. De asemenea, Bogdan Graţian Langa este şi patron de bar, prin Comidor Pub SRL, alături de Dorel Şteomlega, de 46 de ani, director executiv la APM Olt şi apropiat, evident, al lui Vâlcov. Revenind la Compania de Apă Olt, trebuie observat faptul că regia publică este pepiniera de interpuşi ai lui Darius Vâlcov. Un fost director al companiei oltene, Iuliana Strinu, de 39 de ani, a înfiinţat una din firmele despre care DNA susţine că aparţine, de fapt, lui Darius Vâlcov. respectiv Contis Company SRL din Slatina.

Andra Bărbulescu

În 2012, un primar PSD se lăuda că firma lui Vâlcov face cadastre gratis cu bani de la guvern

Ca fapt divers, merită să menţionăm faptul că Marinică Strinu, soţul Iulianei Strinu, a fost şoferul personal al lui Darius Vâlcov, care l-a ridicat la sfârşitul anului trecut până la rangul de consilier personal al fostului ministru de Finanţe. City Hotel& Lounge SRL este o altă firmă despre care procurorii anticorupţie au descoperit că era deţinută, în realitate, de Vâlcov. Societatea administra un hotel din Slatina şi era trecută pe numele Dorinei Cristina Barbu, de 36 de ani, soţia lui Adrian Barbu, fost şef al Apelor Române şi ANIF Olt, evident, apropiat şi colaborator al lui Darius Vâlcov. În ecuaţie apare şi Millenium Topographica SRL, înfiinţată, de asemenea, la cererea lui Vâlcov, potrivit DNA. În prezent, Millenium Topographica îl are ca unic asociat pe un oarecare Cristian Jilavu, de 35 de ani, domiciliat în Slatina, dar cu afaceri şi prin Osica de Sus, satul în care a fost descoperit seiful cu tezaurul lui Darius Vâlcov. Firma a fost înfiinţată şi a avut ca unic asociat până în august 2014 pe Andra Mădălina Dan, de 26 de ani, reporter la Olt TV, televiziune controlată de PSD Olt şi deputatul Daniel Bărbulescu, în numele lui Darius Vâlcov, după cum reiese şi din ancheta DNA . Administrator al Millenium Topographica a fost, până anul trecut, Alexandru Ştefan Motorga, de 27 de ani, candidat la Consiliul Judeţean Olt în 2012, pe lista PDL. În campania electorală dinaintea alegerilor locale din 2012, un primar PSD se lăuda că Millenium Topographica a primit bani de la Guvern, prin intermediul lui Darius Vâlcov, pentru a realiza gratuit cadastre oamenilor din comună, cu declaraţia lui Motorga citată, în acest sens. În aceeaşi firmă mai apare ca administrator şi Elena Marinela Calotă Sălcianu, de 36 de ani, soţia lui Alin Calotă, şeful serviciului de Executări Silite din Primăria Slatina încă din mandatul lui Vâlcov. La casa părinţilor lui Alin Calotă, din Osica de Sus, a fost descoperit şi deja celebrul seif al lui Darius Vâlcov. Şi, ca dovadă a faptului că toate firmele sus menţionate au un singur patron în umbră, chiar dacă prezintă la vedere asociaţi diferiţi, trebuie spus că au sediile la aceeaşi adresă din Slatina, pe strada Lipscani nr.18.

Turnat de fin: deputatul Bărbulescu a recunoscut că a ascuns o perioadă seiful cu tezaurul lui Vâlcov

Conform DNA, Millenium Topographica s-a asociat cu City Hotel& Lounge şi SGV Development SRL pentru administrarea hotelului City din Slatina, 30% din profit urmând să revină primei firme. SGV Development este deţinută de Marian Alexandru Mocanu, de 36 de ani, unul din cei care se întâlneau în cimitir cu Darius Vâlcov pentru a-i da şpaga în pungi de plastic, după cum se arată în documentele DNA. Revenind la Millenium Topographica, epicentrul afacerilor lui Vâlcov, din câte se vede, spuneam mai sus că avea ca unic asociat un reporter de la Olt TV. Televiziunea locală a PSD, fostă a PDL în perioada când Darius Vâlcov era portocaliu, are licenţă pe firma Enero Prod, în care administrator în mandatele de primar al acestuia era Constantin Cristian Cismaru, de 31 de ani, city manager în Slatina şi fost consilier personal al lui Vâlcov. În fine, cea care conduce Olt TV este Andra Bărbulescu, soţia deputatului PSD Daniel Bărbulescu, un alt apropiat al lui Vâlcov, încă din perioada PDL, fostul ministru al Finanţelor fiindu-le naş de cununie. Bărbulescu a recunoscut în faţa procurorilor DNA că seiful cu tezaurul lui Darius Vâlcov a stat o perioadă într-unul din apartementele sale, înainte de a fi ascuns în casa din Osica de Sus.

Darius Valcu şi Iuliana Strinu

Ştefan Alexandru Motorga

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218